Emekli maaş düzenlemesinin de yer aldığı 22 maddelik kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yapılan yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL'ye yükseltilecek.
Emeklilerin merakla beklediği haber geldi. En düşük emekli maaşına artışa ilişkin içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
22 maddeden oluşan ve Çalışma Hayatında Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi, birçok bakanlık ve bağlı kuruluşa dair yeni düzenlemeleri de içeriyor.
Buna göre; kuvvet komutanlarının görev süresi de Genelkurmay Başkanı ile eşitlenerek, 72 yaşına kadar görev yapmaları mümkün olacak. Yüksek Askeri Şura kararıyla hizmet süresi uzatılan orgeneral ve oramirallerin görev süreleri, Cumhurbaşkanı onayıyla her dönem 1 yıl uzatılabilecek.
Düzenlemeye göre; yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen asgari aylık ödeme işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu yetkili olacak.
Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, en düşük emekli aylığı Temmuz ayı ödeme döneminden itibaren 14 bin 469 liradan 16 bin 881 liraya yükseltilecek.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu'nda da değişikliğe gidildi. Bakanlık personelinin çalışma ve izin günlerine ilişkin de düzenleme yapıldı.
AK Parti'nin kabul edilen önergeleri doğrultusunda 5 madde kanun teklifi metninden çıkarıldı ve bir maddede değişikliğe gidildi.
Buna göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşra için yönetmelik çıkarma yetkisini, yazılı elektronik bildirimini, özel istihdam bürolarının İşkur ile veri paylaşımını ve SGK'ya yapılacak başvuruların Bakanlığın yurt dışı teşkilatına da yapılabilmesini düzenleyen 5 maddesi kanun teklifinden çıkarıldı.
AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle, teklifin 9. maddesinde değişikliğe gidilerek, gençlik ve spor il müdürlüklerine bağlı birimlerde çalışan memur ve sözleşmeli personele ödenecek fazla çalışma ücretinin hesaplanma şekli netleştirildi.