Çorum'da 14 gün süren evlilikte, karısına "çingene" diyerek hakaret eden adamın boşanma davası reddedildi. Yargıtay'a kadar giden süreçte kadının açtığı karşı davayı kabul edildi ve erkeğin tazminat ile nafaka ödemesine hükmeden yerel mahkeme kararı onandı.
Çorum’da bir adam, evlendikten sadece 14 gün sonra eşinin evi terk ettiğini, evlilik süresince kendisine hakaret edip kışkırtıcı davranışlarda bulunduğunu, ayrıca eşinin ilk evliliğinden olan çocuğunun da kendisine karşı saldırgan ve saygısız tutumlar sergilediğini öne sürerek boşanma davası açtı.
Adamın açtığı davaya karşılık olarak kadın, eşinin ileri sürdüğü iddiaların hukuki temelden yoksun ve gerçeğe aykırı olduğunu belirtti. Evlilik süresince sürekli eşi tarafından kendisine karşı tartışma çıkardığını, aşağılayıcı bir şekilde "çingene" ve "çingene karı" ifadelerini kullanarak hakaret ettiğini, son olarak da kendisini evden kovduğunu iddia ederek karşı dava açtı.
Çorum 2. Aile Mahkemesi, yargılaması sonucu, kadına "çingene" diyerek hakaret eden ve aşağılayan erkeğin kusurlu davranışlarda bulunduğunu, erkeğin iddialarının ise ispatlanamadığını tespit etti. Mahkeme, erkek tarafından açılan davanın reddine, kadının davasının ise kabulüne karar vererek, "evlilik birliğinin temelinden sarsılması" nedeniyle tarafların boşanmasına, erkeğin kadına 15 bin lira manevi tazminat ile aylık 10 bin lira nafaka ödemesine karar verdi.
Erkeğin karara itiraz başvurusu üzerine Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun bularak istinaf başvurusunun reddine hükmetti. Temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir aykırılığın bulunmadığı tespit ederek, kararın onanmasını kararlaştırdı.