Özellikle son zamanlarda yapılan iyilikler sosyal medyada paylaşılıyor. Kimileri eskiden iyiliğin gizli yapıldığını ve daha makbul olduğunu belirtirken, kimileri ise yapılan yardımların başka insanlara da örnek olması ve nasıl yol izleyeceklerini öğrenmeleri için paylaşmanın önemli olduğunu savundu.
Eskiden gizli ödenmiş faturalar, kapı önlerinle bırakılan yiyecekler sadece yardımı yapan kişilerin bildiği bir gerçekti. Şimdi ise sosyal medyada yapılan yardımlar boy boy paylaşıyor. Örnek teşkil etmesi için bazı yardımlar sosyal medyada paylaşılmalı ancak, birkaç kıstas dikkate alınmalı.
Yardım yapılan kişilerle yan yana gelerek fotoğraf paylaşılmaz. Kişilerin bilgileri kesinlikle paylaşılmaz. Estetik kaygısı duyulan herhangi yardım, samimiyetini kaybeder. Eğer örnek teşkil edilmesi için yardım yapılıyorsa bilgiler verilir, yol gösterilir. Amaç yapılan iyiliğin paylaşımında büyük önem taşır. Yardım mı ettik, yoksa yalnızca iyi göründük mü?
"İlham veriyorum" savunusunun arkasında gizlenen ego
Yardım, gösteri değil; dokunuştur. Gerçekten yardım yapılması için gerçekleştirilen iyilik, ışıklar altında değil; kalbin derinliklerinde anlam bulur. Kişinin kendisine sorması gereken soru, yardım mı ettik, yoksa yalnızca iyi göründük mü?
Duygular bile prodüksiyon istiyor. “Yardım ettim ama story atmadım, acaba olmuş sayılır mı?” sorusu soruluyor. İnsanlar yardım ettikleri kişinin değil, kendilerinin hikâyesini anlatıyor. Yardım eden geri planı atılıyor, esas kişi yardımı eden oluyor.