Bilim insanlarından çarpıcı araştırma: Soğuk algınlığı ve grip geçirenler hızlı bunuyor
Bilim insanları soğuk algınlığı ve grip benzeri enfeksiyonları sık yaşayanların bunama riskinin daha yüksek olduğunu buldu.
ABD'li bilim adamları, sık grip veya soğuk algınlığı geçiren kişilerin beyninin daha hızlı yaşlandığını ortaya koydu. Bilim insanları, iltihabın beyin gücünü nasıl etkilediğini görmek için fareler üzerinde çalışma yapıldı. West Virginia Üniversitesi'nden Dr. Elizabeth Engler-Chiurazzi, tekrarlanan soğuk algınlığı ve enfeksiyonun beyin sağlığı ile bağlantılı olduğunu söyleyerek "Bu bulgular, yaşlanan bireyler veya demans riski taşıyan popülasyonlar için kritik. Bu yüzden daha agresif bir tedaviye ihtiyaç olabilir” dedi.
ALZHEİMER VE BUNAMA İÇİN ÖNGÖRÜ SAĞLIYOR
The Sun'ın haberine göre beyin gücü, yaşlandıkça doğal olarak azalır ancak daha büyük bilişsel bozukluk ölümcül sağlık sorunları ile bağlantılı. Önceki araştırmalar, mikrobiyal enfeksiyonların neden olduğu iltihaplanmanın beyin yaşlanmasına, daha düşük bilişsel işleve ve daha fazla düşüşe neden olduğunu öne sürdü. Brain, Behavor, and Immunity'de yayınlanan son çalışma, tekrarlanan enfeksiyonların beyin gücünü nasıl etkilediğini ortaya koydu. Beyin dokusunun incelenmesi, beynin Alzheimer ile yakından bağlantılı olan hafıza ve öğrenmeden sorumlu kısmının sık sık hasta olanlarda değiştiğini gösterdi.
KLASİK TEDVİLERİN DIŞINA ÇIKILMALI
Dr Engler-Chiurazzi Medical News Today'e şunları söyledi: "Şu anda, soğuk algınlığı veya grip virüsü için standart bakım evde kalmak, bol bol dinlenmek, çorba içmek önerilir. Bu tedavi halkın çoğuna uygulanır. Bu veriler aynı zamanda grip benzeri enfeksiyonlar, sonraki dönemlerdeki bilişsel işlev bozukluğu için bir öngörü aracı olarak hizmet edecektir.”