Son yıllarda artan yapay zeka kullanımıyla beraber hayatımıza yenilikler ekleniyor. ChatGPT'ye bir şey sorduğumuzda genelde "lütfen, teşekkürler" gibi mesajları yazmayı da eksik etmiyoruz. Peki bu kibarlığımızın arkasındaki maliyeti biliyor muydunuz? ChatGPT'ye kibarlığın ağır sonucu.
ChatGPT ile gün içerisinde birçok kez konuştuğumuz oluyor. Akşam yapacağımız yemeği, aklımızdaki bir soruyu ve genel olarak iş hayatımızla ilgili merak ettiklerimizi danışıyoruz.
Bu konuşmalar esnasında her ne kadar gerçek bir insan olmadığını bilsek de kibarlığımızdan ödün vermemeye dikkat ediyor. Aslında bunun arka planında milyonlarca dolar yatıyormuş.
Yapay zeka ChatGPT'nin günümüzde kullanımı artması devam ediyor. Bot olduğunu bilsek de bir şey sorarken ve isterken "lütfen", sorumuzun cevabını aldıktan sonra da "teşekkür ederim" demeyi ihmal etmiyoruz.
Aslında bu kibarlık arka planda milyarlarca dolara mâl oluyor. Şirketin CEO’su Sam Altman, şaşırtan bilgiyi verdi.
ChatGPT’ye “lütfen” ve “teşekkür ederim” diyenlerin sayısı oldukça fazla. Birçok kullanıcı kibar davranınca daha fazla kaliteli bilgi verdiğini öne sürerken alınan cevaplara genelde "teşekkür ederim" mesajını iletiyoruz.
Bot olduğunu unuttuğumuz ChatGPT'ye kibar davranmanın maliyeti ise oldukça fazla. Şirketin CEO’su Sam Altman, bir X kullanıcısının sorduğu "Teşekkür ederim, lütfen" gibi kelimeler ne kadara mâl olduğuna dair soruya on milyonlarca dolar olarak cevap verdi.
Yapay zekaya gönderilen her bir mesaj ve gelen her bir cevap arka planda enerji tüketimi yapıyor.