Yaz mevsiminin başlamasının ardından klimalar fazla mesai yapmaya başladı. Sabahları güneşin etkisi ile sıcaklıklar artarken kapalı ortamlarda klima ihtiyacı ortaya çıkıyor.
Havaların ısınması klimaların daha fazla çalışmasına neden oluyor. Sıcak havaların dayanılmaz olduğu zamanlarda klimalar çalışmaya başlıyor.
Genelde iş yerinde denk geldiğimiz olay ise kadınların klimalı ortamda daha fazla üşüdüğüdür. Erkekler genelde yüksek dereceli klimadan rahatsız olmazken kadınlar bir süre sonra bu ortamın fazla soğuk olduğunu dile getirir.
Erkeklerin metabolizmasının kadınlara göre daha fazla çalışma vücudun daha fazla ısınmasına neden olur. Kadınlarda daha yavaş çalışan metabolizma erkeklere göre daha az ısı üretiyor. Bu nedenle de kadınlar soğuğa daha duyarlı olabiliyor.
Bir diğer etken ise erkeklerin kas dokusunun kadınlara göre fazla olması. Erkeklerde kas dokusu yoğun olurken kadınlarda yağ dokusu daha fazladır. Kaslar ise vücut ısısının artmasına neden olur. Yağ dokusu ısıyı korur fakat üretmez. Bu sebeple kadınlar serin ortamlarda daha fazla üşüyebilir.
Kadınların klimalı ortamda erkeklere göre daha fazla üşümesinin nedenlerinden biri ise hormonlar. Kadınların östorojen hormonunun yüksek olması damarları genişletir ve parmak uçlarına daha az kan gitmesine neden olur.
Bu nedenle kadınların elleri ve ayakları genel olarak hep soğuk olur.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre kadınların genel sıcaklığı erkeklerden 3 derece kadar daha yüksek. Bu nedenle ideal sıcaklıkta olan ortamlar kadınlar için daha serin gelebiliyor.