Teknoloji

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları Konferansı'na katıldı

İhlas Holding Bilgi Teknolojileri tarafından düzenlenen, Dijital Dönüşüm Teknoloji Buluşmalarının yedincisi yapıldı. TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmed Hamdi Atalay konuk konuşmacı oldu.

KAYNAK:
|
GİRİŞ:
31.01.2025
saat ikonu 17:42
|
GÜNCELLEME:
31.01.2025
saat ikonu 17:42

“Hızlı Gelecek, Çevik Dönüşüm” mottosuyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş yaptı. Teknoloji buluşmalarındaki ana hedefinin yöneticiler başta olmak üzere bütün çalışanları bilgi teknolojileri ile buluşturmak; bu teknolojilerin sektör uygulamaları, sağladığı fayda ve fırsatlar hakkında bilgiler sunmak olduğundan bahseden Deliktaş, dijital dönüşümde konum ve zaman bilgisi konusunda bilgi aktardı. 

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları Konferansı'na katıldı

Sonrasında sahneye çıkan konuk konuşmacı TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, “Şirketlerin yapay zekâ çözümlerine yatırım yapmaları artık bir tercih değil, bir zorunluluk haline geliyor. Bu fırsatı kaçırmamak, gelecekteki başarı için kritik bir adım olacaktır. Yapay zekâ, verilerle çalışan bir sistemdir ve Türkiye, bu alanda önemli bir avantaja sahiptir" dedi.

Atalay, yapay zekanın şirketler üstündeki etkisine değinirken, gelişen yeni iş dünyasının yapay zekâ ve dijital dönüşüme ayak uydurması gerektiğini belirtti. Atalay, değişen iş dünyasına ayak uydururken sadece teknolojinin değil, insan kaynağının da doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları Konferansı'na katıldı

"İNSAN KAYNAĞINI DOĞRU KULLANMALIYIZ"

Konferansta önemli bilgiler veren ve değişen iş dünyası dinamiklerine ayak uydurabilmenin önemli olduğuna vurgu yapan Atalay, “Bugün şirketler sadece dijital dönüşümü değil, aynı zamanda iş yapış biçimlerini de köklü bir şekilde yeniden şekillendiriyorlar. Bu dönüşümün en önemli dinamiklerinden biri, çalışanların değişen beklentileridir. Artık çalışanlar yalnızca maaş değil, aynı zamanda liderlik vizyonu ve esnek çalışma modelleri de talep ediyorlar. Bu yeni çalışma biçimi, çalışanların daha verimli ve motive olmalarını sağlıyor. Esnek çalışma saatleri ve hibrit iş modelleri, iş gücünün daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmasına imkân tanırken, aynı zamanda iş-hayat dengesini de iyileştiriyor. Şirketlerin, bu yeni dönemin ruhuna uygun hareket etmeleri büyük önem taşıyor. Değişen iş dünyası dinamiklerine ayak uydurabilmek ve geleceği şekillendirebilmek için sadece teknolojiyi değil, insan kaynağını da doğru şekilde yönetmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"YAPAY ZEKA ŞİRKETLERİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR"

Yapay zekanın şirketlerin rekabet gücünü arttırdığını belirten Atalay, “Yapay zekâ alanındaki gelişmeler, yalnızca teknoloji devlerinin değil, her ölçekten şirketin rekabet gücünü artırabileceği bir dönemin kapılarını aralıyor. Şirketlerin yapay zekâ çözümlerine yatırım yapmaları artık bir tercih değil, bir zorunluluk haline geliyor. Bu fırsatı kaçırmamak, gelecekteki başarı için kritik bir adım olacaktır. Yapay zekâ, verilerle çalışan bir sistemdir ve Türkiye, bu alanda önemli bir avantaja sahiptir. Ülkemizin sahip olduğu büyük ve çeşitli veri havuzları, global düzeyde rekabet edebilmek için altın bir fırsat sunuyor. Bu veriler, doğru analiz ve doğru teknolojilerle şekillendirildiğinde, Türkiye’nin dünyadaki teknoloji yarışında daha güçlü bir konum elde etmesine imkân sağlayacaktır. Verinin gücü, özellikle yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi alanlarda, yeni iş modelleri ve fırsatlar konusunda belirleyici olacaktır” şeklinde konuştu.

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları Konferansı'na katıldı

AHMET HAMDİ ATALAY İHLAS MEDYA GRUBUNU ZİYARET ETTİ

Konferans sonrasında İhlas Medya Grubu’nu gezen Ahmet Hamdi Atalay, ilgili birimlerin yöneticilerinden teknik bilgiler aldı. İlk TGRT FM’i ve yayın stüdyolarını gezen Atalay, TGRT Haber Genel Müdürü Sait Eken’den Türkiye’nin ilk ve tek programlı yayıncılık yapan TGRT FM hakkında bilgi aldı. Daha sonra TGRT Haber’in haber dairesini ziyaret eden Ahmet Hamdi Atalay, burada da ve Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki’nin nezaretinde haberin yayına çıkış aşamasını takip etti ve canlı yayın stüdyosuna konuk oldu.


Sonrasında ise Türkiye’nin sahibi değişmeyen tek gazetesi olan Türkiye Gazetesi’ne geçildi ve burada Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Yazı İşleri Müdürü Sadık Söztutan ile gazete editörlerinin yapmış oldukları gündem toplantısına katıldı. Burada gazete hakkında bilgi alan Ahmet Hamdi Atalay, geçmişten günümüze uzanan gazete yayıncılığının detaylarını dinledi. Hemen akabinde yazı işlerini de ziyaret eden Atalay, haber yazılış aşamalarını canlı olarak gördü.

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları Konferansı'na katıldı

Devamında Türkiye’nin ilk özel haber ajansı olan ve dünya genelinde büyük yer edinmiş İhlas Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Burada Genel Müdür Hamit Arvas ve İrfan Altıkardeş tarafından kendisine ajans hakkında bilgi verildi. Dünya genelindeki stüdyoları, haber merkezleri, canlı yayın araçları hakkında bilgiler veren Arvas, ayrıca uydu haberciliği konusunda da ajansın önemine dikkat çekti. Son zamanlarda yaşanan savaşlarda özellikle Suriye ve Ukrayna’da verilen haber mücadelesi ile dünyaya örnek olduklarını da dile getirdi. 

Geleneksel medya gezisinden sonra ise geleceğin medyası olarak adlandırılan ve günden güne gelişmeye devam eden dijital yayınları inceleme fırsatı bulan Ahmet Hamdi Atalay’ı, Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı karşıladı. Türkiye Gazetesi, TGRT Haber ve birbirinden farklı konulardaki tema web sitelerinin yayıncılığının haricinde, YouTube, Instagram ve gençlerin özellikle tercih ettikleri oyun yayınlarındaki büyük başarıları hakkında bilgi verildi. 

ETİKETLER
#Teknoloji
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.