Eskişehir'de yaşayan 8 yaşındaki talihsiz Mehmet Emir, altı buçuk yıl önce Batı Nil virüsünü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılması sonucunda yatağa bağımlı hale geldi. Hastalığın milyonda bir görüldüğü öğrenildi. Fizik tedaviler sayesinde hortumla beslenmekten kurtulan küçük çocuk, halen kafasını sabit tutmakta zorlanıyor. Bebek arabasının küçük geldiği Mehmet Emir, engelli pusetine ihtiyaç duyuyor. Yaklaşık 60 bin lira değerinde olan engelli pusetinin maliyetini ise aile karşılamakta zorlanıyor.
Eskişehir'de yaşayan Mehmet Emir Özbakan, altı buçuk yıl önce Batı Nil virüsünü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılması sonucunda yatağa bağımlı hale geldi. Hastalığın milyonda bir görüldüğü kaydedildi. Alınan bilgiye göre, Mehmet Emir Özbakan, altı buçuk yıl önce ailesi ile birlikte Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki bir cenazeye katıldı.
Burada uyuduğu sırada bir sivrisinek tarafından ısırılan Mehmet Emir Özbakan, henüz bir buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale geldi. Hortumla beslenmeye başlanan Mehmet Emir Özbakan, Batı Nil virüsünü taşıyan sivrisinek tarafından ısırıldığı ve beynine enfeksiyon yaydığı tespit edildi.
Rahatsızlığı muayene edilen Mehmet Emir Özbakan, fizyoterapistlerce fizik tedavisine başlandı.
Fizik tedaviler sayesinde hortumla beslenmekten kurtulan ve oldukça hareket kazanan 8 yaşında olan Mehmet Emir Özbakan, halen kafasını sabit tutmakta zorlanıyor.
Bebek arabasının küçük geldiği Mehmet Emir, engelli pusetine ihtiyaç duyuyor. Yaklaşık 60 bin lira değerinde olan engelli pusetinin maliyetini ise aile karşılamakta zorlanıyor.
Oğlunun bu durumuna çok üzülen ve 6 buçuk yıldır iyileşmesi için uğraşan anne N.Ö., "Biz Emirdağ'a cenaze evine gitmiştik. Emir o zaman bir buçuk yaşındaydı, yürüyüp konuşabiliyordu. Orada Emir'i bir sivrisinek ısırdı, sonrasında uyudu uyandı ve o günden beri de bu halde. Şu an 8 yaşında, yaklaşık 6 buçuk senedir her gün fizik tedaviye gidip geliyoruz. Bu hastalığın bir çaresini arıyoruz. Önceden yürüyüp konuşuyordu, normal bir çocuktu. Doktorlar sivrisinek ısırığının beynine enfeksiyon yaydığını ve ondan dolayı bu hale geldiğini söyledi. Tek çaresi fizyoterapistler ve fizik tedavi dediler. Tabii bu süreçte yine de ilerlemeler oldu. Burnundan hortumla besleniyordu onu çıkarttık. Onun dışında hareketlenmeleri de başladı. Bizi algılamaya ve anlamaya başladı. Her gün bu şekilde fizik tedaviye gelip gidiyoruz. Tabii ki o benim evladım, mecbur bakacağım ama keşke en azından bir tedavisi olsa diye uğraşıyoruz, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Mehmet Emin Özbakan'ın fizik tedavisini gerçekleştiren Fizyoterapist Cemil Karadağ ise hastalığa ilişkin şunları söyledi:
"Hastamız bir sinek ısırığı sonucu 'Batı Nil Virüsü' hastalığına yakalanmış. 20 senedir belki gördüğüm ikinci vakadır. İlk vakada Hacettepe'de staj yaparken görmüştüm. Bu hastalık çok nadir görülen bir rahatsızlık. Hastamızın bir buçuk yaşındayken bir sivrisinek ısırması sonucunda beyninde ensefalit dediğimiz iltihaplanma sonucunda hareket merkezi etkilenmiş.
Tabii ilk geldiğinde benimle irtibata geçtiler. Ben olayı daha önceden bildiğim için dedim tamam, ben alırım vakayı. Bu süre zarfında tabii ki bir sürü sıkıntıları vardı sistemik olarak. Onları halletmeye çalıştık en önce. Başını tutamıyordu ve hiçbir şekilde hareket yoktu, tamamen bu şekildeydi. Tıpta bunun çaresi var mıdır, şu an için bildiğim kadarıyla yok. Benim bildiğim bu vaka Eskişehir'de ilk kez görülüyor. Emir yaklaşık 6 buçuk senedir buraya geliyor. İlk geldiğinde 1 buçuk yaşındaydı, şu an 8 yaşında. Biz yine fizik tedavi açısından eklem hareket açıklığını korumaya çalışacağız, en önemli amacımız bu."