Tgrt Haber
 - "Mülakattan doğalı yok"
03 Ekim 2023 - 10:25

Mülakat tartışmalarında son karar... Bakan Tekin 'Öğretmeni görmek isterim' dedi

Uzun süredir gündemden düşmeyen öğretmen atamalarına mülakat uygulamasına ilişkin Bakan Tekin'den bir açıklama daha geldi. Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim vaadine ilişkin yeni yol haritası çıkaracaklarını söylemişti...
Eğitim - Eğitim
27 Eylül 2023 - 17:30

İkinci el araç piyasası rahat bir nefes aldı! İhtiyaç sahipleri için umutlar tekrar filizlendi...

İkinci el otomobil piyasasında ‘okullar tatil’ diyebiliriz. Son dönemde yaşanan durgunluk fiyatları ortalama yüzde 15 kadarıyla aşağı çekti.
Eğitim - Eğitim
27 Eylül 2023 - 12:28

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı 26 ülkede yapılacak

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvurularının yarın sona ereceği bildirildi. Sınav yurt içinde 17 ilde, yurt dışında 26 ülkede uygulanacak.
Eğitim - Eğitim
27 Eylül 2023 - 11:07

MEB, lise öğrencilerine "beceri kazandıracak kurs" dönemini hayata geçiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerine, akademik derslerin yanında beceri temelli kurslara katılma imkanı sunacak. Bu kapsamda öğrenciler 3 farklı kurumdan kurs alabilecek.
 - Çoktan seçmeli sorulacak
27 Eylül 2023 - 10:30

MEB'den ortak sınav açıklaması: Çoktan seçmeli sorular kullanılacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli soruların kullanılacağını açıkladı. Açık uçlu soruların da kullanılabileceği belirtilen açıklamada, bazı derslerin sınavlarının yazılı ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı yapılacağını duyurdu.
 - Türkçe bilmeyen sınıfta kalır!
23 Eylül 2023 - 14:45

Türkçe bilmeyen sınıfta kalır! Bakan Tekin, sınıf geçmede yeni şartları açıkladı

Yeni eğitim döneminde sınıf geçmeden sınav formatına kadar bir çok konuda değişiklik yapıldı. Yeni dönemde Türkçe dersine ayrı önem verilecek. Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfı geçemeyecek. Açık lise sınavları ise yüz yüze yapılacak. Öğretmen adaylarının gözü kulağı ise gelecek atama duyurusunda.
Eğitim - Eğitim
23 Eylül 2023 - 13:26

Bakan Tekin duyurdu: Öğretmenlerin kariyerine yeni düzen geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, en az 10 yıllık bir öğretmenin test sınavı ile değerlendirilmesini doğru bulmadığını söyleyip, yeni bir düzenlenenin geleceğini açıkladı.
 - 'Test tost oldu'
22 Eylül 2023 - 23:20

Bakan Tekin duyurdu! Test sınavları tarihe karışıyor 

Geçtiğimiz günlerde Ortaokul ve liselerde yazılı sınavlar artık belirlenen ortak tarihlerde 'ortak sınav' usulüyle yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlanırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den bu sefer de testlerle ilgili açıklama geldi. Bakan Tekin test sisteminin okullarda tamamen kaldırılacağını duyurdu. Gündemde olan 'kamuda mülakatın kalkması' ile ilgili de konuşan Tekin, siyasetçilere çağrıda bulundu.
 - Uzaktan eğitim yapılabilecek
22 Eylül 2023 - 15:31

YÖK Başkanı duyurdu: Deprem bölgesindeki 4 ilde 'uzaktan eğitim' kararı

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Erol Özvar, deprem bölgesindeki 4 ilde bir yıl boyunca uzaktan eğitim yapabileceğini duyurdu.
Eğitim - Eğitim
20 Eylül 2023 - 16:06

Cumhuriyetin 100. yılında 4 bin çocuğa bilim seti ulaştırılacak

Cumhuriyetin 100. yılında “Daha Fazlasını Yapma Gücü” sloganıyla sürdürülebilirlik ve çocuk odaklı yeni bir kampanya başladı. Kampanya çerçevesinde alışveriş mağazalarındaki geri dönüşüm noktalarında toplanacak piller ile dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara bilim seti hediye edilecek.
 - İlk kez bu yıl yapılacak
20 Eylül 2023 - 12:19

MEB açıkladı! Ortaokul ve liselerde ortak sınav tarihleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9. sınıf öğrencilerinin Türk dili ve edebiyat ve matematik derslerinin ortak yapılacak sınav tarihlerini açıkladı.
Eğitim - Eğitim
19 Eylül 2023 - 11:30

Öğrenciler şikayet yağdırdı, YÖK harekete geçti! Vakıf üniversitelerine 'ders ücreti' uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilerden vakıf üniversiteleri hakkında gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Okulu uzatan öğrencilerden ders ücreti yerine yıllık ücret talep edildiği ihbarını alan YÖK, söz konusu kurumlara ilgili hükümlere uymaları konusunda uyardı.
EĞİTİM - EĞİTİM
18 Eylül 2023 - 16:11

İlkokulda yazılı sınav dönemi sona erdi! Yeni sistem nasıl işleyecek?

İlkokullara 'sınav yerine süreç odaklı' ölçme sistemi geliyor. Yeni sistemde artık okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere yazılı sınav uygulanmayacak. TGRT Haber’de SODİMER Başkanı Prof. Eraslan, öğrencilerin başarısının şıklarla değil analiz, sentez ve projelerle ölçüleceğini söyledi.
 - "Hayallerim gerçek oldu"
18 Eylül 2023 - 15:12

Hademe olarak çalıştığı hastanenin tıp fakültesini kazandı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Melisa Metin aynı okulun tıp fakültesini kazandı.
Eğitim - Eğitim
17 Eylül 2023 - 17:34

YKS'de ek tercih süreci için son gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercih işlemleri bugün sona erecek.
 - Test sistemi sona eriyor
17 Eylül 2023 - 12:49

Test sistemi sona eriyor! İlkokulda yeni dönemin detayları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme-değerlendirme çalışmalarının "sınav değil, süreç odaklı" öğrenme yaklaşımıyla yapılacağını açıkladı. Yeni düzenleme, anaokul ve ilkokul düzeyindeki öğrencilerin öğrenme süreçlerinin değerlendirilmesine yeni bakış açısı getirecek. İşte detaylar...
 - 3 aşamada yapılacak
16 Eylül 2023 - 11:47

Ortaokul ve liselerde ortak sınavın ayrıntıları netleşti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatta okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla ortaokul ve liselerde uygulayacağı ortak sınavın ayrıntıları netleşti.
 - Atamaya yeni sistem
16 Eylül 2023 - 10:59

Öğretmen atamasında yeni sistem! Bakan Tekin canlı yayında tek tek anlattı, mülakata dikkat çekti

Öğretmen atamalarına ilişkin canlı yayında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut sistemde değişiklik yapılacağını duyurdu. Tekin, "KPSS'nin yüzde 50, mülakatın yüzde 50 etkili olacağı bir sistem kuracağız" diye konuştu.
EĞİTİM - EĞİTİM
14 Eylül 2023 - 13:05

MEB’in duyurduğu açık liseye geçiş şartlarının ayrıntıları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlandıran yönetmeliğin ardından şartları açıkladı. TGRT Haber muhabiri Aleyna Doğan açık liseye geçiş şartlarının ayrıntılarını canlı yayında anlattı.
 - Açık liseye geçiş şartları belli oldu
14 Eylül 2023 - 11:40

Son dakika! MEB duyurdu: Açık liseye geçiş şartları belli oldu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, açık liseye geçiş şartlarını açıkladı. MEB, örgünde okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacaklarını duyurdu.
Başa Dön Sona Git