Tgrt Haber
Gündem - Gündem
31 Ekim 2023 - 00:08

Mahkeme Can Atalay için tahliye kararı vermedi: Dosya Yargıtay'a gönderildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davasında 18 yıl hüküm giydikten sonra Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ihlal kararını değerlendirdi. Atalay için tahliye kararını vermeyen mahkeme, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderdi.
Gündem - Gündem
31 Ekim 2023 - 00:00

Tekirdağ'da kahreden olay! Boynundan vurulan hamile kadın hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde meydana gelen silahlı kavgadan acı haber geldi. Kavga sırasında evinin önünde oturan 7 aylık hamile kadın boynundan vurulması sonucu hayatını kaybetti. Bebek yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı. 17 yaşındaki cinayet şüphelisi ise kayıplara karıştı.
GÜNDEM - GÜNDEM
30 Ekim 2023 - 23:45

Arnavutköy’de tüm sokağı aydınlatan yangın

Arnavutköy’de İmrahor Mahallesi Cennetkuşu Sokak'ta bulunan üç katlı bir binanın çatı katında, saat 20.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede söndürüldü ve bu süreçte herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Ancak daire sakinleri yaşadıkları paniğin etkisiyle hastaneye kaldırıldı. Yangının ilk anları, cep telefonu kameralarıyla kaydedildi, çatı katına hızla yayılan alevlerin görüntüleri dikkat çekti.
 - 'Hareket eden her şey bombalanıyor'
30 Ekim 2023 - 22:55

İsrail'in hastane saldırısına Türkiye'den sert tepki: Hareket eden her şey bombalanıyor

Orta Doğu'daki gerilimde 24. güne girilirken İsrail kuvvetleri sivil yerleşimleri hedef almaya devam ediyor. Sağlık idaresi Gazze tarafından sağlanan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı. Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırı sonrası ilk açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’in bugün Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 
 - Dehşete düşüren manzara!
30 Ekim 2023 - 21:50

Bodrum'da dehşete düşüren manzara! Sahilde yürüyüşe çıktılar, yarısı olmayan kadın ceset ile karşılaştılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleşen bu trajik olay, görenleri dehşete düşürdü. Sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlar kıyıya vurmuş ve belden yukarısı olmayan bir kadın cesediyle karşılaştı. Muğla Adli Tıp Kurumu, cesedin göçmen bir kadına ait olduğunu düşünüyor. 
 - 'Gazze'de depomuz yok'
30 Ekim 2023 - 19:40

Kızılay ve AFAD'dan 'İsrail, Gazze'de AFAD binasını vurdu' iddiasına yalanlama 

İsrail'in Gazze Şeridi'nden Kızılay'a ait bir depoyu vurduğu iddiası gündeme bomba gibi düşerken Türk Kızılay'dan ve AFAD'dan iddialara ilişkin yalanlama geldi. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır" denildi. AFAD ise, "Gazze'de herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır" diye açıklama yaptı. 
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 19:35

Son dakika! Deprem bölgesi beşik gibi! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem 

Son dakika haberi: AFAD, Kahramanmaraş Göksun'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 17:21

Kırklareli’nde sınırdan kaçmaya çalışan 8 terör örgütü üyesi yakalandı

Kırklareli’nde sınırdan kaçmaya çalışan PKK/KCK-PYD/YPG ve FETÖ üyesi 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelerden 4’ü tutuklanırken 3’ü sınır dışı edildi. 1’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 17:17

Dehşetin nedeni daha dehşet verici... Eşini baltayla öldüren yaşlı adamın ifadesi 'pes' dedirtti! 

Adana'da 'Komando dede' olarak bilinen 70 yaşındaki İ.C. eşini vahşice baltayla öldürdü. İfadesi ortaya çıkan yaşlı adam, cinayeti kendisiyle ilgilenmediği için yaptığını savundu.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 17:05

Fahrettin Altun'un makalesi Çin medyasında

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla kaleme aldığı "İstiklalden İstikbale: Türkiye Yüzyılı" makalesinin Çince çevirisi yayımlandı. Altun'un makalesi, çok sayıda etkileşim de aldı.
 - Böyle kutlama olmaz!
30 Ekim 2023 - 16:50

Böyle kutlama olmaz! 29 Ekim gösterisinde vicdanları yaralayan görüntü

29 Ekim gösterisinde vicdanları yaralayan görüntü
 - Dijital ikizi yön verecek
30 Ekim 2023 - 16:49

Dünyanın göz bebeği Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin dijital ikizi restorasyona yön verecek

Dünyanın en değerli sanatsal ve mimari eserlerinden biri olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin dijital ikizi hazırlandı. Ana yapısında gerçekleştirilecek restorasyon öncesi hazırlıklarda sona gelinen Ayasofya’da çalışmalar, ziyarete açıkken yapılacak.
GÜNDEM - GÜNDEM
30 Ekim 2023 - 16:06

Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn bu kez korkuttu! Motosikletle kaza yaptı

Kenan Sofuoğlu'nun 4 yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, ilk kez kullandığı vitesli motosikletten düştü.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 16:04

Mardin'de dehşet! Traktöre tutunan bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bisikletiyle traktörün arkasına tutunan çocuk dengesini kaybedince hayatını kaybetti.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 15:35

Çocuklarının cansız bedenini kucağına alıp acısını haykırdı: İsrail'in hedefi bu çocuklar

İsrail saldırılarında 2 çocuğunu da kaybeden baba, evlatlarının cansız bedenini kucağına alarak acısını haykırdı.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 15:11

Tam 90 hendek kazıldı... 4 il için deprem araştırması! iki tane iz ortaya çıktı

Aydın'ın Söke ilçesinde deprem araştırması için 90 hendek kazıldı. Açılan hendeklerde iki depreme ait jeolojik kanıt bulunurken, bunlardan İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da depreme dayanıklı bölgelerin belirlenmesinde yararlanılacak.
 - PKK'ya sınır ötesinde darbe
30 Ekim 2023 - 14:12

Son dakika! Sınır ötesinde terörist temizliği sürüyor: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK’lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Güvenlik güçleri PKK'ya darbe vurmaya devam ediyor. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi.
 - En hızlı metro için geri sayım
30 Ekim 2023 - 13:44

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu açılış tarihi belli oldu! 120 km hızla günde 600 bin yolcu taşıyacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun saatte 120 kilometre hızla günde 600 bin yolcu taşıyacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yapımı devam eden metro hattının açılışı için tarih verdi. Uraloğlu, süper hızlı trenle 80 dakikalık mesafeye düşecek olan İstanbul-Ankara arasına yeni bir otoyol projesi üzerinde de çalıştıklarını duyurdu.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 13:33

Adana'da bir kişi önce evi yaktı, sonra kız kardeşini vurdu

Adana'da uyuşturucu bağımlısı genç, eşi ve 1 yaşındaki oğlu evdeyken önce evi yaktı, sonra yangını söndürmeye gelen itfaiye ekiplerine kurşun yağdırdı. Kurşunlar 14 yaşındaki kız kardeşine isabet etti.
Gündem - Gündem
30 Ekim 2023 - 12:13

Her gün meyve yer gibi yiyor! Annesi artık canından bezdi: Çok kötü kokuyor

Bursa'da 12 yaşındaki Eymen'in sarımsak ve soğan aşkı görenleri şaşkına çeviriyor. Meyve yer gibi soğan, sarımsak yiyen çocuğun annesi ise bu durumdan oldukça şikayetçi...
Başa Dön