Tgrt Haber

2024 Polislik Sınavı 15 Nisan'da yapılacak

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 14:14 - Güncelleme : 06 Mart 2024 13:46
2024 Polislik Sınavı 15 Nisan'da yapılacak
polislik,

Polislik sınavı ne zaman? 2024 Polislik sınavı neden ertelendi? Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi mezunlarının beklediği sınav tarihi değişti. Öğrencilerin gündemini meşgul eden soru şimdi yanıt buldu. PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavı ne zaman gerçekleşecek?

Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi mezunlarının beklediği sınav tarihi değişti. Öğrencilerin gündemini meşgul eden soru şimdi yanıt buldu. PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavı ne zaman gerçekleşecek?

POLİSLİK EĞİTİM SONU SINAVI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi mezunlarının işlemleri tamamlandıktan sonra sınava tabi tutulmaları gerekiyor. Ancak, öğrencilerin bu bekleyişi bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla, 15 Şubat 2024 tarihinde yapılması planlanan Eğitim Sonu Sınavı, 15 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

POLİSLİK YENİ SINAV TARİHİ VE YERİ

PMYO ve POMEM mezunlarının sınavı, 15 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek. Sınav, Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenecek. PMYO mezunları için sınav saat 09.30'da başlayacakken, POMEM mezunları için saat 11.00'de başlayacak.

ÖNEME ALINAN HÜKÜMLER

Eğitim sonu sınavlarının ertelenmesi, "Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" kapsamında gerçekleşti. Bu yönetmelik gereğince sınavlar, belirtilen yeni tarih ve saatlerde yapılacak. Herhangi bir değişiklik durumunda adaylara bildirilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...