Faruk Arvas haberleri
Faruk Arvas
Faruk Arvas
17.04.2025
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Op. Dr. Seçkin Özcan, 15 Nisan 2025 tarihi itibariyle idari görevinden ayrıldığını duyurdu.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Tüm Haberler
Saçların, yaşlandıkça beyazlaması çok sık görülen hatta herkeste görülebilen bir durumdur. Gençken belki simsiyah, sarı, kahverengi hatta kızıl saçlarınız olabilir fakat zaman geçtikçe saçlarınızda beyazlamalar fark edebilirsiniz.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Normal gebelik 9 ay sonra sonlanır ve bebekler genellikle 9 ay sonra dünyaya gelirler. Bu tarih bazen birkaç gün ileri de olabilir. Birkaç geri de olabilir. Yani bebekler acele edip,6 veya 7. Ayda da doğmak isteyebiliyorlar. Buna erken doğum denir. Erken doğumun, doğum başlamadan önce belirtileri olur. Bunları ve erken doğumu ele alıp incelediğimiz bu makalemizde sizlere erken doğum hakkında bilgiler vereceğiz.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Gelincik çiçeği gibi çok az çiçek mitolojide, politikada ve tıpta bu kadar önemli bir rol oynadı. Genellikle yol kenarında ve tarlalar boyunca yetişen bu çiçekler, şairlerin etkileyici şiirlerine konu oldu ve aynı zamanda doktorların, yüzyıllarca hastalarını tedavi etmelerine yardımcı oldu. Gelincik çiçeği, tıbbi olarak kullanılabilir olmasının yanı sıra, bazı çok derin duyguları da sembolize etmektedir.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Gama-glutamil transpeptidaz (GGT) testi kanınızdaki GGT enziminin miktarını ölçer. Enzimler, vücudunuzdaki kimyasal reaksiyonlar için gerekli olan moleküllerdir. GGT vücutta bir taşıma molekülü olarak işlev görür ve diğer molekülleri vücutta hareket ettirmeye yardımcı olur. Karaciğerin ilaçları ve diğer toksinleri metabolize etmesine yardımcı olarak önemli bir rol oynar.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Şişmiş bir göz kapağı, gözü çevreleyen bağ dokularında iltihaplanma veya aşırı sıvı (ödem) olduğunda oluşur. Şişmiş göz kapakları, ağrılı veya ağrısız olabilir ve hem üst hem de alt göz kapaklarını etkiler. Göz kapaklarının şişmesinin, göz enfeksiyonları, göz yaralanmaları veya travma veya genellikle alerji dahil olmak üzere sayısız nedeni vardır. Semptomlarınız devam ederse, kötüleşirse veya değişirse, bir göz doktoruna ayrıntılı bir göz muayenesi için gitmeyin sakın ihmal etmeyin.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Gece kaşıntısı denilen gece kaşıntılı cilt, düzenli olarak uykuyu bozacak kadar şiddetli olabilir. Bunun olmasının nedeni doğal nedenlerden daha ciddi sağlık sorunlarına kadar değişebilir. Kaşıntı, derideki sinir hücrelerinin tahriş olmasıyla meydana gelir. Günlük olarak alınan sıvıların meydana getirdiği dengeler veya dengesizliklerden, vücudun maruz kaldığı sıcak hava koşullarından cilt fonksiyonları etkilenir. Bu işlevler gece değişir. Örneğin, vücut ısınız ve cildinize gelen kan akışı akşamları artar ve cildinizi ısınır. Cilt sıcaklığındaki artış kaşıntılı hissetmenize neden olabilir.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Gaz problemi son dönemin en yaygın sorunlarından biridir. Özellikle kadınlarda ve iş hayatının ağır yükünü yüklenmiş kişilerde stresten kaynaklı ve sindirime bağlı gaz problemleri ortaya çıkmaktadır. Normalde gaz, yemek yerken veya bir içecek içerken fazla hızlı hareket ederek hava yutmaktan kaynaklanır fakat masum nedenlerden biridir. Gaz probleminin altında daha derin sebepler de yatıyor olabilir.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Basitçe söylemek gerekirse, göz altı morlukları yani periorbital koyu halkalar, gözlerinizin altındaki, kan damarlarını ve içerdikleri kanı vücudunuzun herhangi bir yerinden daha net olarak gösteren gözlerinizin altındaki ince deri katmanının bir sonucudur. Göz kapaklarınızın etrafındaki bu cilt, vücudunuzun geri kalan kısmındaki deriden ortalama 1,5 mm daha incedir. Bu demek oluyor ki göz altı deriniz haricindeki deriniz ortalama 2 mm kalınlığında iken, göz altı derisi ortalama 0,5 mm kalınlığındadır. Özellikle kadınlar bu göz altı morluklarından oldukça rahatsız olur ancak görünen o ki tam bir iyileşme için ameliyat dışında, çok az seçenek vardır.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Vücudumuzun düzgün çalışması için her gün mutlaka su içmemiz gerekir. Gün boyunca, örneğin; uyurken, nefes alırken, terlerken veya sindirim sistemimiz çalışırken su kaybederiz. Bazılarımız gece yatmadan önce limonlu su içeriz. Peki bu limonlu su faydalı mıdır? Gece boyu bize faydası mı yoksa zararı mı olur? işte tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş