Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu'ndan Hatay açıklaması! İnşaat bitmek üzere, açılışı öne alınıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ocak 2024 12:49 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 12:56
hatay,deprem,havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Asrın Felaketi'nden etkilenen Hatay Havalimanı'nın büyük gövdeli uçakların inişine uygun şekilde yenilenme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem filaekaetinin ardından bölgede yürüttükleri çalışmalara ilişkin dietaylı bilgiler paylaştı.

BİRÇOK YAPI KULLANILAMAZ HALDEYDİ

Afetle birlikte bölgede hasar gören yapıların onarımına hızla başladıklarını vurgulayan Uraloğlu, depremin büyük hasar bıraktığı illerin başında Hatay'ın geldiğini dile getirdi. Uraloğlu, özellikle Antakya, Defne, Kırıkhan ve Samandağ'ın depremden en çok etkilenen ilçeler olduğunu, bu bölgelerde birçok yapının yıkıldığını ve birçoğunun da kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı.

hatay havalimanı

KALICI YÜZEY DEFORMANSYONU YAŞANMIŞTI

Hatay Havalimanı'nın da zarar gören yapılar arasında yer aldığını belirten Uraloğlu, "Havalimanımızın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması nedeniyle kalıcı yüzey deformasyonları meydana geldi. 1-1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görüldü. Pist ve çevresindeki alan da etkilenmişti. Deprem sonrası yardım ve tahliye uçakları için hızlı bir şekilde gerekli çalışmaları yaptık ve pistimiz kısa sürede hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı.
45 metre genişliğindeki uçaklar da inebilecek.

SU TAŞKINLARINDAN DA KORUNACAK 

Uraloğlu, Hatay Havalimanı için 12 Ekim'de Hatay Havalimanı PAT sahaları onarımı ve gelişimi işine ait ihaleyi gerçekleştirdik ve 21 Kasım'da yapım çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yenilenen Hatay Havalimanı inşaatının, planlamalara göre gelecek yıl biteceğini ancak bunu öne almaya çalıştıklarını dile getiren Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı: "Burası depremlerden etkilenmeden hizmet verecek ve bölgede uçuş trafiği artacak. Yapılan çalışmalarla havalimanımız ayrıca su taşkınlarına karşı da korunacak. Havalimanına 45 metre genişliğinde geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde 3 bin metrelik ilave yeni bir pist inşa edeceğiz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 hızlı çıkış ve 4 bağlantı taksi yolu yapacağız."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...