Tgrt Haber

Tarifsiz acı: 23 yılda 22 bebeğini kaybetti, sadece iki çocuğu hayatta

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC North West Tonight
14 Ekim 2022 13:47 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 13:58
Tarifsiz acı: 23 yılda 22 bebeğini kaybetti, sadece iki çocuğu hayatta
Genetik bozukluk,bebek,gebelik

Imtiaz Fazil'in hikâyesi herkesin yüreğini burkacak kadar üzücü. 49 yaşındaki kadın yine de yaşadığı acıları konuşmayı tercih ediyor. 24 kez hamile kalan Fazil’in bugün sadece 2 çocuğu bulunuyor. 

İngiltere’de yaşayan Imtiaz Fazil, ilk kez 1999 yılında hamile kaldığından beri 17 düşük yaptı ve 5 bebeği ise ilk doğum günlerinden önce hayatını kaybetti. Bugün ise sadece 2 çocuğu var. Sebebi, nadir görülen bir Genetik Bozukluk. BBC North West Tonight'ta konuşan 49 yaşındaki Fazil, "Ailem bu konuda çok fazla konuşmuyor, bunları hatırlatmanın beni üzebileceğini düşünüyorlar" diyen Fazil, "Bu çok acı bir şey; bu nedenle kimse konuşmaya yanaşmıyor. Kendilerine saklıyorlar. Kimse benim iyi olup olmadığımı ya da bebeklerimi düşünüp düşünmediğimi bile sormadı. Çocuklarımı düşünmediğim bir gün bile olmadı" dedi. 

YARDIM DERNEĞİ KURDULAR 

Sarina Kaur Dosanjh ve eşi Vik de bebek kayıpları hakkındaki sessizliğin bozulmasını istiyor. Birmingham yakınlarındaki Walsall kasabasında yaşayan 29 yaşındaki çift Himmat Collective isimli, Güney Asyalı kadın ve erkeklerin bu konudaki deneyimlerini konuşabilecekleri bir yardım derneğini kurdu. İki yılda iki kez düşük yapan Sarina Kaur Dosanjh, bunun, hakkında kolayca konuşulabilecek bir konu olmadığını söylüyor: “Bunun saklı olduğu düşünülüyor.  Halının altına süpürülüyor. Bu kırmamız gereken konulardan biri."

Tarifsiz acı: 23 yılda 22 bebeğini kaybetti, sadece iki çocuğu hayatta

“SİZİ PARÇALAR”

Bu Fazil'ın da umudu. O da benzer şeyler yaşayan insanlara yardım etmek, bazı tavsiyeler vermek istiyor: "İçinizde tutmayın" diyor, "Eğer tutarsanız, üstesinden gelemezsiniz. Açılmalı ve bu durumlar hakkında konuşmalısınız, yoksa sizi parçalar."

 

Kaynak: BBC North West Tonight
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...