Tgrt Haber

Diyanet'ten İsrail saldırılarına kınama: Evrensel değerleri hedef almaktadır

16 Nisan 2022 12:33 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 13:06
İsrail'in Mesci-i Aksa'ya yaptığı saldırılarda 152 kişi yaralandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya sabah namazı kılmak için gelen binlerce Müslümana saldırmasını kınadı. Saldırılarda tüm İslam aleminin ve insanlığın evrensel değerlerinin hedef alındığını belirten Erbaş, "İsrail tarafından sürdürülen saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

İsrail'in Mesci-i Aksa'ya yaptığı saldırılarda 152 kişi yaralandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail polisinin, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya sabah namazı kılmak için gelen binlerce Müslümana saldırmasını kınadı. 152 kişinin yaralandığı olaylar dünya çapında ses getirirken Erbaş da konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Filistin’in çeşitli şehirlerinde ve Müminlerin ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik İsrail tarafından sürdürülen saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

"TAHRİK VE TEHDİT DOLU POLİTİKALARI KABUL EDİLEMEZ"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, paylaşımında ek olarak yer alan görseldeki mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl özellikle Ramazan ayında Müslümanlara yönelik saldırılarını artıran İsrail, kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemekte, Müslümanların yaşadığı bölgelerde saldırılarını sürdürmekte ve şüphesiz tüm İslam alemini ve insanlığın evrensel değerlerini hedef almaktadır. İsrail’in müminlerin ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ve Müslümanların hayat alanlarını gasp etmeye yönelik takındığı tahrik ve tehdit dolu politikaları asla kabul edilemez. Saldırılarda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

https://twitter.com/DIBAliErbas/status/1515250817955205121

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...