Tgrt Haber

Ünlü şarkıcı Güzide Kasacı hayatını kaybetti

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Haber Merkezi
29 Kasım 2023 17:36 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:36
Ünlü şarkıcı Güzide Kasacı hayatını kaybetti
şarkıcı

Bir dönem "Bayan Kahkaha" lakabıyla tanınan ünlü şarkıcı Güzide Kasacı hayatını kaybetti. Kasacı'nın ölüm haberini kızı Canan Alhas duyurdu.

27 Kasım'da kaldırıldığı hastanede bu sabah hayatını kaybeden şarkıcı Güzide Kasacı, sayısız şarkıya imza attı. Acı haberi kızı duyurdu. 

AÇIKLAMAYI KIZI YAPTI

Kasacı'nın kızı Canan Alhas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin tedavi görmek üzere 27 Kasım'da kaldırıldığı Bağcılar Hastanesinde bu sabah hayatını kaybettiğini söyledi.

Kasacı, Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Dr. Nevzat Atlığ, Şefik Gürmeriç, Yesari Asım Arsoy ve Mustafa Nafiz Irmak'ın derslerine katılarak eğitimlerini tamamlamıştı. Sesiyle büyük beğeni kazanan sanatçı, 1960'tan itibaren solo albümlere imza attı.

Ünlü şarkıcı Güzide Kasacı hayatını kaybetti

GÜZİDE KASACI KİMDİR?

1935 doğumlu Güzide Kasacı, konservatuardan mezun olduktan sonra geçmiş yıllarda, Zeki Müren, Alaeddin Yavaşça, Arif Sami Toker, Fehmi Tokay ve Sadi Işılay gibi ünlü isimlerden oluşan ses yarışmasında final jürisi onayı ile 1. seçilmiştir. Sahne almaya başlayan sanatçı, özellikle İstanbul Radyosu’nda verdiği konserler ve doldurduğu plaklar ile kısa sürede büyük bir üne kavuşmuştur. Sanatçının bazı eserleri ise;  "Seni Andım Yine", "Suçlusun Bunda Sen de", "Unutmak İstesem O Hatırayı", "Ah Şu Gönlümüz". 



Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...