Tgrt Haber
 - NASA'dan küresel ısınma uyarısı
20 Mart 2023 - 11:03

NASA uyardı: Kuraklık, sel, orman yangınları... Felaketler daha da artacak

Felaketler daha da artacak
YAŞAM - YAŞAM
20 Mart 2023 - 10:46

İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul’da nefes kesen görüntüler: Deniz seviyesinden 165 metrede çalıştılar

Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul’un sembol yapılarından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki işçilerin çalışmaları havadan görüntülendi. Deniz seviyesinden 165 metre yükseklikteki çelik halatlarda bulunan ışıklandırma sisteminde çalışma yapan işçiler bakım ve onarım çalışmasında sona geldi.
YAŞAM - YAŞAM
20 Mart 2023 - 10:12

Koronavirüs, patlama, deprem... 78 yaşındaki Halil amca, hayata bir kez daha tutundu

Gaziantep'te koronavirüse yakalandıktan sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesindeki patlamadan yaralı kurtulan 78 yaşındaki Halil Karakuş, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan evden de sağ kurtularak bir kez daha hayata tutundu.
 - Dev kaya köyün kabusu oldu
19 Mart 2023 - 09:28

Depremde ikiye ayrılan dev kaya köy halkının uykularını kaçırıyor!

Depremde bir eve çarparak ikiye ayrılan kaya için acil çözüm aranıyor
YAŞAM - YAŞAM
18 Mart 2023 - 11:48

'Çanakkale Zaferi' töreninin yapıldığı şehitlikte yürek sızlatan not

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Çorum'da düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Çorum Şehitliği'ndeki törende şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Habib Gökçe'nin mezarı başına ailesi tarafından gelen not yürekleri sızlattı.
YAŞAM - YAŞAM
17 Mart 2023 - 16:41

Antalya'da korkulan oldu! Tarım alanları göle döndü

Şiddetli yağış nedeniyle turuncu kodla uyarılan Antalya'da korkulan oldu. Irmakların taşması sonucu tarım alanları ve yollar göle döndü. Bazı işletmeleri su bastı.
Yaşam - Yaşam
17 Mart 2023 - 16:08

Uzay tozu ve gözyaşından beton yaptılar: Mars'ta inşaat başlıyor!

Ay ve Mars'ta yaşam alanları inşa etmede kullanılabilecek, dünya dışı tozdan yeni bir tür "kozmik beton" icat edildi. Astronotların gözyaşları, patates cipsi ve Mars toprağı bir araya getirilerek oluşturulabilecek "StarCrete", sıradan betondan iki kat daha güçlü.
YAŞAM - YAŞAM
17 Mart 2023 - 11:43

Çanakkale gazisi babasının savaş hatıraları duygulandırdı

I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Zaferi 108. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız saygıyla ve minnetle anılıyor. Çanakkale Zaferi’nde kahramanlarımızın hikayeleri duygulandırıyor. Çanakkale gazisi Tümgeneral Daniş Karabelen Paşa'nın kızı Özcan Atamert, babasının savaş hatıralarını gösterdi.
YAŞAM - YAŞAM
16 Mart 2023 - 11:35

Okyanus değil Antalya’nın obruğu: Hepsi 35 metre derinlikte görüntülendi

Antalya’da duyarsız vatandaşların kirlettiği ve önceden içme suyu olarak kullanılan 35 metre derinlikteki obrukta birçok tatlı su canlısının yaşadığı ortaya çıktı. Uzmanlar “Antalya’nın jeolojik olarak nasıl bir şehir olduğunu gösteren güzel bir örnek burası’’ dedi.
 - Okyanus değil Antalya’nın obruğu
16 Mart 2023 - 11:30

Hepsi 35 metre derinlikte görüntülendi: Okyanus değil Antalya’nın göbeğindeki obruk

Hepsi 35 metre derinlikte görüntülendi
Yaşam - Yaşam
16 Mart 2023 - 09:22

Yemek yaparken dikkat: Kızgın yağ hastanelik etti

Yemek yaptığı sırada tavanın sapına dokunmasıyla kızgın yağ üzerine dökülen 46 yaşındaki Ömür Yüksel, soluğu hastanede aldı. Dizleri ve ayaklarında yanıklar oluşan Yüksel, “Sapı fark etmedim, tava kaydı, ayağımın üstüne düştü. Ayaklarım yandı, yemek yaparken çok dikkatli olsunlar, sapına değmesinler. İnsan başına gelmeyince bilemiyor, şu anda tava bile kullanmayı düşünmüyorum” dedi.
YAŞAM - YAŞAM
15 Mart 2023 - 17:35

Büyükçekmece Gölü'nde kuraklık alarmı! Su oranı son 9 yılın en düşük seviyesinde

Kış aylarının oldukça kurak geçmesi İstanbul'un en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü'nü de vurdu. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 83,36 seviyesi, bugün itibariyle yüzde 30,44 olarak ölçüldü. Bu oran son 9 yılın en düşüğü olarak kayda geçti. 
YAŞAM - YAŞAM
14 Mart 2023 - 12:55

Aşiretin sünnet düğününde milyonlarca TL havada uçuştu

Kars'ın en büyük aşiretlerinden biri olan Mılli aşiretinin düzenlediği sünnet düğününde milyonlarca TL havada uçuştu. Düğünde toplanan balya balya 11 milyon 750 bin TL bavullara koyularak salondan çıkarıldı.
 - Şaşkınlığa uğratan maden
14 Mart 2023 - 10:31

Müşterileri şaşkınlığa uğruyor, çayına ve suyuna karıştırıp içiyor: Tam bir şifa kaynağı değişik maden

30 yıldır çayına karıştırıp içiyor: Tam bir şifa kaynağı
YAŞAM - YAŞAM
14 Mart 2023 - 10:12

Bursalı ‘Pala’ görenleri şaşkına çevirdi: 25 yıldır bıyığını kesmedi, özel karışımı ile bakımı ihmal etmedi

‘Pala’ lakaplı Ramazan Demir isimli vatandaşın 25 yıldır uzattığı bıyığı görenler şaşkına döndü. 80 santimetreye ulaşan bıyık için özel karışımla her gün bakım yaptığını söyleyen Demir ailesinden geçmişte birçok kişinin bıyık bıraktığını ifade etti.
YAŞAM - YAŞAM
13 Mart 2023 - 13:50

Köpekler üstüne koştu, otomobilin üzerine çıkması saniye sürmedi

Kırşehir'de başıboş köpeklerin üstüne koştuğunu gören bir genç, sokakta park haline bulunan otomobil üzerine çıkarak köpeklerin saldırısından kurtuldu. Yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
YAŞAM - YAŞAM
12 Mart 2023 - 15:23

Çocuğunun gözyaşlarına dayanamadı! Atölyeye giren baba ortaya şaheser çıkardı

Çocuğunun istediği akülü arabayı alamayan baba marangoz atölyesine girerek kolları sıvadı. İnternetten aldığı model örneği ile ağaçtan otomobil tasarlayan baba, ortaya çıkan Rolls Royce’a hayran bıraktı.
 - Kuşgölü'nde kuraklık alarmı
11 Mart 2023 - 11:43

Balıkesir Manyas Kuşgölü'nü kuraklık alarmı: Su 50-60 metre geriye çekildi

Su 50-60 metre geriye çekildi
Yaşam - Yaşam
11 Mart 2023 - 00:17

Bilim insanlarından müjdeli haber! İklim kriziyle mücadelede devrim gibi yöntem: Karbon, karbonat tozuna dönüştürüldü

Atmosferdeki karbonun yakalanıp depolanmasına yönelik yeni bir yöntem, küresel ısınmanın başlıca nedenleri arasında yer alan karbon emisyonlarını azaltmada önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bilim insanları tarafından geliştirilen bu yöntem, halihazırdaki karbon yakalama yöntemlerinden üç kat daha etkili olmasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede atmosferden emilen karbon, kabartma tozu olarak da bilinen sodyum bikarbonata dönüştürülüyor. Elde edilen sodyum bikarbonat, okyanuslarda depolanarak doğal döngünün bir parçası haline geliyor. Yenilikçi yaklaşım, gezegenimizin geleceği için umut vaat eden bir çözüm sunuyor.
Yaşam - Yaşam
10 Mart 2023 - 16:46

73 yıl sonra gerçeği gizemli bir gazete kupürüyle çözdü, öğrendikleri karşısında şoke oldu

Yıllarca kendisini ailesinden farklı hisseden ABD'li adam gerçek ailesine 73 yaşında kavuştu. İşte ABD’nin konuştuğu Andy Perkins'in sıra dışı hikayesi...
Başa Dön Sona Git