Tgrt Haber

Öğretmenlik Meslek Kanunu gelecek hafta TBMM gündeminde olacak

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2024 22:55 - Güncelleme : 15 May 2024 00:35
Öğretmenlik Meslek Kanunu gelecek hafta TBMM gündeminde olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in duyurusuyla gelecek hafta TBMM gündemine gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin hak ve sorumluluklarını düzenleyecek. Peki içerikte neler var, belli oldu mu? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine geleceği duyurdu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin haklarından, sorumluluklarına kadar geniş bir yelpazede düzenlemeler içerecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu gelecek hafta TBMM gündeminde olacak - 1. Resim

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Bakan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öğretmenlere uygulanan şiddete karşı yeni tedbirlerin yer aldığı taslağında 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun gelecek hafta TBMM gündemine geleceğini" dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin atamaları, mesleki gelişimleri ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri gibi konuları düzenleyecek.

Bir başka konu ise, bu düzenleme öğretmenlik mesleğinin tanımından itibarının yükseltilmesine kadar geniş kapsamlı düzenlemeler içerecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...