Tgrt Haber

Son dakika! İsveç, Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdı

30 Eylül 2022 14:44 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 15:33
Son dakika! İsveç, Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdı
İsveç,Türkiye,silah ambargosu

Son dakika haberi: İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP), Türkiye'ye yönelik 2019'da getirilen fiili silah ambargosunun kaldırıldığını açıkladı.

İsveç Stratejik Ürünler Müfettişliği (ISP) tarafından yapılan açıklamada, 2019'dan bu yana yürürlükte olan yasağın tersine çevrildiği ve Türkiye'ye askeri teçhizat ihracatı için izin verileceği duyuruldu. 

Türkiye'ye yönelik fiili silah ambargosunun kaldırılmasının İsveç'in NATO'ya katılma isteğiyle bağlantılı olduğu belirtildi. İskandinav ülkesi, NATO'ya katılması için Türkiye'nin istediği talepleri yerine getirmesi gerekiyordu. 

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE İHRACAT İZİNLERİ

Bununla birlikte, ISP üçüncü çeyrekte Türkiye için bazı ürünlere ihracat izinlerinin hali hazırda verilmeye başlandığını bildirdi, ancak gizliliği gerekçe göstererek hangi şirketlere veya ürünlere izin verildiğini açıklamadı.

Öte yandan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, geçen çarşamba günü NATO'ya üyelik görüşmeleri için bir heyetin önümüzdeki hafta Türkiye'ye geleceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...