Tgrt Haber

ABD F-35'leri yığdı, Rusya Su-57 kartını çıkardı! Uzmanlar Putin'in damarına basıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, nationalinterest
14 Şubat 2024 10:40 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 14:53
Rusya,F-35,Su-57,F-16,ABD

Vladimir Putin'i kızdıracak açıklamalarda bulunan Batılı havacılık uzmanları Rus Su-57'nin tamamen abartı olduğunu ve F-35 savaş uçaklarını hiç bir zaman geçemeyeceğini öne sürdü.

ABD’nin İsrail ve Yunanistan’a F-35 savaş uçağı göndermesi, Ukrayna’ya ise F-16 savaş uçağı tedarik etmesi son zamanlarda Rusya’nın gündemini meşgul etti. Özellikle çok rollü avcı uçağı F-35’in Ortadoğu ve Avrupa’da sahneye çıkması Rusya’yı tedirgin etti. Ukrayna savaşının NATO'ya sıçraması durumunda F-35'lere karşılık Su-57 hamlesinin geleceği yorumları yapılıyor.

5. Nesil savaş uçağı Su-57’yi F-35’e rakip olarak öne çıkaran Rusya’yı kızdıracak açıklamalar Batılı uzmanlardan geldi. Batılı havacılık uzmanları Su-57'nin tamamen abartı olduğunu ve Moskova'nın bu uçağı önemli sayıda üretecek üretim kapasitesine sahip olmadığını öne sürüyor.

SU-57 (DOKUNMAYIN!!!!) - 1. Resim

SÜPERSONİK OLARAK ÖVÜLÜYOR

5. Nesil savaş uçağı Su-57, uzun süredir Rus yetkililer tarafından kompozit malzemelerin geniş çapta kullanıldığı "ileri" gizlilik teknolojisi özelliğiyle övülüyor. NATO’nun Felon olarak isimlendirdiği Su-57’nin her türlü hava, kara ve deniz hedefini yok ederken süpersonik seyir hızına ulaşabileceği iddia edilmişti.

Su-57'nin ilk olarak Ocak 2010'da uçması ancak Aralık 2020'ye kadar hizmete girmemesi Batılı uzmanların dikkatini çekmişti. Rusya’nın savaş uçağında prototiplerin yeniden tasarlanmasını gerektiren ilk uçak gövdesinde sorunların ortaya çıktığı bildirildi.

F-35'E KARŞI GERİDE KALABİLİR

Havacılık uzmanı Chris Bolton geçen yıl sosyal medyada şunu belirtmişti:

"Rusya'nın Su-57 'gizli' savaş uçağı, temiz F/A-18 Super Hornet ile karşılaştırılabilecek bir radar kesitine sahip ve F-35'ten yaklaşık bin kat daha büyük.
Rusya'nın Felon filosu, farklı yüzey kalitesine sahip 12 adet el yapımı prototipten ve yalnızca iki adet üretim jetinden oluşuyor..."

Diğer uzmanlar da Felon'un gerçekten hayalet bir uçak olarak tanımlanıp tanımlanamayacağını sorguladı Su-57'nin Lockheed Martin’in F-35'ine karşı mücadelede geride kalabileceği yorumlarını ortaya attı.

SU-57 (DOKUNMAYIN!!!!) - 2. Resim

5. NESİLDE RAKİPLERİNDEN ZAYIF

ABD’li uzman Peter Suciu, Rus savaş uçağının gerçek bir beşinci nesil uçaktan ziyade gelişmiş bir dördüncü nesil savaş uçağına çok daha yakın bir tasarıma sahip olduğunu belirtti.

SU-57 (DOKUNMAYIN!!!!) - 3. Resim

Peter Suciu’ye göre Su-57, F-15 Eagle veya F-16 Fighting Falcon'dan daha az tespit edilebilir olabilir ancak beşinci nesil rakipleriyle karşılaştırıldığında zayıf bir kesite sahip. Diğer faktör rakamlar olmaya devam ediyor. Rusya seri üretime ulaşamıyor..

Kaynak: TGRT Haber, nationalinterest
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...