Tgrt Haber

Son Dakika! AK Parti adayı Aziz Yeniay'ın programında uzun namlulu silahlarla saldırı!

10 Şubat 2024 17:53 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 21:21
AK Parti,,,,saldırı

Son Dakika haberi... AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya'daki programında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi ağır yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın programına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili edinilen ilk bilgilere göre 1 kişi ağır yaralandı. Yaralı vatandaşın yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DEMOKRASİMİZE KASTEDEN SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz.  Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." dedi.

MURAT KURUM AÇIKLADI

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ı seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AZİZ YENİAY'A SİLAHLI SALDIRI

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Mardin Halex Derneğinde silahlı saldırıya uğradı. Olay yerinden gelen bilgilere göre bir kişinin yaralandığı, bir kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.  Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

KABAKTEPE: SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAYACAK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleşen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Küçükçekmece Adayımız, teşkilatımız ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır!" ifadelerine yer verdi.

KAVUNCU'DAN UYARI: DİKKATLİ OLALIM

İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu da provokasyon uyarısı yaptı. Kavuncu, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Seçim sürecindeki kirli emellere, muhtemel provokasyonlara karşı hepimiz dikkatli olmak durumundayız. Bu saldırılar millî birliğimizi ve bütünlüğümüzü bölemez." dedi.

VALİ GÜL'DEN ZİYARET

Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. İstanbul Valisi Davut Gül de haberi alır almaz Yeniay'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gül, saldırıyla ilgili bilgi aldı.

Son Dakika! AK Parti adayı Aziz Yeniay'ın programında uzun namlulu silahlarla saldırı! - 3. Resim

YILMAZ: İNSANLIK DIŞI SALDIRI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırıyı kınadı. Yılmaz, "İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, insanlık dışı saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili soruşturmalar derhal başlatılmıştır. Suçluların en kısa sürede bulunacağına inanıyorum. Küçükçekmece Başkan Adayımız Aziz Yeniay’a, ekibine ve tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." diye konuştu.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise saldırıyla ilgili soruşturmanın başladığı bilgisini paylaştı. Bakan Tunç, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.  Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK: 1 KADIN YARALANDI

Dernek binası önünde meydana gelen saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

  Son Dakika! AK Parti adayı Aziz Yeniay'ın programında uzun namlulu silahlarla saldırı! - 2. Resim

BAKAN KOCA: BEYİN AMELİYATINA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı vatandaşın ameliyata alındığını paylaştı. Bakan Koca, "İstanbul Küçükçekmece’de, bir  silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum." dedi.

KURUM: HİÇ KİMSE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKTİR

İBB Başkan Adayı Murat Kurum saldırısı sonrası açıklama yaptı. Kurum, "Yaralı vatandaşın tedavisinin sürdüğünü belirten Kurum, "Saldırıyı kınıyoruz, hiç kimse birliğimize gölge düşüremeyecektir. İnşallah failler bir an önce yakalanacak, her türlü hukuki takip yapılacaktır." diye konuştu.

AZİZ YENİAY KİMDİR?

İlköğretimini Malatya'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Yine aynı Üniversitede "Yüksek Yapılar" alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

Bir süre özel sektörde Mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri yürüttü. 1992 yılı yerel ara seçimleriyle başlayan siyasi hayatı, sırasıyla;

  • 1992 - 1994 Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı,
    1994 - 1999 Esenler Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,
    1999 - 2004 Zeytinburnu Belediyesinde bir süre Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,
    1995 - 2004 yılları arası 9 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar Komisyonu Başkanlığı;
    1995 - 2004 yılları arası siyasi partilerde İl Yönetim Kurulu üyeliği,
    2004 yılı ve 2009 yılı yerel seçimler sonucunda iki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Yeniay, 2014 yılında belediye başkanlığı görevini bırakarak tekrar inşaat işlerine döndü.

Aziz Yeniay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...