Tgrt Haber
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 17:08

Bütün köy diken üstünde! Korkudan dışarı çıkamıyorlar

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sürekli aynı mahalleye inen ayılar, vatandaşları canından bezdirdi. Arı kovanlarına zarar veren ayılar, meyve bahçelerini de talan ediyor. Vatandaşlar dışarı çıkmaya korktuklarını söyledi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 14:24

Balkona çıkınca gözlerine inanamadı! Uçamaz halde buldu elleriyle besliyor

Antalya'da motosiklet tamircisi balkonunda bulduğu yavru kargayı elleriyle besliyor. 'Kargo' ismini verdiği karga için iş yerinde varil ve dubalardan bir yer hazırlayan Akbulut, hayvanın kısa sürede kendisine alıştığını söyledi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 13:11

Depremde 51 kişiye mezar olmuştu: Sorumlular için hesap vakti

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı'nda 51 kişinin ölümüne ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Hasan Hüseyin Sever'in avukatı Ersan Şen, firari müvekkiline tutuklanmama garantisi verilmesini talep etti. Bu talebe depremde ölenlerin yakınları tepki gösterdi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 12:44

Gözler yarın İstanbul semalarında olacak! Nefes kesecek uçuşlar için geri sayım

İstanbul Valiliği 'telaş yapmayın' diyerek duyurdu. Yeşilköy Havacılık Müzesi – Armutlu arasında selamlama uçuşu planlanması sebebiyle bir duyuru yapan valilik, buna göre bugün saat 14.40 – 15.20 saatleri arasında prova uçuşları ve yarın saat 14.40 – 15.20 saatleri arasında prova uçuşu olacak dedi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 12:20

Güler misin ağlar mısın! Motosikletine çarpan kazazedeyi fırçayla kovaladı

Mardin’de yaşanan trajikomik kaza görenleri gülümsetti. Nusaybin'de metrelerce sürüklenen motosiklet, berber dükkanı önündeki bir başka motosiklete çarptı. Motosiklet sahibi kazazedeyi fırçayla kovalarken, o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 12:07

Mesleğini bıraktı kendi işinin patronu oldu! Tanesini 300 liradan satıyor

Devlet desteğiyle gelen başarı hikayelerinin son durağı Hatay oldu. 36 yaşındaki Fidan Sönmez, 10 yıllık fizyoterapistliğin ardından çıktığı dünya turundan sonra memleketine döndü. Devlet desteğiyle kurduğu tesiste doğal bitkilerden 5 çeşit kolonya üretmeyi başaran girişimci, kolonyanın şişesini 300 liradan satıyor. Eşiyle birlikte güçlerini birleştirdiklerini belirten Sönmez, "ak ettiği değeri görmeyen bitkileri işlemek istiyoruz” dedi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 10:29

Çay ve simit 10 TL! Büyükşehir Belediyesinden sudan ucuz hizmet

Samsun'da belediye vatandaşları memnun etmek amacıyla çeşitli alanlarda başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. '153 Restoran'ın ardından şimdi de '153 Kafe’de de fiyat indirimine giderek çay-simidi 10 TL’ye düşürdü. Vatandaş ve esnaf, indirimi memnuniyetle karşıladı.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 10:16

Yaşlı adam sokakta yürürken dehşeti yaşadı! Duvardan atlayan köpek paramparça etti

Karaman’da torunlarını gezdirmeye çıkan 82 yaşındaki Hurşit Örnek, bir evin avlusunda bağlı olan çoban köpeğinin duvardan atlayarak saldırması sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam "Beni orada parçalayacaktı. Duvar olduğu için ben köpeği fark etmedim. Bu durumdan dolayı şikayetçiyim" dedi.
Yaşam - Yaşam
31 Mayıs 2024 - 09:45

Kavrulacağız! Sıcaklık artıyor: Termometreler 40 dereceyi bulacak

Yaz ayları yaklaşıyor. Son günlerde yurdun geniş bölümünde etkili olan yağışlar sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yağışlar yerini güneşli ve sıcak havalara bırakacak. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde termometreler 40 derece bulacak.
 - Bir erkeğin fotoğrafının altına...
31 Mayıs 2024 - 09:20

Adana'da sokağa asılı ilanı gören kahkaha atıyor: Bir erkeğin fotoğrafının altına...

Adana'da sokağa asılan bir ilanda yazılanları okuyanlar kahkaha atıyor. Kimliği belirsiz kişiler tarafından asılan ilanda bir erkeğin fotoğrafı da var. İlanı görenler bu kez altına farklı yorumlar yaptı.
Yaşam - Yaşam
30 Mayıs 2024 - 12:00

Kurbanlıklar firarda! Bir bayram klasiği: Büyükbaşlar firar etti TEM'de ortalık birbirine girdi

Her Kurban Bayramı öncesi görmeye alıştığımız hayvan firarları görüntüleri bu yıl erken gelmeye başladı. İstanbul'da TEM Otoyolu'na çıkan büyükbaş hayvanlar sürücülere zor anlar yaşattı. Trafikte aksama meydana gelirken, görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
 - Bakan Yumaklı büyük tehlikeyi açıkladı
29 Mayıs 2024 - 18:23

Bakan Yumaklı büyük tehlikeyi açıkladı: Önlem alınmazsa 6 sene sonra...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son yıllarda artan kuraklık ve iklim değişikliği ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda 6 yıl sonra 'su fakiri ülkeler' konumuna geleceğimizi söyleyen Yumaklı, "Su stresi altında bir ülkeyiz" dedi. 
 - Savaş haritalarındaki kudretli söz
29 Mayıs 2024 - 09:48

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethindeki ilk hedefi! Savaş haritalarındaki kudretli söz ortaya çıktı

21 yaşında tüm dünyaya yön veren tarihi bir fetih zaferine imza atan Fatih Sultan Mehmet'in ilk amacı ortaya çıktı. Savaş haritalarına yazdığı kudretli söz ve İstanbul'un fethinden önceki ilk hedefi gururlandırdı. Sultan Mehmet'in Ayasofya'daki izi ve fetih dair tüm sırları neden dünya tarihinde en iyi lider olduğunu kanıtladı.
Yaşam - Yaşam
29 Mayıs 2024 - 09:25

Burası Alpler değil Hakkari: Görüntüler mest etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal'ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi'nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları'nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı.
Yaşam - Yaşam
29 Mayıs 2024 - 06:14

Şehir 190 farklı türden güllerle güzelleşti! Hem de çok...

Konya'da 190 farklı türden 50 bin adet gül bulunan park görsel şölen yaşatıyor
Yaşam - Yaşam
29 Mayıs 2024 - 03:13

Burası Alpler değil Türkiye! 38 saniyelik karlı dağların videosu izleyenleri mest etti...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal'ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi'nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları'nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı.
Yaşam - Yaşam
28 Mayıs 2024 - 16:59

8 kilometrelik gizemli kanal: Bölge halkı şaşkınlık içinde

Kayseri'de şaşkınlık veren bir olay yaşandı. 8 kilometre uzunluğunda, bazı bölgelerde 3 metre derinliğe ve 7 metre genişliğe ulaşan su kanalı, mahalle sakinlerinde merak uyandırdı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kanalı kimin ve neden açtığını bilmediklerini belirterek, "Buradan binlerce kamyon toprak çıkıyor. Ortada topraklar da yok. Sarımsaklı’nın dibine gelir gelmez kanal bitiyor. Burayı kim ne maksatlı eşti, onu da bilmiyoruz. Araştırıyoruz" dedi.
 - Dünyanın en tehlikeli köpek türleri
28 Mayıs 2024 - 15:06

Gördüğünüzde yolunuzu değiştirin! Dünyanın en tehlikeli köpek türleri

Bazı köpekler yetiştirilme tarzına bağlı olarak dövüşçü veya saldırgan bir tür haline gelebiliyor. Dünyanın en tehlikeli köpek listesinde birbirinden güçlü ırklar yer alıyor.
 - Türkiye'den gidiyor
28 Mayıs 2024 - 14:03

Beyaz Saray'da dikkat çeken detay! Türkiye'den gidiyor

Ülkemizin en eski doğal zenginlikleri arasında bulunan, kalitesi ve eşsiz görüntüsüyle dikkat çeken Türk mermeri, dünyanın önemli noktalarında kullanılıyor.
Yaşam - Yaşam
28 Mayıs 2024 - 08:57

'Katillere' karşı biyolojik mücadele: 3 binden fazla avcı doğaya salındı

Bundan tam 10 yıl önce Yalova’da görülmeye başlayan ve hızlı bir şekilde üreyen 'katil arıya' karşı biyolojik mücadele devam ediyor. Avcı böcekler 'Torymus sinensisler'in doğaya salındı.
Sona Git