Tgrt Haber

X (eski adıyla Twitter) Türkiye'de ofis açtı, artık bir temsilci var

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2024 19:15 - Güncelleme : 22 May 2024 19:18
X (eski adıyla Twitter) Türkiye'de ofis açtı, artık bir temsilci var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in (eski adıyla Twitter) Türkiye'de temsilcilik açtığını ve bir temsilci atadığını duyurdu. Uraloğlu, X'in bu adımı atmaması halinde bant daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacağını belirtti. İşte detaylar...

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açarak bir temsilci atadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, X'in Türkiye'de temsilcilik açması gerektiğini vurgulamış ve aksi halde platformun bant genişliğinin daraltılabileceğini ifade etmişti.

Bakan Uraloğlu, "X, temsilcilik açmasaydı bant daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacaktı. Bu durum, platformun Türkiye'deki erişimini ciddi şekilde kısıtlayabilirdi" dedi.

X (eski adıyla Twitter) Türkiye'de ofis açtı, artık bir temsilci var - 1. Resim

Bu gelişme, Türkiye'nin sosyal medya platformlarına yönelik düzenlemelerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Tüm büyük sosyal medya platformlarının temsilci bulundurması zorunluluğu, yerel kullanıcıların haklarını koruma ve düzenlemelere uyum sağlama amacı taşıyor.

X'in Türkiye'de ofis açarak temsilci ataması, platformun bu sebep ile Türkiye'ye adım attığının en büyük göstergesi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...