Tgrt Haber

Üstün İnanç kimdir? Neden, kaç yaşında öldü?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 15:04 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 15:07
Üstün İnanç kimdir? Neden, kaç yaşında öldü?
,biyografi

Üstün İnanç kimdir? Neden, kaç yaşında öldü? Üstün İnanç, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Üstün İnanç kimdir ve neden öldü? İşte detaylar...

Üstün İnanç, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Üstün İnanç kimdir ve neden öldü? İşte detaylar...

HAYATINI KAYBEDEN ÜSTÜN İNANÇ KİMDİR?

Üstün İnanç, 1937 yılında İstanbul'da doğdu. Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu ve uzun yıllar gazetecilik mesleğine emek verdi. İlk yazıları çeşitli dergilerde yayınlandıktan sonra Tercüman Gazetesi'nde stajyer muhabir olarak çalışmaya başladı. Babıali’de birçok önemli gazetede görev aldı ve köşe yazarlığı yaptı. Ayrıca dramaturg olarak da TGRT'de çalıştı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin kuruculuğunu ve müdürlüğünü üstlendi.

ÜSTÜN İNANÇ NEDEN VE KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Üstün İnanç, tedavi gördüğü İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde vefat etti. 2024 yılında hayatını kaybeden İnanç, uzun yıllara yayılan başarılı gazetecilik kariyerinin ardından 87 yaşında aramızdan ayrıldı.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Üstün İnanç'ın vefatının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren İnanç'ın kaybının üzüntüyle karşılandığı ifade edildi. Cemiyet, meslektaşlarının ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diledi.

CENAZESİ NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Üstün İnanç’ın cenazesi, 13 Şubat 2024 Salı günü ikindi namazının ardından Fatih Camisi’nden alınarak Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...