Tgrt Haber

150 yolcuyla uçağı dağa çakan pilotun son sözleri şoke etti! Kara kutu çözüldü, gerçek ortaya çıktı

19 Eylül 2023 16:53 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 17:04
Uçakta 150 yolcu hayatını kaybetti.
Uçak,

GermanWings'e ait Airbus A320 tipi uçağı 150 yolcusuyla kasten düşüren Alman pilot Andreas Günter Lubitz’ın son sözleri şoke etti. Kazaya ilişkin uçağın kara kutusu çözüldü.

Uçakta 150 yolcu hayatını kaybetti.

150 yolcusuyla GermanWings'e ait Airbus A320 tipi uçağı düşüren 28 yaşındaki Alman pilot Andreas Günter Lubitz’in son sözleri ortaya çıktı. Pilot Andreas Lubitz, 2015 yılında 150 kişilik Germanwings uçağını kasıtlı olarak Fransız Alpleri'ne çarptı.  Felaketi önlemeye çalışan ikinci kaptanın çaresiz son sözleri, Kara Kutu kayıtlarıyla ortaya çıktı. Ayrıca Lubitz'in uçağı ölümcül rotasına çevirmeden önceki son sözleri de ortaya çıktı. Kayıtlarda Lubitz'in Kaptan Patrick Sondenheimer'a "her an" görevi devralmaya hazır olduğunu söylediği duyuluyor. Kalkıştan kısa bir süre sonra Lubitz, Sondenheimer'a "Artık gidebilirsin" diyor. Sondenheimer uçuşa 28 dakika kala kokpitten ayrıldığında Lubitz'e radyo iletişiminden sorumlu olduğunu söylüyor. 

 

Pilot uçağı kasıtlı düşürdü

LANET KAPIYI AÇ 

Mirror'da yer laan habere göre hava trafik kontrolü pilotla iletişime geçmeye çalıştı ancak cevap alamadı, bu sırada Sondenheimer çaresizce kapıya çarptı. Sondenheimer'ın umutsuzca "Lanet kapıyı aç" diye bağırdığı, Lubitz'den yanıt gelmediği ve ardından metal bir nesneyle içeri girmeyi başardığı duyuluyor. Kayıtlarda, uçağın dağ yamacına çarpmasından hemen önce yolcuların çığlıkları duyuluyor.

HERKES BENİ TANIYACAK 

Alman Bild gazetesinin haberine göre, Lubitz'in eski kız arkadaşlarından biri ona şunu söylediğini söyledi: "Bir gün tüm sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve o zaman herkes adımı bilecek ve hatırlayacak."

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...