Tgrt Haber

Almanya’ya Ukrayna-Rusya savaşının bilançosu: 100 milyar eure

20 Şubat 2023 17:19 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 17:27
Almanya’ya Ukrayna-Rusya savaşının bilançosu: 100 milyar eure
Almanya,Rusya,Ukrayna

Ukrayna-Rusya savaşı bir yılını doldururken Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, savaşın Almanya’ya maliyetini 100 milyar euro olarak açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı pek çok ülkede maddi kayıplara neden oldu. Almanya’nın Ukrayna'daki çatışmadan kaynaklı olarak 2022 yılında yaklaşık 100 milyar euro kaybettiğine dikkat çeken DIW Başkanı Fratzscher, söz konusu giderlerin elektrik fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığı açıkladı. 

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ARTACAK 

Rheinische Post gazetesinin sözlerini aktardığı Alman ekonomist, “Ukrayna'daki çatışma ve ondan kaynaklanan elektrik harcamalarındaki artış 2022'de Almanya'ya ekonominin üretkenliğinin yaklaşık yüzde 2.5'ine, diğer bir deyişle 100 milyar euroya mal oldu. Bu giderler önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek” diye konuştu. Almanya'nın krizden en çok zarar gören ülke olduğuna dikkat çeken Fratzscher, bunun nedeninin ülkenin Rus enerji kaynaklarına aşırı bağımlılığı olduğunu altını çizdi. 

Geçen ay Alman devlet kalkınma bankası KFW, vasıflı işçi eksikliğinin yanı sıra az gelişmiş üretkenlik ve sınırlı kaynak nedeniyle gergin jeopolitik ortamın Almanya'nın gelecekteki refahı ile ilgili şüphelere neden olduğunu kaydetti. Uzmanlara göre ülke, milyonlarca yeni işçiye ve altyapı iyileştirmesine ihtiyaç duyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...