Tgrt Haber

Ukrayna’da kan donduran iddia: Elleri bağlı Rus askerlere ateş açıldı

28 Mart 2022 10:24 - Güncelleme : 28 Mart 2022 12:16

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıların ardından sıcak savaşın ikinci ayına girildi. Putin emrindeki Rus ordusunun sivilleri vurması ‘savaş suçu’ olarak ilan edilirken tüm dünyanın kanını donduran görüntüler bu kez de Ukrayna cephesinden geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaş tüm hızıyla devam ederken sosyal medyada yayılan bir video, görenleri dehşete düşürdü. Kiev’de kaydedildiği öne sürülen görüntülerde elleri bağlı Rus askerlere Ukrayna kamuflajlı askerlerin ateş açtığı görüldü. Ukrayna, görüntülerin sahte olduğunu öne sürerken fotoğraflarda askerlere ateş açılmadığı ve söz konusu görüntülerin aksine kan izlerinin bile olmadığı öne sürüldü.

Rusya’nın başta başkent Kiev olmak üzere birçok şehri yıkıp geçerek işgaline devam ettiği Ukrayna’dan, doğru olduğu takdirde tüm dünyanın bakış açısını değiştirecek görüntüler ortaya çıktı. Güçlü direnişin devam ettiği ülkede Rus ordusu, yaşlı, çocuk dinlemeden sivilleri dahi katlederken bu kez de Ukrayna ordusunun savaş suçu işlediğine ilişkin iddialar ortaya atıldı.

BAĞLI ASKERLER AYAKLARINDAN VURULUYOR

Sosyal medyada paylaşılarak kısa sürede gündem olan görüntülerde, elleri bağlı Rus askerlerine mavi kol bandı takan Ukrayna kamuflajlı askerler tarafından ateş açıldığı görülüyor. Kiev’de çekildiği öne sürülen videoda ayaklarından vurulan Rus askerlerin tek tek yere düşerken, kanlar içinde yerde yatan askerlerin başındakiler "Neden insanları öldürüyorsunuz?" diye soruyor.

Sosyal medyada hızla yayılarak eleştirilerin hedefi haline gelen videoya ilişkin Ukrayna’dan jet hızıyla açıklama geldi. Görüntülerin sahte olduğunu belirten yetkililer, söz konusu videonun Rusya tarafından dezenformasyon amacıyla paylaşıldığını belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Ukrayna'ya yakın hesaplar tarafından paylaşılan fotoğraf karelerinde, askerlerde herhangi bir yara izi ve kan olmadığı görüldü. Olayın kurgu olduğu ifade edilen paylaşımlarda "Ayakta duran askerlerin üzerinde sarı/mavi şeritlerin olmaması da videonun çok şüpheli olduğunu gösteriyor." denildi. Görüntülere ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...