Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
08 May 2024 09:31 - Güncelleme : 08 May 2024 18:34

Hamas'ın ateşkese onay vermesinin ardından İsrail, Refah'a saldırıları başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, açıklamalarıyla ateşkese sıcak bakmadıklarını dile getirirken, binlerce Filistinlinin sığınmak zorunda kaldığı Refah, havadan ve karadan bombalanıyor. ABD ise Gazze için bir ilke imza atarak, İsrail'e mühimmat satışını durdurdu. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • GAZZE'DE YAKIT SIKINTISI!
  • ''MÜZAKERELERDE İLERLEME BELİRTİSİ YOK''
  • NETANYAHU VE CIA DİREKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ
  • REFAH'A TOPÇU ATIŞLARI
  • İSRAİL ORDUSU: GAZZE DÜNYADAKİ EN ZOR SAVAŞ ALANLARINDAN BİRİ
  • ŞİFA HASTANESİ'NDEN TOPLU MEZARLAR ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
  • FİLİSTİNLİ GRUPLAR: REFAH SINIRINDA "DIŞ VESAYETİ" REDDEDİYORUZ
  • İSRAİL'DEN LÜBNAN'A SALDIRI
  • REFAH'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 35 BİNE DAYANDI
  • EBU SALİM SINIR KAPISI YENİDEN AÇILACAK
  • ABD, İSRAİL'E SEVKİYATI DURDURDU
  • CIA BAŞKANI İSRAİL'E GİDİYOR
  • NETANYAHU: HAMAS'IN TEKLİFİ İSRAİL'İN GEREKLİLİKLERİNDEN ÇOK UZAK
  • İSRAİL'DEN ROKETLİ SALDIRI
  • MÜZAKERELER BUGÜN TAMAMLANACAK
  • BM: İNSANLAR NEREDE OLURSA OLSUN YARDIM SAĞLAYACAĞIZ

08.05.2024 18:16

GAZZE'DE YAKIT SIKINTISI! 

İsrail'in ateşkesin onaylanmasının ardından Refah'a başlattığı saldırı sonrası Gazze Şeridi'nde yakıt sıkıntısı hat safhaya ulaştı. Hayati konuya dikkat çeken DSÖ, "Gazze'nin güneyindeki hastanelerin sadece üç günlük yakıtı kaldı" dedi. 


08.05.2024 17:33

''MÜZAKERELERDE İLERLEME BELİRTİSİ YOK''

Adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, İsrail'in Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ateşkes konusunda Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde herhangi bir ilerleme belirtisi görmediğini ifade etti. Yetkili, orta düzey müzakerecilerden oluşan heyetin şimdilik Mısır’ın başkenti Kahire'de kalacağını belirtti.


08.05.2024 17:19

NETANYAHU VE CIA DİREKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinde rol alan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile bir araya geldi.


08.05.2024 15:34

REFAH'A TOPÇU ATIŞLARI

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinin orta kesimindeki binaları topçu atışıyla hedef aldığı, saldırı sonucu bazı binalarda yangın çıktığı belirtildi.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 1. Resim


08.05.2024 15:10

İSRAİL ORDUSU: GAZZE DÜNYADAKİ EN ZOR SAVAŞ ALANLARINDAN BİRİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 7 aydan uzun süredir saldırı altında tuttukları Gazze Şeridi'ni "dünyadaki en zor savaş alanlarından biri" şeklinde niteledi.

Yediot Ahronot gazetesinin düzenlediği konferansta konuşan Hagari, "Belki de Gazze, savaş ve Hamas'ın yer altında kazdığı tüneller açısından dünyadaki en zor savaş alanlarından biridir." dedi.


08.05.2024 14:20

ŞİFA HASTANESİ'NDEN TOPLU MEZARLAR ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Gazze'deki hükümet: İsrail ordusunun baskın yaptığı Şifa Hastanesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 Filistinlinin cesedi çıkarıldı.


08.05.2024 12:20

FİLİSTİNLİ GRUPLAR: REFAH SINIRINDA "DIŞ VESAYETİ" REDDEDİYORUZ

Filistinli gruplar, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nda dış vesayeti reddettiklerini bildirdi.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 1. Resim


08.05.2024 12:13

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A SALDIRI

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgelerine eş zamanlı 18 hava saldırısı düzenlediği belirtildi. İran destekli Hizbullah Hareketi ise Lübnan'ın güneyinden İsrail'e gerçekleştirilen saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Hizbullah'ın Şlomi ve Metula yerleşim biriminde İsrail askerlerinin konuşlandığı binaları güdümlü füze ve uygun silahlarla tam isabet hedef aldığı ifade edildi.


08.05.2024 11:56

REFAH'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda İsrail güçleri ile Filistinli direniş grupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Refah'ın doğusuna giren İsrail askerleri ile Kassam birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtildi.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 1. Resim

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de birliklerinin Refah kentinin doğusuna sızan İsrail güçleriyle çatıştığını kaydetti.

İsrail makamlarından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.


08.05.2024 11:51

GAZZE'DE CAN KAYBI 35 BİNE DAYANDI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 35 kişi öldü, 129 kişi yaralandı.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 1. Resim

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 789'a çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 78 bin 204'e yükseldiği kaydedildi.


08.05.2024 10:36

EBU SALİM SINIR KAPISI YENİDEN AÇILACAK

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın insani yardım girişi için tekrar açıldığını duyurdu.


08.05.2024 08:20

ABD, İSRAİL'E SEVKİYATI DURDURDU

Biden yönetimi, İsrail'in Refah'taki büyük bir kara operasyonunda kullanabileceğinden korktuğu 2.000 ve 500 kiloluk bombalardan oluşan sevkiyatı geçen hafta durdurduğu yönündeki haberleri doğruladı.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 1. Resim

Bu, ABD'nin 7 Ekim'den bu yana ilk kez İsrail'e tahsis edilen silah sevkiyatını ertelediği anlamına geliyor.


08.05.2024 06:48

CIA BAŞKANI İSRAİL'E GİDİYOR

İsrail basını ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü Bill Burns'ün, Başbakan Benjamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmek üzere bugün İsrail'e gideceğini yazdı.


08.05.2024 05:40

NETANYAHU: HAMAS'IN TEKLİFİ İSRAİL'İN GEREKLİLİKLERİNDEN ÇOK UZAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifinin mevcut haliyle kabul edilemez olduğunu söyleyerek, bunun İsrail'in Refah'a yönelik askeri saldırısını torpillemeye yönelik başarısız bir girişim olduğunu belirtti. Netanyahu 'Hamas'ın önerisi İsrail'in gerekliliklerinden çok uzak. İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki şeytani yönetimini yeniden kurmasına izin vermeyecek' dedi.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 2. Resim


08.05.2024 03:42

İSRAİL'DEN ROKETLİ SALDIRI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden güneydeki Kerem Ebu Salim ve Raim bölgelerine yaklaşık 18 roket atıldığını duyurdu.


08.05.2024 02:15

MÜZAKERELER BUGÜN TAMAMLANACAK

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Gazze'de ateşkes ve esir takası için heyetler arasında sürdürülen müzakerelerin bugün tamamlanacağı bildirildi.

İsrail, Refah'a saldırı başlattı! ABD, Gazze için bir ilke imza attı - 3. Resim


08.05.2024 01:48

BM: İNSANLAR NEREDE OLURSA OLSUN YARDIM SAĞLAYACAĞIZ

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de durumun yeni bir kritik eşiğe ulaştığını belirterek, "İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.


08.05.2024 01:44

MISIR'DAN 'BÜYÜK ÜLKELERE' GAZZE İÇİN ÇAĞRI

Mısır, İsrail saldırıları dolayısıyla Gazze Şeridi'nin maruz kaldığı durumla ilgili olarak "büyük" diye nitelendirdiği ülkelere "güçlü bir duruş" sergileme çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun İsrail ordusunun Refah kentine kara saldırısı başlatmasını engelleyememesini kınadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...