Tgrt Haber

Son dakika! Putin'e bir cevap da Almanya'dan: Ruble talebi kabul edilemez

28 Mart 2022 15:49 - Güncelleme : 28 Mart 2022 16:08
Son dakika! Putin'e bir cevap da Almanya'dan: Ruble talebi kabul edilemez

Son dakika haberi: Ukrayna'ya karşı başlattığı sıcak savaşın ardından uygulanan yaptırımlara karşılık veren Rusya Devlet Başkanı Putin doğal gaz ve petrol satışının ödemelerinde Rus rublesine geçme planına bir cevap daha geldi. Almanya, Rusya'nın bu talebin G7 ülkeleri için 'kabul edilemez' olduğunu açıkladı.

Ukrayna'ya karşı başlattığı sıcak savaşın ardından birçok dünya ülkesinden yaptırıma maruz kalan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ruble ile yapılmasını önerdi. Bu talep birçok devlet başkanınca tepkiyle karşılanırken bir tepki de Almanya'dan geldi. Almanya, Rusya'nın talebinin 'kabul edilemez' olduğunu açıkladı.

RUSYA'DAN BİTCOİN ÇÖZÜMÜ

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "hasım ülkelere" doğal gaz ve petrol satışını sadece ruble üzerinden yapmaya başlayacaklarını açıklamıştı. Batılı ülkelerden Ukrayna'yı işgali nedeniyle sert yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'da, petrol ve gaz ihracatı için ödeme olarak kripto para alternatifi de dile getirilmeye başlandı. Rusya Devlet Duması'nın enerji komitesine başkanlık eden Pavel Zavalny, bazı ülkelerden petrol ve gaz ödemesi olarak Bitcoin kabul edilebileceğini açıklamıştı.

LİSTEDEKİ ÜLKELER

Putin’in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan ülkeler' listesi geçtiğimiz haftalarda resmiyet kazanmıştı. Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD ve tüm AB ülkeleri yer aldı. Listede yer alan ülkeler şöyle:

Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan.

'ENERJİ AKIMI DURACAK'

Konuya ilişkin Rusya'nın bağımsız haber ajanslarından İnterfaks'a değerlendirmelerde bulunan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Avrupa'ya enerji aktarımı konusunda ödemelerin ruble ile alınacağına dair rest çekti. Peskov, Avrupalıların yakıtı ruble olarak ödemeyi reddetmesi halinde, enerji akımının duracağını ima etti.

"BEDAVAYA VERECEK HALİMİZ YOK"

Peskov, "Avrupa doğal gazı ruble olarak ödemeyi reddetmesi halinde, Rusya'nın nasıl bir tutum sergileyeceğine' ilişkin soruya, "Bedava gaz vermeyeceğiz, orası kesin. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Bizim durumumuzdayken, 'Avrupa hayırseverliğine' katılmak pek mümkün ve uygun değil" dedi.

Peskov ayrıca, "Teslimat süreci çok, çok karmaşık, mağazadan bir şeyler satın alarak ödeme yapmak gibi değil. Bunlar teslimatlar, ödemeler ve bilançolar gibi karmaşık süreçler. Bu zamana yayılan bir süreç. Şimdi Gazprom ile departmanlar arasında tüm yöntemler üzerinde çalışılıyor ve ardından net zaman sınırları belirlenecek." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...