Tgrt Haber

Putin’in yakın dostu Steven Seagal’den ilk açıklama: Krizin iki tarafı da ailem gibi

01 Mart 2022 17:00 - Güncelleme : 01 Mart 2022 17:26
Birçok insan gibi kendisinin de Ukrayna'da yakınları olduğunu belirten Steven Seagal, barıştan yana olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donbass’a başlattığı askeri harekatın ardından çıkan sıcak savaşa ünlüler de tepki göstermeye devam ediyor. Putin’e en yakın isimlerden bir tanesi olan yönetmen Steven Seagal de konuya ilişkin sessizliğini bozarak ilk açıklamayı yaptı.

Birçok insan gibi kendisinin de Ukrayna'da yakınları olduğunu belirten Steven Seagal, barıştan yana olduğunu vurguladı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya ilan ettiği savaş devam ediyor. İki ülke arasındaki ikinci müzakere görüşmesinin yarın yapılacağı öğrenilirken Rusya’nın sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı iddia edilen görüntülere ünlüler de sessiz kalmadı. Birçok dünya ülkesinin liderlerinden ve sanatçılarından tepkiler art arda gelirken Putin’in yakın dostu olduğu bilinen Steven Seagal de nihayet sessizliğini bozdu. İki tarafı da ‘ailesi gibi’ gördüğünü belirten dünyaca ünlü aksiyon yıldızı ABD, Michigan eyaleti kökenli Seagal’in açıklaması barıştan yana oldu.

"İKİ TARAFI DA AİLEM GİBİ GÖRÜYORUM"

2017 yılında hakkında verilen kararla Ukrayna’ya ayak basması beş yıl boyunca yasaklanan Seagal’im ülkeden men edilmesinin sebebi, yakın arkadaşı Putin tarafından kendisine Rus vatandaşlığı verilmesi ve ülkenin kapılarının açılmasıydı.

Yakın dövüş sanatları ustası Seagal, işgalin başlamasından 6 gün geçtikten sonra Fox’ta yaptığı açıklamada, birçok insan gibi kendisinin de Ukrayna’da aile üyeleri ve sevdikleri olduğunun altını çizerek “Ben iki tarafı da ailem gibi görüyorum. İki ülkenin birbirine düşman olmasının arkasında başkaları tarafından ödenen çok büyük paralar ve bu sayede yapılan propagandalar olduğuna inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

UKRAYNA'YA GİRMESİ YASAK

Dualarının iki ülkenin de pozitif ve barışçıl çözümler bulabilmesi ve bir arada yaşamaya ve yükselmeye devam etmesi için olduğunu söyleyen Seagal, savaşı desteklemediğini ve barıştan yana olduğunu açıkça ifade etti.

2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesini desteklediği ve Rusya Devlet Başkanı Putin’i ‘dünyanın yaşayan en büyük dünya liderlerinden biri’ olarak tanımladığı bilinen Seagal, Rusya pasaportuna sahip olmasından aylar sonra Ukrayna hükümeti tarafından ‘ulusal güvenliğe tehdit’ olarak sayıldı ve ülkeye ayak basmasını 5 yıl boyunca yasakladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...