Tgrt Haber

Rus askerlerden ‘haç’lı rehber! Saldırı yapılacak yerleri işaretliyorlar

01 Mart 2022 09:15 - Güncelleme : 01 Mart 2022 09:42
Rus askerlerin hedeflerini işaretlemek için kullandığı düşünülen semboller, halkta paniğe yol açtı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın 6. Gününe girilirken bölgeden korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna’daki sivil halkın sosyal medya üzerinden yayımladığı görüntülerde, Rus askerlerin saldırı yapacakları yerleri haç işaretiyle çizerek işaretledikleri öne sürüldü.

Rus askerlerin hedeflerini işaretlemek için kullandığı düşünülen semboller, halkta paniğe yol açtı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki sıcak savaşın 6. gününde sivil halka yönelik psikolojik şiddet devam ediyor. Rusya’nın ısrarla inkar etmesine rağmen özellikle çocukların yaralandığı görüntüleri paylaşarak tüm dünyaya yaşadıklarını duyurmak isteyen Ukrayna halkı, bu kez de Rus askerlerin saldırı yapacakları yerleri işaretlediklerini gösteren fotoğrafları yayımladı.

HALKA UYARI VERİLDİ

Birçok Ukraynalı tarafından paylaşılan ve sosyal medyada kısa sürede gündem olan görüntülerde, Kiev çevresindeki birçok binanın çevresinde kırmızı daire içinde haç işareti yer alıyor. Bu sembollerin, binaları hava saldırılarına karşı sinyal vermek için kullanıldığı bildirilen bir uyarı yayınlandı. Kiev’de sivil halkın Rus askerleri ve Kremlin yanlısı sabotajcılar tarafından kullanıldığı iddia edilen bu sembollere dikkat etmeleri istendi.

"BOYAYIN YA DA ÜSTÜNÜ KAPATIN"

Binaların çatılarına çizilen sembollerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askerlerine yardım için kullandıldığı öne sürülürken Kiev yerel yönetimi, sosyal medyada gündem olan görüntülerin ardından harekete geçti. Yayımlanan uyarı metninde, çatıya erişimi olan yüksek binalarda oturanların çatılarında herhangi bir tabela ya da sembol olup olmadığını acilen kontrol etmeleri istendi. Başka bir uyarıda ise, ‘Tabelalar üzerindeki etiketler boyanabilir veya yansıtıcı bantla kaplanabilir’ şeklinde halka yapması gerekenler söylendi.

The Sun’da yer alan habere göre ise, Kiev’de yaşayan bölge sakinlerine, bu işaretlerin üzerinin toprak gibi malzemelerle örtülmesi istendi. 

"YARDIM EDEN HERKES TUTUKLANACAK"

Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko hafta sonu yaptığı açıklamada vatandaşlara bir çağrıda bulunarak işaretlenen bu yerleri bildirip, fotoğraflarını çekerek kolluk kuvvetlerine göndermelerini istedi. Ayrıca bu işaretleri yapmış olabilecek şüphelileri biliyorlarsa ihbar etmeleri de vatandaşlardan rica edildi.

Son günlerde özellikle başkent Kiev’de işgalci ve çizilen işaretlerin sayısının arttığı öğrenilirken Klitschko ise Ukraynalı ‘işbirlikçileri’ ihanet ile suçlamaya devam ederek ve Putin'in askerlerine yardım eden herkesin tutuklanacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...