Tgrt Haber

Ukrayna'dan kan donduran iddia: Rus askerleri kadınlara tecavüz ediyor

24 Mart 2022 12:44 - Güncelleme : 24 Mart 2022 16:53
Ukrayna'dan kan donduran iddia: Rus askerleri kadınlara tecavüz ediyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaş devam ederken bölgeden sivillere yönelik kan donduran eylem haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak, Rus askerlerin yeni bir silah savaşı olarak Ukraynalı kadınlara tecavüz ettiği öne sürülürken olay hakkında resmi soruşturma başlatıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın 29. gününde, sivillerin bölgeden tahliyeleri devam ediyor. Her geçen gün Rus ordusunun savaş mağduru halka yönelik eylemleri gündeme gelirken bu kez ortaya atılan iddia, tüm dünyanın kanını dondurdu. Rus askerlerin yeni bir savaş silahı olarak tecavüze yöneldiği, erkekleri öldürüp kadınlara ise tecavüz ettikleri ve onları çocuklarıyla tehdit ettikleri öne sürüldü. Korkunç iddiaların ardından resmi soruşturma başlatıldı.

BAŞSAVCI DUYURDU

Daily Mail’in haberine göre, Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova’nın ihbarı üzerine, 29 günlük savaş boyunca ilk resmi tecavüz soruşturması açıldı. Venediktova, Kiev'in doğusundaki Brovary'de iki askerin bir kadına saldırdığını açıkladı.

ASKERLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Başsavcı, Rus askerlerinin Kiev'in doğusunda bir kadının kocasını öldürüp karısına tecavüz ettiğinin bildirilmesinin ardından ülkenin ilk resmi tecavüz soruşturmasını açtı. Askerlerden birinin kimliğinin belirlendiği ve her yerde arandığı bildirildi. Venediktova, cinsel saldırının ardından askerlerin, çiftin çocuklarını da silahlarla tehdit ettiğini bildirdi.

“TARİH TEKERRÜR EDİYOR”

Milletvekili Lesia Vasylenko ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'da iki milyon insanın Ruslar tarafından tecavüze uğradığını hatırlatarak “Tarih tekerrür ediyor” sözleriyle Rusya’nın tecavüzü yine bir savaş aracı olarak kullandığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...