Tgrt Haber

Suriyelileri ölüme terk eden Yunanistan’dan Ukraynalı mesajı: ‘Onlar bizden’

01 Mart 2022 15:40 - Güncelleme : 01 Mart 2022 15:54
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Afgan, Suriyeli ve Ukraynalı mültecilere çifte standart uygulaması tepki çekti.

Yıllardır Orta Doğu ve Afrika'dan gelen mültecilerin botlarını batırarak ölüme iten Yunanistan, Ukraynalı göçmenleri kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Onlar bizlerden biri" diyerek ırkçı tutum sergiledi. BM 660 bin Ukraynalının ülkeyi terk ettiğini duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Afgan, Suriyeli ve Ukraynalı mültecilere çifte standart uygulaması tepki çekti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e destek mesajı gönderdi. Miçotakis, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkı ile tam dayanışma" ifadesine yer verdi. Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) tercihini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Miçotakis, "Onlar, bizlerden biri" ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından yapılan açıklamada Rusya'yı hedef alan yaptırımların desteklendiği belirtilirken, Ukrayna'dan gelecek göçmenleri de kabul etmeye hazır oldukları ifade edildi.

‘UKRAYNALI GÖÇMENLERİ KABUL EDECEĞİZ’

Avrupa hayali ile savaştan kaçan Suriyeli ve Afgan göçmenleri ölüme terk eden Yunanistan hükümeti Ukraynalı göçmenleri kabul edeceklerini duyurdu.

Yunanistan’ın kabul edeceğini duyurduğu Ukraynalı göçmenlerden 100’ü Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ulaştı. Yaklaşık 30 saatlik bir yolculuğun ardından kara yolu ile Atina’ya gelen Ukraynalıları, Yunanistan’da yaşayan akraba ve yakınları karşıladı.

Çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan kafilede, yanlarında evcil hayvanlarını getirenlerin de olduğu görüldü.
Kafilede kızı ve torunlarıyla yer aldığını ifade eden Maria ismindeki kişi, AA muhabirine, "Savaşın başladığı ilk günden itibaren neredeyse hiç uyumadım. Hep oradaki akrabalarımı düşündüm. Onlar için hep ağladım. 'Bir daha görüşebilecek miyiz' diye düşündüm" dedi.

Kafilede yer alan Yelizaveta isimli kişi de "Biz geldik fakat orada kalan arkadaşlarım ve akrabalarım var. Aklım onlarda kaldı." diye konuştu.

En kısa zamanda Kiev'de yaşayan sevdiklerinin de Yunanistan'a veya başka bir güvenli ülkeye gitmesi dileğinde bulunan Yelizaveta,"Bu savaşın sonlandırılması için tüm dünya elinden geleni yapmalı." dedi.

6 GÜNDE 660 BİN GÖÇMEN

Öte yandan BM, Ukrayna’dan göç edenlerin sayısının 630 bini geçtiğini açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo, haftalık basın toplantısında, "Son 6 günde yaklaşık 660 bin mülteci Ukrayna'dan komşu ülkelere kaçtı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...