Tgrt Haber

Merkez'den yeni açıklama: Dükkan fiyatları bir yılda ne kadar arttı?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 10:22 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 13:20
Merkez'den yeni açıklama: Dükkan fiyatları bir yılda ne kadar arttı?
TCMB,ticari gayrimenkul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ticari gayrimenkul fiyat endeksini yayımladı. Böylelikle ticari gayrimenkulde yaşanan bir yıllık fiyat artışı belli oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre bir yıllık artış ortaya çıktı. Konuyla ilgili blog yazısı yayımlayan Merkez Bankası,  Türkiye için oluşturulan endekste, veri kaynağı olarak gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından bankalar için düzenlenen değerleme raporları kullandı.

DEĞERLEME RAPORLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDI

Merkez Bankası'nın baz aldığı değerleme raporları gayrimenkulün yaş, alan, konum, yapı kalitesi ve benzeri karakteristik özellikleri ile değerleme uzmanının gayrimenkule ilişkin parasal değer tespitini kapsıyor.

Merkez'den yeni açıklama: Dükkan fiyatları bir yılda ne kadar arttı? - 1. Resim

Öte yandan gayrimenkul sınıflaması altında arsa, dükkân, ofis, tarla, sanayi tesisi ve benzeri birçok türde gayrimenkul yer alıyor.  TGFE hesaplamasında uluslararası örnekler takip edilerek sadece dükkân ve ofis değerleme raporları kullanılıyor. 

BİR YILLIK ARTIŞ BELLİ OLDU

Yapılan ilk hesaplamaya göre, ticari gayrimenkul fiyat endeksi dördüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98,2 arttı. Çeyreklik artış ise yüzde 12,5 olarak kaydedildi. Dükkan fiyat endeksinde yıllık artış yüzde 98,9 olurken, ofis fiyat endeksi ise yüzde 94,2 arttı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...