Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO Ukrayna'ya destek değil nasihat veriyor

25 Şubat 2022 14:05 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 14:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü NATO zirvesinde atılacak adımların konuşulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşı değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. NATO'nun Ukrayna'ya destek olmak yerine yalnızca nasihat verdiğini belirten Erdoğan, bugünkü zirvede atılacak somut adımların konuşulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü NATO zirvesinde atılacak adımların konuşulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından kamera karşısına geçti. Rusya-Ukrayna savaşını ve Ukrayna'ya verilen desteği değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin ilk günden beri Ukrayna'nın arkasındaki kararlı tututmu sürdürdüğünü belirtti. Bugün yapılacak NATO zirvesine de değinen Erdoğan, Zelenky'nin NATO değerlendirmesini destekleyerek Ukayna'ya yardımın nasihattan öteye geçmediğini söyledi. 

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, NATO zirvesinde artık kararlı bir adım atılması gerektiğinin altını çizerek AB'ye de Ukrayna konusundaki tutumu nedeniyle tepki gösterdi.

"TAHLİYELER KARADAN DAHA GÜVENLİ"

Dışişleri Bakanlığı'nın tahliyelerin gerçekleşmesi için her adımı attığını söyleyen Erdoğan "Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Gerek büyükelçilik, gerek konsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Hava taşıması noktasında durum pek güvenli değil. Onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma işlemlerini; gerek büyükelçiliklerimiz gerek başkonsolosluklar yardımcı olmak suretiyle yapıyorlar." dedi.

"ATILAN HERHANGİ BİR ADIM YOK"

AB'nin tumunu eleştiren Erdoğan, "Parti sözcümüzün yapmış olduğu açıklama çok açık net. Şu anda AB ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetler maalesef ciddi kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyorlar. Bu nasihatle bir yere varmak mümkün değil. Yoksa bol bol nasihat çekmek, bol bol kınamak, böyle bir Karagöz-Hacivat cümbüşüne bu işi döndürmemek gerekir. Bugüne kadar bol bol nasihat çeken Batı şu anda halen bu nasihatlerine devam ediyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...