Tgrt Haber

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katillerinin ifadesi ortaya çıktı! Kan donduran 'beş dakika' detayı

07 Şubat 2022 15:07
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlıları Ali ve Kadir Yasak kardeşlerin ifadesiyle ortaya çıkan 'beş dakika' detayı akıllara durgunluk verdi.

Bakrıköy'deki sahibi olduğu restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde, katil zanlılarının ifadesi ortaya çıktı. İfadedeki 'beş dakika' detayı ise akıllara durgunluk verdi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlıları Ali ve Kadir Yasak kardeşlerin ifadesiyle ortaya çıkan 'beş dakika' detayı akıllara durgunluk verdi.

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Bakırköy Yeşilköy'deki restoranında gece saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 27 Ocak'ta, mekanını basan kişiler tarafından kendisine İsabet eden 7 kurşunla Mahmutyazıcıoğlu yaşama veda ederken şoförü ise yaralandı. Günlerce gündemde kalan korkunç cinayetin ardından harekete geçen polis ekipleri zanlıları bir bir yakalarken Kadir ve Ali Yasak kardeşlerin ortaya çıkan ifadesi kan dondurdu.

17 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalar sonucunda, olay günü 2 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 2 ismin sorgusu, tanık ifadeleri ve güvenlik kamera kayıtları incelenince saldırı silahını kullanan Kadir Yasak ile ağabeyi Ali Yasak'ın da aralarda bulunduğu 9 şüpheli, cinayetten 2 gün sonra gözaltına alındı. Devam eden soruşturma kapsamında olaya karışan, yardım ve yataklık suçları tespit edilen 6 şüpheli daha geçen hafta yakalandı. Gözaltına alınan 17 şüphelinin işlemleri bugün tamamlandı. Şüphelilerden 16'sı adliyeye gönderilirken Kovid-19 sebebiyle karantinaya alındığı öğrenildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katillerinin ifadesi ortaya çıktı! Kan donduran 'beş dakika' detayı

"65 BİN LİRALIK BORÇ İÇİN GİTTİK"

Bakırköy Adliyesine gönderilen şüphelilerin, ilk ifade ve sözlü beyanlarında olayla ilgili detayları da anlattıkları öğrenildi. Kadir Yasak'ın emniyet ifadesinde, restorana Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu öldürmek için gitmediğini, iki tarafın da aracı olduğu 65 bin liralık bir borç konusu olduğunu söylediği öne sürüldü.

"BEŞ DAKİKA BEKLEYİNCE DEYİNCE..."

Yasak kardeşlerin "İçeriye girdik; aracı olduğumuz konuyla ilgili konuşmak istediğimizi söyledik. Bize 'Beş dakika bekleyin' dedi. Zaten 5 dakika konuşacaktık. Bu tavrından ötürü öfkelendik. Yanımıza gelince de tartışma yaşandı." dedikleri öğrenildi.

"ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"

Cinayet silahını kullandığı iddia edilen ve 7 el ateş eden Kadir Yasak'ın "Konuşma sırasında hakaret ve küfürleşme yaşandı. Kendimi kaybettim. Bacağına ateş ettim. Öldürme kastım yoktu" dediği öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...