Tgrt Haber

Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring tanıtıldı! İşte özellikleri

26 Şubat 2024 09:47 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 09:47
Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring tanıtıldı! İşte özellikleri
samsung akıllı yüzük,galaxy ring,giyilebilir teknoloji,mwc 2024

Samsung'un en yeni giyilebilir teknolojik cihazı Galaxy Ring, kalp atış hızı ve uyku takibi gibi sağlık izleme özellikleriyle piyasaya sürüldü.

Teknoloji devi Samsung, en yeni giyilebilir ürünü Galaxy Ring'in kalp atış hızı ve uyku takibi gibi sağlık izleme özellikleriyle birlikte piyasaya sürüldüğünü ve aynı zamanda kullanıcılara güne hazır olup olmadıklarına ilişkin bir puan vereceğini açıkladı.

CNBC'nin haberine göre, Samsung Electronics'in dijital sağlık ekibinin başkanı Hon Pak yaptığı bir açıklamada, şirketin yüzük ürün kategorisine ilk adımını, Samsung Health uygulaması için bir abonelik modeliyle ilgili düşüncelerini ve "yapay zeka koçu" vizyonunu anlattı.

Hatırlanacağı üzere Samsung, Ocak ayında Galaxy S24 akıllı telefonunu piyasaya sürdüğü basın toplantısında Galaxy Ring'i göstermişti. Güney Koreli teknoloji devi, ürünü pazartesi günü İspanya'nın Barselona kentinde başlayan Mobil Dünya Kongresi'nde daha fazla özelliğiyle açıkladı.

Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring tanıtıldı! İşte özellikleri - 1. Resim

SAMSUNG GALAXY RİNG ÖZELLİKLERİ

Hon Pak, sensörlerle donatılmış yüzüğün kalp atış hızı, solunum hızı, uyku sırasında yapılan hareket miktarı ve kişinin yatakta uykuya dalması için geçen süre hakkında ölçümler verebileceğini söyledi. Ayrıca yüzüğün kullanıcıya ne kadar üretken olabileceğini görmek için fiziksel ve zihinsel hazırlığı hakkında veri toplayan bir "canlılık puanı" vereceğini de ekledi.

Bu bilgilerin hepsine Samsung Health uygulaması aracılığıyla erişilebilecek. Yüzüğün bu yıl satışa çıkması planlanıyor ancak herhangi bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi verilmedi.

TEMASSIZ ÖDEME DE YAPILABİLECEK

Pak'ın açıklamasına göre Galaxy Ring'e akıllı telefonlarda olduğu gibi temassız ödeme yapma olanağı sağlayacak bir özellik de eklenecek. Bu konuyla ilgili Pak "Buna bakan bir ekibimiz var. Ancak yüzük için sağlığın ötesinde birden fazla farklı kullanım senaryosu olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Akıllı yüzük Samsung Galaxy Ring tanıtıldı! İşte özellikleri - 2. Resim

Samsung yöneticisi ayrıca şirketin, giyilebilir cihazlar aracılığıyla kan basıncı algılamanın yanı sıra invazif olmayan kan şekeri testi üzerinde de çalışıldığını da söyledi.

Pak, bu özellik hakkında "Kat etmemiz gereken bazı yollar olduğunu düşünüyorum" dedi. Şu anda insanlar kan şekeri seviyelerini kontrol etmek için cildi delen cihazlar kullanıyor.

YAPAY ZEKA "KOÇU" OLACAK

Pak, yapay zekanın Samsung'un sağlık hizmetlerinde nasıl bir rol oynayacağını anlattı. Yapay zeka, bu cihazların topladığı tüm verilerin anlaşılmasına yardımcı olabilecek. Bu sayede yapay zeka hizmetinin, bir kişinin sağlığına ilişkin daha derin bilgiler vermesi sağlanabilecek.

Samsung yöneticisi, "Gelecekte bir dijital asistan koçu olacak çünkü bunun kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: CNBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...