Tgrt Haber

Eski Tesla çalışanından kafaları karıştıracak sözler: ‘Kesinlikle hazır değil’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 10:29 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 10:30
Eski Tesla çalışanından kafaları karıştıracak sözler: ‘Kesinlikle hazır değil’
tesla,otopilot tesla

Elektrikli otomobil markası Tesla’nın eski bir çalışanı, sık sık gündeme gelen otomatik pilot için güvenleri sarsan iddialarda bulundu.

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobillerinden Tesla, Türkiye pazarında da kullanıcı kitlesini genişletiyor. Özellikle yerli otomobil Togg ile rekabetinden söz ettiren ABD’li marka, araçlarında sunduğu otomatik pilot ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Ancak Elon Musk’ın defalarca hakim karşısına çıktığı bu sistem, halen güven vermiyor. Öyle ki eski Tesla çalışanı Lukasz Krupsk da bu sistem için çok olumlu konuşmuyor.

‘KESİNLİKLE HAZIR DEĞİL’

Geçen ay Alman basınından Handelsblatt bir haber yayınladı ve taraflarına ulaşan tam 100 GB’lık veri üzerinden binlerce otomatik pilot güvenlik şikayetini gözler önüne sermişti. 

Tesla’ya göre bu sızıntı tam olarak 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi ve bunun arkasında direkt olarak eski çalışanlar yer alıyordu. Bu konuda şirket, “Yaptığımız şirket için soruşturma iki eski Tesla çalışanının Tesla’nın BT güvenliği ve veri koruma politikalarını ihlal ederek bilgileri zimmetine geçirdiğini ve medya kuruluşuyla paylaştığını ortaya çıkardı.” açıklamasını yaptı. 

Eski Tesla çalışanından kafaları karıştıracak sözler: ‘Kesinlikle hazır değil’

Peki bu sızıntıda şirket dışına tam olarak neler çıkarıldı? LOG’un aktardığına göre sızıntı içerisinde 23 bin kadar gelen şikayetler ve benzeri konularda oluşturulmuş dosyalar yer alıyordu, aynı zamanda tam 75 bin mevcut ve eski Tesla çalışanının verileri de (Fiziksel adresler, e-posta adresleri, cep telefonu numaraları ve çalışan isimleri) dosya içerisinde.

Firmanın eski çalışanı Krupski ise, yeni yaptığı bir açıklamada Tesla araçlardaki otomatik pilot sisteminin hem yazılım hem de donanım açısından hazır olmadığını ifade etti. Sistemin halka açık yollarda kullanıma uygun seviyede olmadığını söyleyen Krupski bu konuda, “Bu durum elbette hepimizi etkiliyordu çünkü kamuya açık yollarda deneyler yapıyorduk. Yani bir Tesla’mız olmasa bile çocuklarımız halen araçların geçtiği o yaya yollarında yürüyordu.” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...