Tgrt Haber

OpenAI yapay zekanın bitireceği meslekler! Yakın gelecek hiçbiri olmayacak

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
14 May 2024 14:04 - Güncelleme : 14 May 2024 17:15
OpenAI yapay zekanın bitireceği meslekler! Yakın gelecek hiçbiri olmayacak

OpenAI yapay zeka programı bazı meslekleri bitirecek. Meslekleri tarihe karıştıracak olan OpenAI olumsuz etkileri belli bir kısmı korkuttu. Yakın gelecekte yapay zeka her alanda olacak.

Teknoloji geliştikçe geleneksel bazı meslekler tarihe karışıyor. Öncelikle ChatGPT ile bazı meslekler tehlikeye girerken şimdi de OpenAI gelmesiyle kalan diğer meslekler tehlikeye girdi. 

OPENAI İLE TARİHE KARIŞTIRACAK MESLEKLER!

OpenAI kullanımı yayıldıkça bazı mesleklerin ömrü kısalacak. Bunların başında ise çevirmenlik geliyor. Öte yandan dil okulları ve dil okullarındaki öğretmenler, masa başı farklı dillere ait yazı çevirenlerinde mesleği riske girdi. ChatGPT yapay zeka matematik, muhasebe, gazetecilik, asistan, yazar, mahkeme çalışanı, finansal analistleri riske koydu. OpenAI ise dil eğitimi ve becerisi üzerine olan meslekleri bitirecek. 

OpenAI ile tarihe karıştıracak meslekler! Yakın gelecek yapay zekanın elinde - 1. Resim

OPENAI NEDİR?

2015 yılında Elon Muk ve Sam Altman tarafından kurulan OpenAI uygulaması Bing alt yapısına bağlandı. Yapay zeka ile sohbet ve sorulan soruya her dilde cevap verme özelliklerine sahip OpenAI çok ilgi görünce sürüm yenilendi. OpenAI daha sonra Mira Muratti atandı. Bu olaydan sonra OpenAI günlük kullanıma açıldı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...