Tgrt Haber
Gündem - Gündem
1 saat 5 dakika önce

Sağlıkta yeni dönem başlıyor: Artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak

Türkiye'nin sağlık alanındaki dönüşümü hız kesmeden devam ediyor. E-dönüşümle ilgili son dönemde önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda 21 Nisan 2024 tarihinde kritik bir tebliğ yayımlanmıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tebliği ile uzaktan hasta muayenesi ödeme listesine alınmıştı. Tebliğ, yarın yürürlüğe girecek. Böylece, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak hastanelerce (üniversite ve özel hastaneler hariç) verilecek uzaktan sesli ve görüntülü hasta muayene bedellerini devlet karşılayacak.
 - Dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi
1 saat 8 dakika önce

İkinci el araç alırken dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi

Dolandırıcılar bu kez de araç alacak kişileri tuzağa düşürmenin peşinde... Uzmanlar, mağduriyet yaşanmaması için araç alacak kişilerin güncel rapor, şasi ve araç beyin kontrolü yaptırması uyarısında bulundu.
Gündem - Gündem
1 saat 11 dakika önce

Oto tamircisinin maskotu oldu: Fırça görünce dayanamıyor

Erzincan'da bir oto tamircisinin müdavimi olan 'Paşa' isimli kedi, fırçayı görünce dayanamıyor. Kendisini büyük bir zevkle kaşıtan kedinin görüntüleri iç ısıttı.
 - Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı!
1 saat 22 dakika önce

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! İşte kurbanlık sevkinde uygulanacak kurallar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi il içi ve iller arasında artması beklenen kurbanlık hayvan sevklerinin, hayvan refahının gözetilip bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli önlemler alınarak yapılması için uyulacak kuralları belirledi.
Gündem - Gündem
1 saat 36 dakika önce

Adana'da genç adam sulama kanalında can verdi: Yakınları sinir krizi geçirdi

Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren 18 yaşındaki genç korkunç şekilde can verdi. Gencin yakınları sinir krizi geçirdi.
Gündem - Gündem
1 saat 52 dakika önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu: Ulusal yas nedeniyle bugün okullar tatil mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İran lideri Reisi'nin hayatını kaybettiği uçak kazası nedeniyle Türkiye'de bir günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Bu açıklama sonrası ulusal yas nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki, milli yas nedeniyle 21 Mayıs günü okullar tatil mi? Milli yas ne demek?
Gündem - Gündem
2 saat 37 dakika önce

Terör örgütleri DHKP-C ve MLKP'ye operasyon: 30 kişi gözaltına alındı

İzmir merkezli 9 ilde, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 40 şüpheliden 30'u gözaltına alındı.
 - Ramazan Polat hayata tutunamadı
2 saat 41 dakika önce

Okul müdürü ve oğlu otobüste saldırmıştı! Yaşlı adam hayatını kaybetti

Mersin'de bindikleri belediye otobüsünde bir okul müdürü ve oğlu tarafından darbedilen çiftten, engelli yaşlı adam hayatını kaybetti.
 - Yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı
2 saat 51 dakika önce

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 17 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1 kişi hayatını kaybetti.
Gündem - Gündem
3 saat 4 dakika önce

17 ilde zehir tacirlerine Narkoçelik-18 operasyonu: 272 kişi yakalandı

17 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen "Narkoçelik-18" operasyonlarında; 1 ton 57 kg uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 272 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
Gündem - Gündem
3 saat 12 dakika önce

Kamuda FETÖ operasyonu! Çok sayıda kişi gözaltına alındı

28 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında kamuda aktif görev yapan 44 kişi gözaltına alındı.
Gündem - Gündem
3 saat 51 dakika önce

Erzincan'da peş peşe depremler

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre; Erzincan'da sabah saatlerinde 3.2 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
 - Yağmur ve toz taşınımı uyarısı!
4 saat 1 dakika önce

Yağmur ve toz taşınımı geliyor! Meteoroloji 21 Mayıs hava raporunu yayımladı

Meteoroloji, 21 Mayıs 2024 tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre ülke geneli parçalı ve az bulutlu. Ancak şiddetli yağışlar, 3 bölgedeki çok sayıda kenti etkisi altına alabilir. Bazı bölgelerde ise çöl tozu taşınımı nedeniyle göz gözü görmez bir gün vatandaşları bekliyor. İşte Meteoroloji 21 Mayıs 2024 hava raporu...
Gündem - Gündem
5 saat 4 dakika önce

‘Hız koridoru’ kazaları engelliyor!

Bursa’da ‘hız koridoruyla’ kazaların önüne geçiliyor. Karayollarında hız sebebiyle meydana gelen kazaların azaltılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü, plaka tanımlama sistemi üzerinden hız denetimi yapacak.
Gündem - Gündem
6 saat 58 dakika önce

Burdur’da feci motosiklet kazası: Ağır yaralandı!

Burdur’da park halindeki otomobile çarpan motosikletli genç ağır yaralandı. Yaralanan şahsın kan kaybettiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
 - Bayraklar yarıya indirildi
8 saat 18 dakika önce

Reisi için milli yas! İstanbul’da bayraklar yarıya indirildi

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin vefatının ardından Türkiye’de milli yas ilan edildi. Kararın ardından İstanbul’da bayraklar yarıya indirildi
Gündem - Gündem
9 saat 48 dakika önce

Belediye binasında korkutan yangın: Hasara yol açtı

Samsun'da belediye binasında çıkan yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın, evrak arşiv odasında hasara yol açtı.
Gündem - Gündem
10 saat 13 dakika önce

Kocaeli'de feci kaza! Tırın kabini koptu: 1'i ağır 6 kişi yaralandı

Kocaeli'de U dönüşü yapmaya çalışan tır ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle tırın kabini koparken, kazada biri ağır 6 kişi yaralandı.
Gündem - Gündem
10 saat 24 dakika önce

Askeri helikopter devrede! Mehmetçik ağaçtan düşen kadın için seferber oldu

Dağda ağaçtan düşerek yaralanan kadının yardımına Mehmetçik koştu. Asma yaprağı toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek ayağı kırılan Gülizar Kaya, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı
Gündem - Gündem
10 saat 42 dakika önce

Elazığ’da Fırat Nehri üzerinde erkek cesedi bulundu!

Elazığ’a bağlı Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerinde erkek cesedi bulundu. Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.
Sona Git