Tgrt Haber
 - Maksimum güce ulaştı
28 Nisan 2022 - 14:15

Yerli helikopter motoru maksimum güce ulaştı, 2023'te ilk uçuşu yapacak

Türkiye, Gökbey’e güç verecek olan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen helikopter motoru TEI-TS1400 için gün sayıyor. TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, ilk uçuşun gerçekleştirileceği tarih olarak 2023’ü işaret etti. Yerli helikopter motoru son yapılan testlerde maksimum güç ile 1400 beygirin üzerine çıkarak büyük bir başarı elde etti.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 14:09

Twitter’ı en çok kullanan ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

Sosyal medyanın dev platformlarından Twitter’ı en çok kullanan ülkeler belli oldu. Türkiye kaçıncı oldu?
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 13:04

WhatsApp’ın yeni Grup Anketleri özelliği masaüstüne geliyor

Sık sık yaptığı güncellemeler ile uygulamaya yeni özellikler kazandıran WhatsApp, son yeniliği Grup Anketleri özelliğini masaüstü sürümde test etmeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 11:42

Google, istenmeyen bilgilerinizi arama sayfasından kaldıracak

Teknoloji devi Google, resmi blog sayfasından yeni bir duyuru yaptı. Buna göre kullanıcılar, arama sayfasında artık istenmediği bilgilerin kaldırılmasını talep edebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 11:05

Windows 11 Görev Yöneticisi değişiyor: İşte yeni tasarımı

Microsoft’un sürekli geliştirmeler yaptığı Windows 11 işletim sisteminde önemli değişikliğe hazırlanıyor. Görev Yöneticisi, dev güncelleme öncesi yeni haliyle göründü.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 10:34

Apple, ‘kendi telefonunu tamir et’ hizmetini başlattı

Son zamanlarda pek çok projeleriyle gündeme gelen Apple, kullanıcıların kendi cihazlarını onarabileceği ‘kendin tamir et’ hizmetini başlattı. Son olarak bu hizmetin duyurusu 2021'de yapılmıştı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2022 - 10:19

SpaceX, Crew-4 görevi için uzaya 4 astronot gönderdi

Elon Musk'ın uzay taşımacılığında faaliyetlerini sürdüren SpaceX, 4 astronotu uzaya gönderdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2022 - 14:18

e-Devlet’ten yeni hizmet: Hesabı olan herkes, dünyanın her yerinden e-apostil'e ulaşabilecek

Elektronik ortamda oluşturulan resmi belgelerin yurt dışında da geçerliliğini korumasını sağlayan e-apostil hizmeti artık e-Devlet üzerinden de verilecek.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2022 - 11:18

Elon Musk’ın Twitter’ı almasından sonra ilk değişiklik görüldü: Kullanıcılar takipçi kaybediyor

Kısa süre önce 44 milyar doların üzerinde parayla Twitter’ı satın alan Elon Musk, görünüşe bakılırsa ilk değişikliklere başladı. Bazı kullanıcılar, takipçi kaybetmeye başladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Nisan 2022 - 10:46

Google, Android 13 beta güncellemesini yayınladı

Google, birkaç ay testin ardından Android 13 genel beta sürümünü kullanıma sundu. Güncelleme şu anda Pixel serisi cihazlar için indirilebilir. İşte gelen yenilik ve değişikler...
 - ASELSAN'dan gurur veren başarı
27 Nisan 2022 - 10:20

ASELSAN'ın ilk çeyrekte cirosu 4,4 milyar liraya ulaştı

ASELSAN’ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 büyüyerek 4,4 milyar liraya ulaştı. Şirket son 3 yılda millileşen ürün sayısını 554’ün üzerine çıkartarak 243 milyon dolara yakın bir büyüklüğün ülkede kalmasını sağladı.
 - Twitter’a kimliksiz girilemeyecek
27 Nisan 2022 - 06:34

Trollere kötü haber: Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk 'bot'lara savaş açtı, kimliksiz girilemeyecek

Twitter’ı satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sahtekârlığa savaş açtı. Twitter’a üyelik artık kimlik kartı ile olacak ve gerçek isimler kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 15:13

Uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Varank İMECE için tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin ‘İMECE’ isimli gözlem uydusunun yolculuk takvimini açıkladı. Varank, “Yakın zamanda bu uydu kapatılacak, son testlerine girecek ve fırlatılmak üzere ABD'ye gönderilecek, kasım ayı itibarıyla fırlatmaya hazır hale gelecek.” diyerek uydunun fırlatılması için geri sayıma başlandığını belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 13:46

NASA, Ay'a gidecek astronotlar için çanta tasarladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından gelecekte Ay’a gidecek olan astronotların görevlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için yenilikçi bir sırt çantası tasarladı. Hata payının çok düşük olacağı ve hassas ölçülerin yapılacağı çanta ile 3D haritalar oluşturulabilecek.
 - Türkiye 'süper güç' olma yolunda!
26 Nisan 2022 - 13:19

Yerli İHA Jackal gururlandırdı! İngiltere semalarında uçacak

Türkiye’de geliştirilen yerli İHA (insansız hava aracı) ‘Jackal’ yeni bir güzel haberle daha gündemde. 15 kilogramlık taşıma kapasitesine ve 130 kilometre menzile sahip Jackal, İngiltere’de kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 12:50

Uzaya da Çin Seddi kuracak!

Çin, kendi uzay istasyonunu kurarak Dünya dışındaki çalışmalarında ivme kazanmaya başladı. Son olarak Asya’nın güçlü ekonomisi uzaya da adeta Çin Seddi kuracağını açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Nisan 2022 - 12:15

Hakkımızda bildiği her şey ortaya çıktı! WhatsApp’ın topladığı tüm veriler

WhatsApp kullanıcıları, platformun hakkında hangi bilgileri topladığını merak ediyor. Ancak kullanıcılar zaten WhatsApp'ın topladığı tüm verileri bilebilir. Kişisel veri dökümü, ana şirket Meta’nın hangi verileri toplayıp depoladığını görmek isteyenlere iyi bir fikir verecektir. İşte yıllardır milyonlarca insanın arama motorlarında arattığı ‘WhatsApp hangi verileri topluyor’ ve ‘WhatsApp hesap bilgileri ne içerir’ sorularının cevapları…
 - 'Hadron' uykusundan uyandı
26 Nisan 2022 - 12:00

Dünyanın en büyük çarpıştırıcısı 'Hadron' uykusundan uyandı: Karanlık maddenin gizemini çözecek

Evrenin gizemlerine ışık tutan dünyanın en büyük ve en güçlü çarpıştırıcısı olan 'Büyük Hadron Çarpıştırıcısı', üç yıllık uykusundan uyandı. Haziranda deneylere başlaması beklenen çarpıştırıcı temmuz sonuna kadar tam güçte çalışacak.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Nisan 2022 - 10:45

Twitter köklü değişime gidiyor: Elon Musk getireceği ilk özelliği açıkladı!

Elon Musk, 330 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip Twitter platformunu 44 milyar dolar karşılığında satın aldı. Dünyanın en zengin insanı, uzun bir süredir ifade özgürlüğünü yerine getirmediğini öne sürerek Twitter’ı eleştiriyordu ve bu hamlenin ardından milyonlarca kullanıcı Musk’ın sosyal medya ağında ne gibi değişiklikler yapacağını merak ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 10:00

İnsanlık daha önce şahit olmamıştı: 4,1 büyüklüğündeki deprem tam 94 dakika sürdü

Mars’ta şimdiye dek insanlık tarafından kaydedilen en büyük iki deprem meydana geldi. NASA’nın gönderdiği uzay aracı Mars sismometresinin verilerine göre, ilk 4,2 büyüklüğünde olan deprem birkaç saniye sürerken 4,1 büyüklüğündeki ikinci deprem ise tam 94 dakika sürerek herkesi şaşkına çevirdi.
Başa Dön Sona Git