Tgrt Haber
 - 1064 beygirlik süper otomobil!
18 saat 33 dakika önce

1.064 beygirlik süper otomobil: Chevrolet Corvette ZR1 tanıtıldı

Chevrolet, 2025 Corvette ZR1 modelini tanıttı. En güçlü Corvette ZR1 olarak tarihe geçen süper otomobil, kalbinde bulunan V8 motoruyla tam 1064 beygir güç üretebiliyor. Saatte 350 km hıza ulaşabilen Corvette ZR1, bu hızla İstanbul-Arasını 1 saatte tamamlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 20 dakika önce

Oyun dünyası haziranda hareketli geçti! İşte en çok alışveriş yapılan 10 oyun

Haziran ayında oyuncuların en çok tercih ettiği oyun türü FPS olurken, PC platformu alışverişlerde en fazla artış gösteren kategori oldu. Oyun alışverişlerinde İstanbul başı çekerken, en çok alışveriş yapılan ilk dört oyunun hepsi FPS türüydü.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 38 dakika önce

ChatGPT için gelişmiş sesli konuşma modunun sunulacağı tarih açıklandı

OpenAI CEO'su Sam Altman, mayıs ayında duyurulan ve haziran sonunda kullanıma sunulması beklenirken ertelenen ChatGPT gelişmiş sesli konuşma modu için beklenen açıklamayı yaptı. GPT-4o destekli özellik kısa bir süre sonra kullanıma sunuluyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 9 dakika önce

Galaxy S25 Ultra, batarya ve şarj hızı özellikleriyle hayal kırıklığına uğratabilir

Samsung Galaxy S25 Ultra, tasarım, kamera ve performans konusunda önemli iyileştirmeleri kullanıcılara sunacak olsa da batarya ve şarj hızı pek öyle olmayacak. S25 Ultra'nın şarj hızı ve batarya kapasitesinin önceki modellerle aynı kalacağı öne sürüldü.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 46 dakika önce

Sam Altman'dan yapay zeka için 'küresel koalisyon' çağrısı: Çin'i geçmeliyiz

OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zeka alanında Çin'in otoriter vizyonunun önüne geçmek için ABD liderliğinde bir küresel koalisyon oluşturulması gerektiğini söyledi. Altman, ABD hükümeti bu konuda bazı adımlar atsa da bunları yeterli görmediğini ifade etti.
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 33 dakika önce

Tavukların duyguları keşfedildi: Korkunca ve heyecanlanınca kızarıyorlar

Fransa'nın Tours Üniversitesinden araştırmacılar, tavukların korku veya heyecan duyduklarında kızardığını ve rahatladıklarında başlarındaki tüyleri kabarttıklarını belirledi.
 - Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyuracak
23 saat 8 dakika önce

Türkiye'yi teknoloji üssü yapacak program bugün başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyuracak

Türkiye'yi yüksek teknoloji yatırımlarının merkezi haline getirmeyi amaçlayan "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı" bugün tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin teknolojik kapasitesini artırmaya yönelik yeni destek ve teşvikler açıklanması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 32 dakika önce

OpenAI'dan Google'a rakip arama motoru: SearchGPT

OpenAI, yeni prototip arama motoru SearchGPT'yi, sadece 10 bin test kullanıcısının erişimine açık olacak şekilde tanıttı. SearchGPT, kullanıcıların arama sonuçlarını özetler ve anlamlandırırken, ChatGPT'ye entegre edilmesi planlanan gelişmiş özellikler sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 17:40

Samsung'dan Galaxy Ring akıllı yüzük uyarısı: Kullanırken bunu yapmayın!

Samsung, titanyum malzemeden yapılan ve 9 farklı boyutta satın alınabilen Galaxy Ring akıllı yüzük modelinin kullanımına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Yüzük takılıyken ağırlık kaldırılmaması gerektiğini ve manyetik nesnelerle kullanımının tehlikeli olduğunu belirtti.
 - Doğal saç çıkardığı keşfedildi
25 Temmuz 2024 - 17:11

Saç ektirmek, doğal yöntemler sonrası tarih olacak! Vücuttaki şeker doğal saç çıkarmayı etkiliyor

Araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları çalışmalarda, insanlarda doğal olarak bulunan 2-deoksi-D-riboz (2dDR) şekerinin saç büyümesini etkilediğini keşfetti. Bu şekerin jel formunda cilde uygulanması, kan damarlarının büyümesini artırarak yara iyileşmesini hızlandırırken aynı zamanda doğal saç çıkarmayı da tetikledi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 16:24

ABD'li siyasetçi Jennifer Wexton sesini kaybetti, yapay zeka imdadına koştu

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Jennifer Wexton, progresif supranükleer palsi hastalığı nedeniyle konuşma yetisini kaybedince, eski konuşmalarından alınan örneklerle yapay zeka destekli bir uygulama kullanarak sesini klonladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 15:47

Lockheed Martin'den F-35 kararı! Yarışma başlatıyor

ABD'de 5. Nesil savaş uçağı F-35'ler için önemli bir karar alındı. Lockheed Martin, teknik geliştirmeler ve hataları önlemek amacıyla F-35'in bir bölümünde yer alan sistem için yarışma başlatıyor. Yarışma, mevcut tedarikçi Honeywell Aerospace ile rakip firma Collins Aerospace arasında geçecek. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 15:32

Microsoft, Google'dan önce davrandı: Bing arama sonuçlarına yapay zeka desteği geldi

Google, Üretken Arama Deneyimi (Search Generative Experience - SGE) özelliği ile kullanıcılara yapay zeka destekli arama sonuçlarını sunsa da bu özelliği tüm dünyada kullanıma açmamıştı. Microsoft, Google'dan erken davranarak Bing'in yapay zekalı arama özelliğini devreye aldı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 15:00

Spotify, yüksek fiyatlı Deluxe abonelik seçeneği ile Hi-Fi ses sunacak

Spotify CEO'su Daniel Ek platform için yaklaşık 17-18 dolarlık daha yüksek kaliteli ses ve ek avantajlar sunan bir Deluxe planın yolda olduğunu doğruladı. Peki yeni Spotify Deluxe fiyatı ne kadar olacak?
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 14:09

AMD Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihi bir başka bahara kaldı

AMD, Computex 2024'te tanıttığı Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihini erteledi. Şirket, kullanıcılarına en yüksek kaliteyi sunmak için ilk üretim birimlerini geri çağırıp yeni birimlerle değiştirdiğini belirtti. Peki AMD Ryzen 9000 işlemciler ne zaman çıkacak?
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 13:42

One UI 7 ile iPhone kilit ekranı özellikleri Samsung telefonlara geliyor

Samsung, yaklaşan One UI 7 güncellemesi ile iPhone kilit ekranı bölümündeki Dinamik Ada ve Canlı Etkinlikler özelliklerinin kendi versiyonunu sunmayı planlıyor. Bu güncellemenin beta sürümünün ise temmuz sonu veya ağustos başında yayınlanması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 11:54

NASA duyurdu: Uzaya ilk kez 4K video yayını gerçekleştirildi!

İlerleyen yıllarda uzay görevleri için çok yararlı olabilecek lazer iletişim teknolojisi üzerinde çalışan NASA, deneyler kapsamında bir uçaktan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 4K video yayını gerçekleştirmeyi başardı.
 - Türkiye'den 'yağlı güreş' teklifi gelmişti
25 Temmuz 2024 - 11:13

Elon Musk - Mark Zuckerberg kafes dövüşü tekrar gündemde! Türkiye'den de davet gelmişti

Elon Musk, bir yıl aradan sonra Mark Zuckerberg'i yeniden kafes dövüşüne davet etti. İki lider geçen sene bir araya gelmeyi denemiş ancak bu karşılaşma yapılmamıştı. Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Mustafa Varank da Zuckerberg ile Musk'ı yağlı güreşe davet etmişti.
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 10:25

Apple'dan şaşırtan hamle: 'Apple Maps' uygulaması iPhone'dan sonra webden erişime açıldı

Apple, uygulama ve hizmetlerini kendi cihazları dışındaki cihazlarda sunma konusunda pek cömert değil. Ancak geçtiğimiz günlerde şaşırtan bir hamle yaparak "Apple Maps" uygulamasını web tarayıcıları üzerinden erişime açarak tüm platformlarda kullanılabilir hale getirdi.
 - Yakıt maliyetini azalttılar
25 Temmuz 2024 - 09:59

Gençlerden kuryeleri rahatlatacak proje! Elektrikli motor ürettiler, akaryakıt maliyetini azalttılar

Rizeli gençler kuryelerin maliyetini azaltacak elektrikli motor projesi geliştirdi. Batarya teknolojisini güncelleyen gençler elektrikli motor ile birleştirdi. Testlerin başarılı geçmesi sonucunda motosikletin aylık yakıt maliyetini azalttığı görüldü.
Sona Git