Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
25 Temmuz 2024 - 09:10

Xiaomi SU7 Ultra, 2025'te satışa çıkacak: Şirket CEO'sundan fiyat açıklaması geldi

Xiaomi, ilk elektrikli aracı SU7'nin performans odaklı versiyonu olan SU7 Ultra'yı 2025'in ilk yarısında piyasaya süreceğini açıkladı. Xiaomi CEO'suna göre SU7 Ultra, güçlü üçlü motorları ve yüksek hız kapasitesiyle standart SU7'den "biraz daha pahalı" olacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 17:40

Türk girişimciler, "yeşil buhar" sistemi ile karbon salımına savaş açtı

Kocaeli'deki bir teknoloji firması, TÜBİTAK AR-GE ve Bilişim Vadisi Kuluçka Destek Programı desteğiyle geliştirdiği güneş enerjisiyle çalışan sıfır karbon ayak izine sahip "yeşil buhar üretim sistemi" ile endüstriyel tesislerin fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 17:18

Elon Musk Gazze için düğmeye bastı: Starlink bir hastane için aktifleştirildi

Tesla, SpaceX gibi şirketlerin öncüsü Elon Musk, Starlink’in Gazze’de bir hastanede aktif olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu. Starlink’in BAE’nin desteğiyle kurulan bir sahra hastanesinde kullanılacağı aktarıldı. İsrail'in şehrin alt yapısı ve internet ağlarını hedef alması sonrası yüzlerce kullanıcı sosyal medyada insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin devreye girmesini istemişti.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 16:40

60 milyon yıllık gizem... Grönland ve Kanada arasında yeni bir kıta keşfedildi

Bilim insanları, Kanada ve Grönland arasındaki Davis Boğazı'nın derinliklerinde, 60 milyon yıl önce oluşan kayıp bir proto-mikrokıta keşfetti. Yeni bulunan bu kara parçasının, Grönland ve Kuzey Amerika arasında gerçekleşen uzun süreli riftleşme ve deniz tabanı yayılması yoluyla oluştuğu açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 15:53

Meta, en büyük ve gelişmiş yapay zeka modelini tanıttı: Llama 3.1 405B

Meta, OpenAI ve Anthropic'in modellerini geride bıraktığını iddia ettiği, şimdiye kadarki en büyük açık kaynaklı yapay zeka modeli Llama 3.1'i piyasaya sürdü. Mark Zuckerberg'e göre Meta AI, bu yıl bitmeden ChatGPT'yi geride bırakacak.
 - Hadsiz Yunan bakanı hayal kırıklığına uğratacak
24 Temmuz 2024 - 15:36

F35 savaş uçaklarının 873 kusuru ortaya çıktı! Yunan bakanı hayal kırıklığına uğratacak kazalar

Yunanistan Sağlık Bakanı’nın Türkiye’yi hadsiz şekilde tehdit etti. ‘Bir gece ansızın F35’lerle Ankara’ya geliriz’ ifadesini kullanan Yunan bakanın güvencesi olan F35’lerin detaylarını sizler için araştırdık. Henüz Yunanistan envanterinde bulunmayan F35 savaş uçaklarının bugüne kadar toplamda 873 adet hatası olduğu ve defalarca kırım - kazaya uğradığı ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 15:10

Araştırmacılar, havadan su toplayan cihaz geliştirdi! Kuraklığa çözüm olabilir

Utah Üniversitesi araştırmacıları, higroskopik malzemeler kullanarak suyu havadan verimli bir şekilde toplayabilen bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. Cihaz, özellikle kurak bölgelerde temiz içme suyu sağlamada potansiyel bir çözüm olarak görülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 14:29

İstanbul'un trafik sorununu, Türk öğrencilerin geliştirdiği yapay zeka uygulaması çözecek

Trafik yoğunluğu giderek artan bir problem haline gelirken, sürücüler tarafından yapılan şerit ihlalleri ve trafikte yaşanan aksaklıklar hem trafikteki sürücülerin güvenliğini tehlikeye atıyor hem de trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, trafik yoğunluğunu azaltmak ve şerit ihlallerini önlemek amacıyla yapay zeka destekli bir proje geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 13:53

WhatsApp'ın yeni yapay zeka özellikleri duyuruldu: "Beni astronot olarak resmet"

WhatsApp, Meta AI'ın yeni yapay zeka özellikleriyle fotoğraf düzenleme ve kişiselleştirilmiş görüntüler oluşturma gibi işlevleri kullanıma sundu. Ayrıca Meta AI artık 20'den fazla ülkede kullanılabiliyor ve 6 yeni dil desteği eklendi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 11:59

Apple, iOS 18 beta 4 güncellemesini yayınladı: Gizli Klasör'de büyük bir yenilik var

Apple, iOS 18 beta 4 güncellemesini geliştiricilere sundu. Yeni sürümde performans ve kararlılık iyileştirmeleri yapılırken, Gizli Klasör kısmı da güncellendi. Bu kısım artık karartılmış bir tasarıma ev sahipliği yapıyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 11:24

Savunma Sanayii alanında yepyeni bir ürün! Yakıt transfer sistemi devreye giriyor

Altınay Savunma Teknolojileri, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanması’na kritik teknolojiler sağlamaya devam ediyor. İstif Sınıfı gemiler için geliştirilen yenilikçi çözümler ile Kuş kapanı sisteminin ardından JP-5 Yakıt Transfer ve Servis Sistemi de yurt dışı bağımlılığını ortadan kaldıracak. Müttefik ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda, ihracat potansiyeline de önemli bir katkı sağlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 11:22

Türkiye'nin Ulusal Yapay Zeka Stratejisi devrede! Türkçe büyük dil modeli geliyor

Türkiye'nin Ulusal Yapay Zeka Stratejisi (UYZS) 2024-2025 dönemi için uygulanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, UYZS'nin 71 eylemden oluştuğunu ve Türkçe büyük dil modeli geliştirme, yapay zeka ekosistemini geliştirme gibi hedefler içerdiğini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 10:43

Çinli araştırmacılar, sonsuza kadar uçabilen drone yaptı! Sadece sinek kuşu boyutunda

Beihang Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, güneş enerjisiyle çalışan ve teorik olarak süresiz olarak havada kalabilen, 4 gram ağırlığındaki bir drone prototipi geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 09:57

Bayraktar AKINCI, Roketsan mühimmatlarıyla hedefi böyle yerle bir etti

Baykar teknolojinin geliştirdiği Bayraktar AKINCI yeni mühimmat testini başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar testlere ilişkin görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. AKINCI, Roketsan'ın ürettiği mühimmatlarla hedefi yerle bir etti.
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 09:56

Tesla'dan tamamen sürücüsüz otomobil geliyor... Robotaksi'nin yeni tanıtım tarihi belli oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tamamen sürücüsüz olarak tasarladığı Robotaksi'sinin tanıtımını "planlanan bazı tasarım değişiklikleri" nedeniyle ertelemişti. Yeni bir açıklamaya göre, otomobil ekim ayında piyasaya sunulacak. Peki Tesla Robotaksi özellikleri nasıl olacak?
Teknoloji - Teknoloji
24 Temmuz 2024 - 09:12

Call of Duty: Modern Warfare 3'ün Game Pass'e ekleneceği tarih belli oldu

Microsoft, Call of Duty: Black Ops 6'nın Game Pass Ultimate'te çıkış gününde oynanabileceğini duyurmuştu. Modern Warfare 3'ün ise Black Ops 6'dan önce Game Pass kütüphanesinde yerini alacağı iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 17:44

Meta'nın yeni AR gözlükleri geliyor: Mark Zuckerberg detayları açıkladı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yeni akıllı gözlükler üzerinde çalıştıklarını ve bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladıklarını doğruladı. Threads kullanıcısı Matthew Karolian, bu gözlükleri ilk kez bulanık da olsa görüntüledi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 16:44

Porsche, 'yüzde 80 elektrikli otomobil satışı' hedefinden vazgeçti

Porsche, 2030 yılında yüzde 80 elektrikli araç satışı hedefine ulaşmanın tahmin edilenden daha uzun süreceğini belirterek bu hedefi taahhüt etmediğini açıkladı.
 - TUSAŞ'tan tarihi anlaşma!
23 Temmuz 2024 - 16:08

TUSAŞ, HÜRJET'in motor sorununu çözdü! GE Aerospace ile yeni anlaşma

Türkiye'nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET için GE Aerospace, TEİ ve TUSAŞ arasında mutabakat zaptı imzalandı. Bu anlaşma kapsamında F404 turbofan motorları HÜRJET'in yeni versiyonlarına entegre edilebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 16:06

Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde buluşuyoruz

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında hayallerine sınır koymayan, meraklı ve keşfetmeye açık çocuklarını bilimle buluşturan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı “Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymaya devam ediyor.  
Başa Dön Sona Git