Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 10:30

Apple'dan yeni güncelleme: iOS 17.6 ile gelecek özellikler belli oldu

Apple, iOS 17'nin son sürümü olması beklenen iOS 17.6'yı yayınlamak için kolları sıvadı. Yeni güncelleme iPhone'lardaki çeşitli yazılım hatalarını düzeltmeye odaklanırken, dişe dokunur tek bir yeniliğe sahip olacağı belirtildi.
 - Sevilen otomobilinin fişini çekiyor
22 Temmuz 2024 - 09:54

BMW'den tarihi karar! Sevilen otomobilinin fişini çekiyor

BMW'nin yeni nesil X3 M modelinin üretimden kaldırılacağı ve yerini elektrikli iX3 M modeline bırakacağı öne sürüldü. Benzinli motor tercih edenler için ise X3 M50 modeli en güçlü seçenek olacak. Peki BMW neden böyle bir karar aldı?
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 09:14

Apple'ın kurucusu Steve Jobs, ChatGPT'yi 40 yıl önce bilmiş

Günümüzde herkesin en az bir kere kullandığı ChatGPT sohbet programı, kullanıcılara merak ettikleri birçok konuda cevap veriyor. Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ise bu teknolojiyi 40 yıl önce bildiği ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Temmuz 2024 - 15:29

Türksat 6A geçici yörüngesine ulaştı! Müjdeli haberi Bakan Uraloğlu verdi

Türkiye'nin ilk ve yerli milli Türksat 6A geçici yörüngesine ulaştı. Ekim ayında tam yörüngesine yerleşecek olan Türksat 6A'ya dair detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, verdi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Temmuz 2024 - 11:35

Küresel krize neden olmuştu! Elon Musk'tan Microsoft'taki yazılım sorununa ilk yorum

Microsoft'un bulut sisteminde meydana gelen hata tüm dünyada yazılım sistemlerinin çökmesine neden olurken Elon Musk'tan ilk yorum geldi. Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi milyarder Musk, küresel yazılım sorununun ardından CrowdStrike'ı sistemlerinden sildiğini bildirerek, "CrowdStrike'ı tüm sistemlerimizden sildik" ifadesini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 17:39

1548 beygirlik Xiaomi SU7 Ultra otomobili tanıtıldı

Xiaomi, yeni elektrikli otomobili SU7 Ultra prototipini tanıttı ve aracın Nürburgring Nordschleife pistinde yarışacağını duyurdu. Araç, 1548 beygir gücünde ve 350 km/s hıza çıkabiliyor. İşte Xiaomi SU7 Ultra özellikleri.
 - Bilim insanları: Orada olmaması gerekiyordu
19 Temmuz 2024 - 17:02

Mars keşif aracı, 'Kızıl Gezegen'de olmaması gereken' bir şeyi yanlışlıkla buldu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Mars keşif aracı, Kızıl Gezegen'de yanlışlıkla, bilim insanlarının "orada olmaması gerekiyordu" dediği bir şey keşfetti.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 16:19

Venüs'te insan yaşamı için önemli iki element bulundu

Bilimsel araştırmalara göre Güneş Sistemi'mizin dışında insan yaşamını desteklediği düşünülen en az 80 gezegen var. Güneş Sistemi'nin içinde bulunan ve en sıcak gezegen olarak bilinen Venüs'te yaşam için önemli elementlere rastlandı.
 - Milli Teknoloji Hamlesi'ne vurgu yaptı
19 Temmuz 2024 - 14:17

CrowdStrike krizine Selçuk Bayraktar'dan ilk yorum! Milli Teknoloji Hamlesi'ne vurgu yaptı

Dünya genelindeki bütün kurum ve kuruluşların internet altyapılarını etkileyen Microsoft CrowdStrike güncellemesi küresel bir internet kaosuna dönüştü. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaşanan olaylar sonrası Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemine değindi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 13:53

Google'dan yeni hizmet: Yollardaki radar noktalarını bulmak kolaylaşacak

Google Haritalar, radar noktalarını gösteren özelliğini Türkiye'de de kullanıma sundu. Kullanıcılar, yolda radar noktaları ve diğer önemli durumları haritaya ekleyerek, diğer sürücülere bilgi verebilecek.
 - Milyonlarca yolcuyu ilgilendiren açıklama geldi!
19 Temmuz 2024 - 12:31

Microsoft Crowdstrike krizi: Türk Hava Yolları bazı seferlerini iptal etti, yolculara ek haklar tanındı

Türk Hava Yolları, tüm dünyayı etkisi altına alan ve bankalardan havalimanlarına otellerden hastanelere kadar pek çok kurum ve kuruluşun internet altyapılarını çökerten Microsoft'taki Crowdstrike güncelleme hatasından etkilendi. THY, yaşanan sıkıntı nedeniyle 84 seferini iptal ettiğini açıkladı. Seferi iptal olmayan yolculara ise ek haklar tanındı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 12:19

Microsoft krizi dünyada kırmızı alarm verdi! Uzman isimden kritik uyarı: "Bilgisayarınızın ayarlarını değiştirmeyin"

Dünya çapında yaşanan yazılım sıkıntısı nedeniyle birçok sektörde işlemler durdu. Küresel çapta havacılık, sağlık, bankacılık gibi alanlara erişim için kırmızı alarm verildi. Yazılımcı Berkay Çatak, konuyla ilgili olarak, "kullanıcılar bilgisayarlarının ayarlarını değiştirmesinler" uyarısında bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 11:51

Tüm dünyada Microsoft kaynaklı sistemler çöktü: Elon Musk X hesabından dalga geçti

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un Crowdstrike güncellemesi nedeniyle oluşan arızadan dünya genelindeki birçok şirket etkilendi. Yaşanan sorun tüm dünyada gündem olurken Elon Musk da yaşanan sorun sonrası Microsoft ile dalga geçti.
 - Türkiye'ye siber saldırı var mı?
19 Temmuz 2024 - 11:45

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan internet arızası açıklaması: Siber saldırı yoktur

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünyadaki hemen hemen her sektördeki kurum ve kuruluşların internet üzerinden sunduğu hizmetlerin kesintiye uğramasına yol açan teknik arızaya ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, siber saldırı olup olmadığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 11:44

TÜVTÜRK çöktü! Crowdstrike tüm dünyayı etkisi altına aldı

Otomobil sahiplerinin muayene hizmeti aldığı TÜVTÜRK, tüm dünyayı etkisi altına alan Microsoft kaynaklı yazılım sistemi sorunuyla ilgili açıklama yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 11:40

Türkiye dahil birçok yerde siber saldırı iddiaları! BTK'dan açıklama geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda yaşanan global kesintinin sebebini açıkladı. Dünya genelinde neredeyse bütün kurumları etkileyen sorun, "siber saldırı var mı?" sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili BTK ve USOM'dan açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 11:30

Türk Hava Yolları ve Pegasus çöktü! Biletleme ve rezervasyon işlemleri askıda

Türk Hava Yolları ve Pegasus'un sistemleri, dün geceden beri yaşanan ve Microsoft'un Crowdstrike güncellemesi nedeniyle oluşan sistemsel arızadan etkilendi. Her iki havayolu şirketinin de sistemleri çöktü, biletleme ve rezervasyon işlemleri askıya alındı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Temmuz 2024 - 10:44

Sağlık ekosisteminin yeni oyuncusu Medisa oldu! Dijitalin gücünü arkasına aldı

Sabancı Topluluğu ve Ageas’ın stratejik sağlık yatırımları kapsamında kurulan Medisa faaliyetlerine başladı. Dijital sağlık ve sigorta yetkinliklerini bir araya getirdiği ‘özel sağlık sistemi’ni Türkiye’de hayata geçirmeye hazırlanan Medisa, poliçe sahiplerine 360 derece sağlık deneyimi sunacak.
 - Uçuşlar durdu, bankalar çöktü...
19 Temmuz 2024 - 10:23

Dünya genelinde internet arızası: Microsoft Crowdstrike güncellemesi tüm sektörlerin belini büktü

ABD merkezli Microsoft’un Crowdstrike güncellemesi tüm sektörlerde krize neden oldu. Türk Hava Yolları gibi havayolu firmaları başta olmak üzere dünya genelindeki bankalar ve hastanelerde, borsalarda, havalimanlarında, şirketlerin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde sorun yaşandı.
 - Bir kriter daha eklendi
19 Temmuz 2024 - 09:57

Gezegen tanımında 20 yıl sonra bomba değişiklik! Plüton'un akıbeti belli oldu

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), 2006 yılında gezegen tanımını güncellemiş ve bu tanıma göre Plüton'u gezegen olmaktan çıkarmıştı. Yeni bir öneriye göre, gök cisimlerinin gezegen olup olmadığına karar verirken kütleleri de değerlendirilecek.
Başa Dön Sona Git