Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2024 - 11:05

Yeni 2025 Mini Cooper Convertible tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Mini, yeni 2025 Mini Cooper Convertible modelini tanıttı. Üstü açılabilen bu versiyon, 2.0 litrelik turbo motor seçenekleri, teknolojik iç tasarımı ve tanıdık tasarımıyla dikkat çekiyor. Peki 2025 Mini Cooper Convertible teknik özellikleri ve fiyatı neler?
 - En iyi sesli sohbet uygulamaları
09 Ekim 2024 - 10:23

PC ve telefon için en iyi Discord alternatifi sesli sohbet uygulamaları

Çocuk istismarı ve müstehcenlik gibi suçlara dair şüpheler nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Türkiye'de Discord erişim engeli cezasına çarptırıldı. Kullanıcılar, iletişimlerini sürdürebilmek için alternatif platformlar aramaya başladı. Peki en iyi Discord alternatifi sesli sohbet uygulamaları neler?
 - Dev şirketi bekleyen tehlike
09 Ekim 2024 - 09:45

ABD Google’a kafayı taktı: Dev şirket dağılabilir

ABD'de Adalet Bakanlığı avukatları Google için düğmeye bastı. Artık Google bir tekelci olarak kabul edildiği için, hükümet avukatları arama deviyle nasıl başa çıkacaklarına dair planlarını açıklamaya başladı. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2024 - 09:22

Yargıçla kapıştı, pes etti! Elon Musk'ın X platformu Brezilya'ya geri döndü

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter), Brezilya'da nefret söylemi ve dezenformasyonla mücadele yasalarına uymadığı için erişim engeline takıldı. Ancak para cezasını ödedikten ve yasaları kabul ettikten sonra yeniden faaliyete geçti. Musk, kararı veren yargıçla kavga etmişti.
 - Bakan Tunç gece yarısı duyurdu
09 Ekim 2024 - 03:10

Son dakika | Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç açıklama yaptı

Son dakika haberine göre, anlık mesajlaşma ve sosyal paylaşım uygulaması Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuya iliişkin açıklamada bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 21:21

Discord Rusya'da yasaklandı! Gerekçesi ise dikkat çekti

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Discord adlı popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformunun, yasal zorunlulukları karşılamadığı gerekçesiyle ülkede erişime kapatıldığını duyurdu.
 - Türk zırhlılarına talip oldular...
08 Ekim 2024 - 21:00

Türk zırhlılarına talip oldular! Değeri tam 940 milyon dolar

Yerli ve milli Türk savunma sanayisi dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Avrupa ülkesi kara kuvvetlerini güçlendirmek için yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Cobra II'ye talip oldu. Türk zırhlısı Cobra II'yi 940 milyon dolarlık bedelle 1059 adet satın alacaklar. İşte detaylar…
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 17:45

Türkiye, Uzay Kongresi'nde dünya sahnesine çıkıyor: Antalya 2026'ya hazırlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'nın 2026'da ev sahipliği yapacağı 77. Uluslararası Uzay Kongresi öncesinde süreci yönetecek komiteyle istişarelerde bulundu. Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, 70'ten fazla ülkenin katılımıyla düzenlenecek kongreyle, ülkenin en büyük uluslararası bilimsel organizasyonuna ev sahipliği yapacak.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 16:50

Samsung Galaxy Ring Türkiye fiyatı belli oldu: En pahalı akıllı yüzük olabilir

Samsung'un akıllı yüzüğü Galaxy Ring, Türkiye'de satışa sunulmaya hazırlanıyor ve destek sayfaları aktif hale getirildi. Yurt dışında 399 dolar fiyatla satılan cihazın Türkiye fiyatı hesaplandı. İşte Samsung'un akıllı yüzüğü Galaxy Ring Türkiye fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 15:58

Apple, iCloud'a 9 yeni özellik ekledi: İşte güncellemenin detayları

Apple, ekim ayında iCloud.com'a 9 yeni özellik ekleyerek kullanıcılara koyu mod desteği, kişiselleştirilebilir arka planlar ve gelişmiş dosya paylaşımı gibi önemli yenilikler sundu. İşte yeni güncellemenin detayları.
 - Meğer çok yanlış kullanıyormuşuz
08 Ekim 2024 - 15:18

Uzatma kabloları tehlike saçıyor: Asla bağlamamanız gereken 5 cihaz!

Uzatma kabloları, pratik çözümler sunsa da yüksek enerji çeken cihazlarla yanlış bir şekilde kullanıldığında yangın tehlikesine kadar büyük riskler barındırıyor. Bu sebeple, özellikle güçlü elektrik çeken cihazların doğrudan duvar prizine bağlanması öneriliyor. İşte uzatma kablolarına asla bağlanmaması gereken 5 cihaz.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 14:29

WhatsApp'tan efsane yenilik! Artık sohbetlerinizi baştan aşağı değiştirebilirsiniz

WhatsApp, kullanıcıların sohbetlerini baştan aşağı değiştirebilecekleri bir özellik devreye soktu. Yeni gelen 22 adet sohbet teması sayesinde kullanıcılar, mesajlarına görsel açıdan farklı bir hava katabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 13:41

Mahkeme son noktayı koydu! Google, köklü değişikliğe gidiyor

Epic Games ile Google arasındaki devam eden antitröst davasında, ABD'de bir federal mahkeme son noktayı koyan bir karara imza attı. Yargıç, Google'ın Android platformundaki uygulama mağazası politikalarını değiştirmesini zorunlu kılan bir hüküm verdi. İşte detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 11:59

İmkansızı başardı! Genç oyuncu, Tetris'in 'gizemli sonuna' ulaştı

16 yaşındaki oyuncu Michael Artiaga, popüler Tetris oyununda 255'inci seviyeye ulaşarak ve 29 milyon puan barajını aşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Artiaga, oyunda "erişilmesi imkansız" görülen "rebirth" adlı sona ulaşmayı başardı.
 - Elektrik üreten yapay bitki geliştirildi
08 Ekim 2024 - 11:27

Yüksek elektrik faturaları tarih olabilir! Yapay bitki, ücretsiz elektrik sağlıyor

Yüksek elektrik faturaları, Binghamton Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bir teknoloji sayesinde son bulabilir. Ekip, fotosentetik bakterilerle çalışan yapay bitkiler geliştirdi ve bu bitkiler, karbondioksiti oksijen ve biyoelektriğe dönüştürebiliyor. Böylelikle ücretsiz elektrik sağlıyor.
 - Otomobil devinde fiyatlar uçtu, işte yeni rakamlar
08 Ekim 2024 - 10:38

Tesla Model Y Türkiye fiyatları zamlandı: İşte güncel fiyat listesi

Tesla, popüler elektrikli SUV modeli Model Y Türkiye fiyatları için zam yaptı. En düşük modelin fiyatı 1 milyon 866 bin 203 TL'ye yükseldi. Teslimat tarihleri Kasım 2024'te başlarken, Long Range ve Performance modellerinin fiyatları da önemli ölçüde arttı. İşte Tesla Model Y fiyat listesi.
 - Artık her yıl iPhone çıkmayacak!
08 Ekim 2024 - 10:02

Apple'dan geri adım: Artık her yıl yeni iPhone beklemeyin

Apple, her yıl yeni iPhone ve yazılım güncellemeleri sunma geleneğini değiştirerek, kaliteye odaklanmayı ve üretim takvimini esnetmeyi planlıyor. Peki bu kararın sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 09:46

Google fotoğraflara yapay zeka desteği geldi

Geçtiğimiz ay Google’ın erişim için bir bekleme listesi açmasının ardından, Google Fotoğraflar şimdi bazı kullanıcılara “Ask Photos” (Fotoğraflara Sor) özelliğini sunmaya başladı. Özellik hesapta etkinleştirildiğinde Android ve iOS uygulamaları da dahil olmak üzere tüm cihazlarınızda çalışıyor. Uygulamada klasik arama özelliği de hala kullanılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2024 - 09:21

Bakan Kacır, Türkiye'nin büyük yükselişini anlattı: Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 80'e çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti'nin Nevşehir'deki "Gençlik Buluşması" programında Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında savunma sanayiinde elde edilen başarılara dikkat çekti. Kacır, savunma sanayiinde yerlilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'e çıktığını vurgulayarak, gençleri bu hamlenin öncüleri olarak gördüklerini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ekim 2024 - 22:27

'TOGG satılacak' iddiaları sonrası açıklama geldi! 

Son günlerde ortaya atılan 'TOGG satılacak' iddiaları sonrası TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'dan açıklama geldi. Tosyalı iddialara ilişkin, "Gündemimizde yok" diyerek öne sürülen iddiaları yalanladı.
Başa Dön Sona Git