Tgrt Haber
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Nisan 2022 - 10:46

Google, Android 13 beta güncellemesini yayınladı

Google, birkaç ay testin ardından Android 13 genel beta sürümünü kullanıma sundu. Güncelleme şu anda Pixel serisi cihazlar için indirilebilir. İşte gelen yenilik ve değişikler...
 - ASELSAN'dan gurur veren başarı
27 Nisan 2022 - 10:20

ASELSAN'ın ilk çeyrekte cirosu 4,4 milyar liraya ulaştı

ASELSAN’ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 büyüyerek 4,4 milyar liraya ulaştı. Şirket son 3 yılda millileşen ürün sayısını 554’ün üzerine çıkartarak 243 milyon dolara yakın bir büyüklüğün ülkede kalmasını sağladı.
 - Twitter’a kimliksiz girilemeyecek
27 Nisan 2022 - 06:34

Trollere kötü haber: Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk 'bot'lara savaş açtı, kimliksiz girilemeyecek

Twitter’ı satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sahtekârlığa savaş açtı. Twitter’a üyelik artık kimlik kartı ile olacak ve gerçek isimler kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 15:13

Uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Varank İMECE için tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin ‘İMECE’ isimli gözlem uydusunun yolculuk takvimini açıkladı. Varank, “Yakın zamanda bu uydu kapatılacak, son testlerine girecek ve fırlatılmak üzere ABD'ye gönderilecek, kasım ayı itibarıyla fırlatmaya hazır hale gelecek.” diyerek uydunun fırlatılması için geri sayıma başlandığını belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 13:46

NASA, Ay'a gidecek astronotlar için çanta tasarladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından gelecekte Ay’a gidecek olan astronotların görevlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için yenilikçi bir sırt çantası tasarladı. Hata payının çok düşük olacağı ve hassas ölçülerin yapılacağı çanta ile 3D haritalar oluşturulabilecek.
 - Türkiye 'süper güç' olma yolunda!
26 Nisan 2022 - 13:19

Yerli İHA Jackal gururlandırdı! İngiltere semalarında uçacak

Türkiye’de geliştirilen yerli İHA (insansız hava aracı) ‘Jackal’ yeni bir güzel haberle daha gündemde. 15 kilogramlık taşıma kapasitesine ve 130 kilometre menzile sahip Jackal, İngiltere’de kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 12:50

Uzaya da Çin Seddi kuracak!

Çin, kendi uzay istasyonunu kurarak Dünya dışındaki çalışmalarında ivme kazanmaya başladı. Son olarak Asya’nın güçlü ekonomisi uzaya da adeta Çin Seddi kuracağını açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Nisan 2022 - 12:15

Hakkımızda bildiği her şey ortaya çıktı! WhatsApp’ın topladığı tüm veriler

WhatsApp kullanıcıları, platformun hakkında hangi bilgileri topladığını merak ediyor. Ancak kullanıcılar zaten WhatsApp'ın topladığı tüm verileri bilebilir. Kişisel veri dökümü, ana şirket Meta’nın hangi verileri toplayıp depoladığını görmek isteyenlere iyi bir fikir verecektir. İşte yıllardır milyonlarca insanın arama motorlarında arattığı ‘WhatsApp hangi verileri topluyor’ ve ‘WhatsApp hesap bilgileri ne içerir’ sorularının cevapları…
 - 'Hadron' uykusundan uyandı
26 Nisan 2022 - 12:00

Dünyanın en büyük çarpıştırıcısı 'Hadron' uykusundan uyandı: Karanlık maddenin gizemini çözecek

Evrenin gizemlerine ışık tutan dünyanın en büyük ve en güçlü çarpıştırıcısı olan 'Büyük Hadron Çarpıştırıcısı', üç yıllık uykusundan uyandı. Haziranda deneylere başlaması beklenen çarpıştırıcı temmuz sonuna kadar tam güçte çalışacak.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Nisan 2022 - 10:45

Twitter köklü değişime gidiyor: Elon Musk getireceği ilk özelliği açıkladı!

Elon Musk, 330 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip Twitter platformunu 44 milyar dolar karşılığında satın aldı. Dünyanın en zengin insanı, uzun bir süredir ifade özgürlüğünü yerine getirmediğini öne sürerek Twitter’ı eleştiriyordu ve bu hamlenin ardından milyonlarca kullanıcı Musk’ın sosyal medya ağında ne gibi değişiklikler yapacağını merak ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2022 - 10:00

İnsanlık daha önce şahit olmamıştı: 4,1 büyüklüğündeki deprem tam 94 dakika sürdü

Mars’ta şimdiye dek insanlık tarafından kaydedilen en büyük iki deprem meydana geldi. NASA’nın gönderdiği uzay aracı Mars sismometresinin verilerine göre, ilk 4,2 büyüklüğünde olan deprem birkaç saniye sürerken 4,1 büyüklüğündeki ikinci deprem ise tam 94 dakika sürerek herkesi şaşkına çevirdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Nisan 2022 - 09:57

İnsanlık daha önce şahit olmamıştı: 4,1 büyüklüğündeki deprem tam 94 dakika sürdü

Mars’ta şimdiye dek insanlık tarafından kaydedilen en büyük iki deprem meydana geldi. NASA’nın gönderdiği uzay aracı Mars sismometresinin verilerine göre, ilk 4,2 büyüklüğünde olan deprem birkaç saniye sürerken 4,1 büyüklüğündeki ikinci deprem ise tam 94 dakika sürerek herkesi şaşkına çevirdi.
 - Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk
25 Nisan 2022 - 22:02

Son dakika! Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk: Rekor ücret ödeyecek

Son dakika haberi: TESLA CEO'su Elon Musk, Twitter'ı resmen satın aldı. Twitter, Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifi üzerinde kesin olarak anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kararın ardından Twitter'ın borsadaki hisseleri yaklaşık yüzde 6 yükseldi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2022 - 15:13

Tarih verildi: Apple’ın M3 çipli iMac modeli geliyor

Yüksek performansa sahip M1 işlemcilileriyle piyasaya damga vuran Apple’ın, henüz M2 serisini piyasaya çıkarmadan M3 için hazırlıklara başladığı bildirildi.
 - Yerli 'Atom' hazır
25 Nisan 2022 - 15:07

Mehmetçiğin en önemli ateş gücü olacak: Atom akıllı mühimmat hazır

Türkiye, Savunma Sanayii’deki gücüne güç katıyor. Askeri alanda önemli rol oynaması beklenen Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat, göreve hazır.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2022 - 12:13

Elektrikli otomobiller için hızlı şarj istasyonu hibe müracaatları başladı: İşte detaylar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Teknolojik Ürün Yatırım Destek’ programı kapsamında hızlı şarj istasyonu hibe başvuru müracaatları başladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2022 - 11:20

Zeytin çekirdeğinden kahve üretildi: Az maliyet, sıfır kafein

Türk Bilim insanları, kahvaltının gözdesi zeytinin çekirdeğinden kahve üretti. Kafein içermeyen kahve hem sağlıklı hem de daha az maliyetli.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2022 - 10:48

Elon Musk istediğini almak üzere: Twitter ile masaya oturdu

Bir süredir sosyal medya platformunu satın almakla gündeme gelen Elon Musk, son çıkan habere göre Twitter yöneticileriyle müzakere için masaya oturdu.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2022 - 00:37

Togg'un Twitter hesabı hacklendi! Müdahale ile geri alındı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un resmi Twitter hesabı hackerların saldırına uğradı. Saldırı sonrası hemen müdahalede bulunulurken hesap tekrar geri alındı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Nisan 2022 - 16:30

Xiaomi'nin yeni Redmi Note serisi geliyor: Redmi Note 12 sertifika aldı

Uygun fiyatlı Redmi serisiyle popülerlik yakalayan Xiaomi, Redmi Note 12 serisi için süreci biraz daha ilerletti. Firma, yeni telefonları için gerekli sertifikaları aldı.
Başa Dön Sona Git