Yapay zeka ile ünlülerin sahte fotoğraflarını üreten dolandırıcılar sosyal medyada infial oluşturan içerikler paylaşıyor. Sahte haberler üzerinden ‘algı’ operasyonu yapan kişi veya kişiler Gazeteci Cem Küçük’ün ardından şimdi de spiker Alper Altun’u hedef aldı.
Dünyaca ünlü şarjıcı Taylor Swift, yapay zekanın kurbanı oldu. Deepfake teknolojisi ile oluşturulan müstehcen görüntüler için Beyaz Saray da harekete geçti.
OpenAI CEO'su Sam Altman, Unconfuse Me adlı podcast yayınında, ChatGPT'nin metin, görüntü ve ses oluşturmasının yanı sıra, önümüzdeki iki yıl içinde video üretebileceğini açıkladı.
Yapay zeka tehlikesi Deepfake ile giderek daha da artıyor. Midjourney, geliştirdiği V5.2 versiyonuyla birlikte fotoğrafta fırça yardımıyla belirtilen bölgelere hareket kazandırarak video üretiyor. Gelinen bu nokta gelecek için de tehlike çanları çalıyor.
Prof. Dr. Celal Şengör, yapay zeka aracılığıyla sesinin taklit edildiği bir videoya tepki gösterdi. Şengör, videoyu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yapay zeka aracılığıyla gerçeğini aratmayan görüntüler oluşturan deepfake için binlerce dolar ödeniyor. İşte dakika başına ödenen dudak uçuklatan rakamlar…