Tgrt Haber
BIST
10400.48
%-0.77
(-80.83)
Dolar
32.2363
%0.16
(₺0.05)
Euro
34.9606
%-0.03
(-₺0.01)
Sterlin
41.1241
%-0.11
(-₺0.04)
Altın
2419.694
%-0.42
(-₺10.14)
Bitcoin
$67680
%-0.05
Ethereum
$3792.7
%-0.13
AVAX
36.03
%-0.83
 - Yol maliyeti asgari ücreti geçti
3 saat 33 dakika önce

Kurban Bayramı öncesi uçak ve otobüs bileti fiyatları cep yakıyor! Bir ailenin yol maliyeti asgari ücreti geçti

Tatile gideceklerle beraber okulların kapanmasıyla memleketine dönecek milyonlarca öğrenci büyük bir hareketliliğe neden olacak. Akaryakıt fiyatlarındaki artışla beraber otobüs biletleri uçak biletleri ile yarışıyor. İstanbul’dan Rize’ye gitmek isteyen dört kişilik bir ailenin 16 bin TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Daha uzak illerde sadece otobüs masrafı 20 bin TL’ye kadar yükseliyor.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 30 dakika önce

Çiftçilere müjde! Ödemeler hesaplara bugün yatıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.
 - SGK uzmanı merak edilen soruyu cevapladı
5 saat 20 dakika önce

Emekli maaşında yeni hesap ortaya çıktı, SGK uzmanı merak edilen soruyu cevapladı

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Haziran Pazartesi günü mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylelikle emekli maaş zamlarını etkileyecek 5 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkmış olacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zam oranlarını yeniden hesaplayarak tahminini açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 41 dakika önce

Havalimanlarında yeni uygulama: Elle aramaya izin vermeyen yolcu uçağa alınmayacak

TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni kanun teklifine göre havalimanlarında elle arama şartı getiriliyor. Elle aramayı kabul etmeyen yolcu uçağa alınmayacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranacağını söyledi.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 56 dakika önce

Altında sert düşüş! İşte 1 Haziran 2024 altın fiyatları...

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından anlık takip ediliyor. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 1 Haziran 2024 altın fiyatları.
 - Hesaplara yatacak!
18 saat 32 dakika önce

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere müjde! 30 milyon 54 bin lira hesaplara yatacak

Çiftçilere 30 milyon 54 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak. Hububat, baklagil, mısır ve kırsal kalkınma ile mazot gübre desteği ücretleri çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 59 dakika önce

JPMorgan dolar/TL tahminini düşürdü, Türk varlıkları için tavsiye verdi

Amerikalı yatırım bankası JPMorgan, yıl sonu dolar/TL beklentisini düşürürken Türk tahvilleri tavsiyesini 'Ağırlığı artır' seviyesine çıkarttı.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 16 dakika önce

Ferrero'dan fındık tedarik zincirinde yüzde 90 izlenebilirlik!

Ferrero Grubu, sürdürülebilirlik yolculuğunda kat ettiği ilerlemeyi, yayımladığı 15. Sürdürülebilirlik Raporu ile kamuoyuyla paylaştı. Ferrero Grubu İcra Kurulu Başkanı Giovanni Ferrero raporu değerlendirdi.
 - Emeklinin zammında kritik formül!
22 saat 21 dakika önce

Emekliye seyyanen zam mı, oransal zam mı verilmeli? SGK Uzmanı İsa Karakaş kritik formülü verdi

Milyonlarca emekli için kritik sürece girildi. Hem SSK ve Bağkur hem de memur emeklisi temmuz ayında açıklanacak enflasyonu bekliyor. Buna ek yapılacak zam da emekli kesiminin beklentileri arasında ilk sırada yer alıyor. Açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili rakamlar ise korkutucu tabloyu ortaya koyarken emeklinin refahı için formüller konuşuluyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, emeklinin zammı ile ilgili beklentileri değerlendirdi.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 30 dakika önce

TCMB rezervlerinde kritik eşik aşıldı, 4 yıl sonra ilk

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlerinde kritik eşik aşıldı. Merkez Bankası’nın swap hariç net rezervleri 4 yıl sonra bir ilk yaşadı.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 53 dakika önce

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 azalarak yaklaşık 4 milyar 317 milyon metreküp oldu.
 - Yaş beklemeden erken emeklilik mümkün
23 saat 3 dakika önce

Yaş beklemek yok, 1800 gün prim yeterli! İşte erken emekliliği sağlayan hastalıklar

Yaşı beklemeden sadece 1800 gün prim ödemesiyle erken emeklilik mümkün. Sosyal Güvenlik Kurumu hastalığı olanlara malulen emeklilik hakkı tanıyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber canlı yayınında erken emekli eden hastalıklar hakkında bilgi verdi.
 - Türk Lirası zincirlerini kırdı
23 saat 28 dakika önce

Türk Lirası zincirlerini kırdı, 33 ay sonra ilk!

Yabancı yatırımcının ilgisi ve önemli kurumlardan gelen raporlar Türk Lirası’na olan güveni katladı. TL mevduat faizlerinin artışa geçmesi de yatırımcının ilgisini çekti. Türk Lirası bu gelişmeler sonrasında Ağustos 2021'den bu yana ilk kez iki ay üst üste dolar karşısında değer kazandı.
 - Asgari ücret, memur, emekli maaşları etkiledi
31 Mayıs 2024 - 14:27

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları rakamlara yansıdı! Ekonomist Kozanoğlu büyümeyi değerlendirdi

Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde büyüme yüzde 5,7 olarak beklentilerin sınırlı da olsa üzerinde gerçekleşti. Rakamlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu büyüme verisinde asgari ücret, memur, emekli maaşları etkisini anlattı.
 - CB Yardımcı Yılmaz enflasyon için tarih verdi
31 Mayıs 2024 - 13:13

15 çeyrektir kesintisiz büyüme! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirerek "Temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele konusunda aylık bazda aldığımız sonuçlar, yılın ikinci yarısında yıllık bazda da belirgin düşüşler getirecek" dedi.
Ekonomi - Ekonomi
31 Mayıs 2024 - 12:47

Emlak vergisinde son gün geldi, kaçıran faiziyle ödeyecek

Konut, bina, arsa ve iş yeri sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisi taksiti için süre bugün doluyor. Emlak sahipleri bu yıl alınan mülkler için vergi ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor. İşte emlak vergisine dair tüm ayrıntılar
 - Asgari ücrete ara zam olmazsa sonuç ürkütücü!
31 Mayıs 2024 - 12:23

Asgari ücrete ara zam yapılmazsa sonuç ürkütücü! Ünlü ekonomist çarpıcı tabloyu açıkladı

Asgari ücrete ara zam milyonların gündeminden düşmüyor. Hükümet kanadından ‘ara zam yok’ açıklamaları gelirken hem siyasi hem de ekonomi çevrelerinden ‘ara zam’ çağrıları gelmeye devam ediyor. İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete ara zam yapılmazsa ortaya çıkacak çarpıcı tabloyu açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
31 Mayıs 2024 - 12:04

Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı Sahiba Gökçen MAHB ile IC Holding ile anlaşmalarını bitirdi!

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), işletmecisi MAHB ile IC Holding ile arasındaki stratejik işbirliğinin sona erdiğini duyurdu.
 - Öğretmene kesenin ağzını kapamışlardı!
31 Mayıs 2024 - 11:44

Kesenin ağzını kapamışlardı! Özel okullardan öğretmen maaşı açıklaması geldi

Yılın başından bu yana özel okullar düşük öğretmen maaşları ile gündeme gelmişti. Eğitim ücretlerine fahiş zam yapan okullarda öğretmen maaşları ‘asgari ücret’ seviyesine inmiş, devlet okullarının çok gerisinde kalmıştı. Özel okullar, maaş sorununu bu kez ücret sınırlaması, gelir gider dengesi, SGK ve vergi kesintilerine bağladı.
 - MB Başkanı Karahan'dan TL açıklaması
31 Mayıs 2024 - 11:34

Mevduat faizleri tasarrufa teşvik ediyor! MB Başkanı Karahan'dan TL açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, “Türk lirası mevduat faizlerinin seviyesi tasarrufları teşvik ederek Türk lirasına olan ilgiyi artırmaktadır” dedi.
Sona Git