Tgrt Haber

Bataklıkta açan çiçek!

24 Mayıs 2024 14:28 | Güncelleme :24 Mayıs 2024 14:34

Tarihin en kötü sezonlarından biri. Lider ile puan farkı 43. Sezona başlarken rezalet transferler, hem Avrupa hem de ligde üst üste alınan mağlubiyetler...

Tüm bu yaşanılanların üstüne Şenol Güneş ile gelen ilk istifa ve tabii ki olması gereken, Ahmet Nur Çebi’nin, beklenen seçim kararını açıklaması.

Bir sezon düşünün ki, başkan gitmiş, yönetim değişmiş, 5 teknik adam gitmiş, her şey kötü gitmiş. Beşiktaş o kadar büyük bir camia ki ve o kadar büyük bir takım ki bu kadar kötü sezonda bile kupa şampiyonu olmayı başardı.

Trabzonspor ile oynanan kupa finali o kadar heyecanlı geçti ki maç iki defa gitti, geldi. Tribünler muhteşem, atmosfer muhteşem ve bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koyan Beşiktaş, maçtan önce Trabzonspor’dan çekinilen tek oyuncu Paul Onuachu’dan gol yemeyi başaran hem de açık alanda yakalanarak gol yemeyi başaran yine Beşiktaş. Ghezzal’ın hatalı pası, Necip Uysal’ın boşa hamlesi ve Omar Colley’in kötü savunması ile yenilen gol moralleri bozdu.

Beşiktaş bu gole, üst üste yaptığı ataklarla cevap vermek istese de, her Beşiktaş maçında üst düzey performans sergilemeyi başaran Uğurcan Çakır yine kalesinde devleşti ve 3 net pozisyonu savuşturmayı başardı.

Tam ilk yarı bitti dediğimiz anda, maçtan önce çok tartışılan ama benim güvendiğim Ali Şansalan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltı golü, adeta kupanın habercisi niteliğindeydi.

Al Musrati, muhteşem performansını bir de muhteşem golle süsledi. Gedson Fernandes, Salih Uçan, Mert Günok, Masuaku, Muleka günün başarılı isimleriydi ama Al Musrati çok başka bir seviyeydi. Bonservisine verilen ücret çok tartışılmıştı. Fenerbahçe ve Galatarasay derbi maçlarında yapmış olduğu hatalarla çok eleştiri almıştı; lakin finalde gösterdiği performans ve kalitesi ile gerçek Musrati’yi herkese ispatladı.

Ülkemize yeni gelen yabancı oyuncuların adaptasyon sürecini unutmadan eleştirilerimizi yaparsak daha adaletli oluruz. Nitekim Al-Musrati ülkemize geldi, hamile eşi gelemedi ve doğum yaptı. Bu şartlar altında yüksek performans beklemek akılcı olmasa gerek.

Maç kaybedilmiş olsaydı Kasımpaşa ile pazar günü bir final daha oynanacaktı ve belki de Beşiktaş Avrupa bileti alamayacaktı. Kazanan Beşiktaş oldu. Kupa demek; prestij demek para demek, Avrupa bileti demek, iyi transferler demek, sezonu geç açmak demek, kampa birçok oyuncunun yetişmesi demek.

Beşiktaş büyük takım refleksi göstererek, kötü sezonda müthiş top oynayarak, hakkıyla şerefiyle tertemiz bir kupayı daha müzesine koymayı başardı. Bunda emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Bu, iyi günlerin sinyaliydi, çok daha güzel günler Beşiktaş’ı bekliyor inşallah. Şimdi hedefte TFF Süper Kupa var. Türkiye şampiyonu kim olursa olsun, Beşiktaş rakibini mağlup ederek müzesine mutlaka Süper Kupa'yı da koyacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kemal Özsu 24 Mayıs 2024 17:10

Çok güzel bir transfer sezonu başlıyor başkanımıza güveniyorum çok güzel bir kadro kuracaktır.

Hakan Arda Kaya 24 Mayıs 2024 15:07

Kral Bülent uslu

Ahmet mutlu vural24 Mayıs 2024 14:56

Helal olsun Bülent abi yanındayız her daim

Bilal coruk 24 Mayıs 2024 14:52

Abi seni çok seviyorum iyi ki Beşiktaş lıyız dün çok iyi oynadık istek ruh arzu vardı oyuncularimizda keza taraftarda aynı sekilde kazanmak tan başka yolumuz yoktu

Bülent Uslu - Son Yazıları
Mazeret yok
16 Mayıs 2024
Ya hep ya hiç!
2 Mayıs 2024
Mecburi istikamet
20 Nisan 2024
Santos Köyüne!
5 Nisan 2024