Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
12 Nisan 2022 - 14:33

Google yine uyardı: Chrome tarayıcısını acilen güncelleyin

Google Chrome'da son zamanlarda sıkça güvenlik açığı keşfedildi. Henüz geçtiğimiz hafta düzeltme güncellemesi yayınlayan Google, şimdi tekrar bir güncelleme daha yayınlarak başka sorunu çözdüğünü bildirdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
12 Nisan 2022 - 13:44

Yuri Gagarin kimdir? 'Uzaya giden ilk insan'ın ilginç hayat hikayesi

Yuri Alekseyevich Gagarin kimdir? 'Uzaya giden ilk insan Yuri Gagarin mi yoksa Neil Armstrong mu?' sorusu binlerce kullanıcı tarafından aratılıyor. 12 Nisan 1961'de uzaya çıkan ilk insan olan Gagarin, Vostok uzay aracı ile Dünya’nın yörüngesinde tur atarak tarihe geçti. O günden bu yana binlerce astronot ve kozmonot uzaya yolculuk yaptı. Şimdi, 'Yuri Gagarin nereli?' gibi soruların cevabını açıklayalım...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
12 Nisan 2022 - 12:15

Akıllı telefon şarjlarıyla ilgili doğru bilinen 6 yanlış: Bu davranışlarınızdan vazgeçin

Günlük kullanımda akıllı telefonları pek çok kez şarj etmek zorunda kalıyoruz. Ancak bu çok fazla bilgi kirliliğine de neden oluyor. Peki akıllı telefonlar nasıl şarj edilmeli? İşte doğru bilinen 6 yanlış...
Teknoloji - Teknoloji
12 Nisan 2022 - 10:54

iOS 16 ile yeni Odak Modu geliyor

Apple'ın bir sonraki işletim sistemi iOS 16 için sızıntılar artmaya başladı. Güvenilir kaynaklar, son sürümün kodlarında iOS 16 ile gelecek yeni Odak Modunu keşfettiler.
Teknoloji - Teknoloji
12 Nisan 2022 - 09:56

Netflix, beğeni seçeneklerine yeni bir işlev daha ekledi: İki başparmak

Dünyanın en büyük dizi-film platformlarından Netflix, kullanıcının beğeni seçeneklerini artıracak yeni bir seçenek daha ekledi. İki başparmak olarak gelen bu işlev, en sevdiğiniz içerikleri seçmenize olanak tanıyacak.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2022 - 17:14

Vivo, katlanabilir telefon pazarına resmen girdi! Vivo X Fold tanıtıldı: İşte özellikleri

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden Vivo, katlanabilir telefon pazarına da resmen giriş yaptı. Çinli şirket, merakla beklenen Vivo X Fold modelini piyasaya sürdü. İşte fiyatı ve özellikleri
 - Avrupa'nın en büyüğü olacak
11 Nisan 2022 - 16:23

'Karapınar' dünyanın en büyük GES'lerinden biri olacak

Konya’da yapımı devam eden güneş enerjisi santrali Karapınar GES, Avrupa’nın en büyüğü olacak. Santralin Türkiye’deki elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını yüzde 20’ye çıkaracak.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2022 - 10:21

Elon Musk geri adım attı: Twitter yönetim kuruluna katılmıyor

Geçtiğimiz haftalarda Twitter hisselerini alıp, daha sonra yönetim kuruluna giren Elon Musk epey gündem olmuştu. Ancak Twitter CEO'su tarafından yapılan yeni bir açıklama, Musk'ın yönetim kurulunda olmayacağını gösteriyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2022 - 17:27

Türk Silahlı Kuvvetlerine ‘KARGU İHA’ takvsiyesi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirecek yeni İHA sisteminin teslim edildiğini bildirdi. Kamikaze İHA olarak bilinen KARGU, TSK'ya güç verecek.
 - ABD Türk SİHA'sı Bayraktar için düğmeye bastı
10 Nisan 2022 - 15:15

ABD Bayraktar SİHA için düğmeye bastı: Ukrayna için füze arıyor, tek alternatif Cirit

Ukrayna'nın Rus işgaline karşı en önemli silahlarından Bayraktar için önemli gelişme yaşandı. ABD, Ukrayna'da mücadele eden TB2 için akıllı füze sistemi arıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
10 Nisan 2022 - 14:57

En çok radyasyon yayan telefonlar belli oldu: Bunları alırken tekrar düşünün

En çok radyasyon yayan telefonlar belli oldu. İçinde popüler modellerinde bulunduğu listeye gelin yakından göz atalım.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2022 - 11:56

WhatsApp dosya paylaşımıyla ilgili yeni bir özelliği test ediyor

Haberleşme uygulaması WhatsApp için yeni özellikler test edilmeye devam ediyor. Uygulamanın son beta sürümüne göre yakında dosya paylaşımıyla ilgili bir yenilik daha olacak. İşte gelecek özelliğin detayları...
 - Elon Musk yeni planlarını açıkladı
10 Nisan 2022 - 11:26

Elon Musk, Twitter için yeni planlarını duyurdu: Hizmet paralı mı olacak?

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'in bir miktar hissesini alarak yönetim kuruluna giren Elon Musk, platformda yapılacak değişiklileri yavaş yavaş paylaşmaya başladı. Musk'ın bir sonraki planı, hizmette yeni ücretli bir abonleik hizmetinin geleceğini gösteriyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2022 - 10:08

Xiaomi açıkladı: İşte Mayıs ayına kadar MIUI 13 güncellemesini alacak cihazlar

Xiaomi, yeni arayüzü MIUI 13'ün dağıtımında üçüncü etaba geçti. Şirket, mayıs ayı sonuna kadar bu güncellemeyi alacak 16 modeli paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Nisan 2022 - 15:44

Herkes nerede yaşadığınızı sadece bir fotoğraftan bulabilir: Bunu yaparak engelleyebilirsiniz

Henüz bizzat tanımadığınız bir insana kedinizin ya da evinizdeki bir koltuğun fotoğrafını paylaşmak zararsız görünebilir. Ancak düşündüğünüzden daha fazla bilgi veriyor olabilirsiniz.
 - Açık denizlerin hakimi olacak
09 Nisan 2022 - 14:04

Deniz Kuvvetleri'ne güç katacak: Milli Açık Deniz Karakol Gemisi'nin üretimi başladı

Türkiye son yıllarda yerli ve milli savunma sanayi teknolojisine büyük önem veriyor. ATAK helikopterden TB2 SİHA'lara kadar onlarca askeri araç dünyanın da dikkatini çekiyor. Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir müjde daha geldi; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Açık Deniz Karakol Gemisi'nin üretimine geçildi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Nisan 2022 - 11:37

WhatsApp, 2 milyar kullanıcıyı uyardı: Bu 5 kurala uymayan engellenecek

WhatsApp, dünyanın dört bir yanında bulunan 2 milyar kullanıcısını net şekilde uyardı. Platformun 5 kuralına uymayanlar tamamen engellenecek. Belki de bu kurallardan bazılarını daha önce farkında olmadan çiğnemişsinizdir. En iyisi bu kuralları öğrenip bundan sonraki süreçte dikkat etmek...
Teknoloji - Teknoloji
09 Nisan 2022 - 11:05

NASA ile Nissan anlaştı: Elektrikli araçlarda oyunu değiştirecek

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile otomobil şirketi Nissan arasında elektrikli araç pilleri üzerine bir anlaşma imzalandı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Nisan 2022 - 10:40

Tarım ile insanların kısaldığı ortaya çıktı

Bilim insanları, DNA analizleri yaparak, Avrupa'da bulunan 167 antik insanın iskelet kalıntılarından ölçümler aldı. Kemikler 12 bin yıl önce Avrupa'da çiftçiliğin ortaya çıktığı zamandan öncesine ve sonrasına tarihleniyordu. Uzmanlar, avcı-toplayıcı yaşam tarzlarından tarım ürünlerine geçişin insanların boyunu ortalama 1,5 inç (3,81 santimetre) kısalttığını buldu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
08 Nisan 2022 - 18:14

ROKETSAN’dan milli seyir füzesi ‘ÇAKIR’ paylaşımı: Gözü pek, hedefi tek!

ROKETSAN, ÇAKIR seyir füzesi ile ilgili sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Roketsan, "zorlu görevlere hazır" notu düşerek, "Turbojet motoruyla, maliyet etkin çözümleriyle ve farklı platformlarda çok sayıda taşınabilir yapısıyla ÇAKIR seyir füzesinin gözü pek, hedefi tek!" ifadelerini kullandı.
Başa Dön Sona Git